Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Czy jesteś ZA czy przeciw reaktywacji MT ?

Jestem ZA
32
62%
Jestem na NIE
15
29%
Nie mam zdania
5
10%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
Peter

Re: Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Post autor: Peter »

Zdecydowanie na NIE, zapamiętajmy ich takimi jakimi byli. Oni mają już swoje lata, w tym wieku jest taka możliwość, że nie dadzą siebie na 100 % a druga rzecz to ciężko tak naprawdę powiedzieć w jakiej kondycji jest dzisiaj Dieter Bohlen? Całkiem fajne płyty szlagierowe przeplata z beznadziejnymi ("Crazy" Daniele Negroniego), szlagierowa Andrea. Jeśli nowe Modern Talking ma być tak przebojowe jak "Piraten Wie Wir" duetu Bohlerg to ja za taki powrót zdecydowanie dziękuję. ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Ja również jestem na NIE. Thomas i Dieter już swoje zrobili, niech inni pokażą co potrafią; czy w ogóle są w stanie im dorównać.
Peter pisze: zapamiętajmy ich takimi jakimi byli.
Pięknie to ująłeś. Dobry sportowiec, który kończy karierę nie wraca już do tego samego. Tak samo panowie niech zostawią nam dobre wspomnienia po sobie.
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dieter nie chce już występować na scenie,a z kolei Thomas chętnie.Po za tym Thomas chętnie też nagrywałby nowe albumy bo zarówno jemu jak i fanom sprawia to przyjemność.Tyle,że Anders nie ma na tyle dobrego producenta i kompozytora,aby nie pogrążyć się po tak udanych wydawnictwach jak "Strong" i "Two". Ja cały czas liczę,że jednak nagra coś we współpracy z Bohlenem,a Dieter będzie pod nowym pseudonimem ;)
Awatar użytkownika
Peter

Tyle, że jaka będzie jakość tych ewentualnych nagrań? Uważna obserwacja twórczości Bohlena gdzieś po 2004 roku nasuwa pewną prawidłowość. Jeszcze za czasów MT, Blue System, Touche i złotych lat była jedna słabsza piosenka bądź ani jednej, a teraz jest jedna dobra, góra dwie. Poza tym Modern Talking coraz bardziej upodabniał się do tego co jest w mediach teraz. Pierwsze płyty MT po comebacku były bardzo gładkie i nawet bez Luisa. Od "Victory" zaczynały się zabawy w kierunku techno, przesterów i łupanek. Chcesz takiego powrotu czy lepiej jak Thomas w Rosji zmontuje kolejny udany album?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Wszystko zależy od tego z kim Dieter by współpracował nad brzmieniem. Po za tym album Universe podoba mi się mimo tej nowoczesności bo Modern Talking tak czy inaczej ma swoje specyficzne brzmienie. A gdzie pisało,że Thomas nagra kolejny album w Rosji? Wiem,że tam mu się powiodło ze "Strongiem",ale puki co,propozycji ze Wschodu nie ma.
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem jak Tobie, mi singiel, który - być może - ma promować nowy album mocno pachnie wschodem, wyszedł bodajże w Rosji. Poczekamy jednak, zobaczymy.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

atlantyda ;o) pisze: A gdzie pisało,że Thomas nagra kolejny album w Rosji? Wiem,że tam mu się powiodło ze "Strongiem",ale puki co,propozycji ze Wschodu nie ma.
Strong to moim zdaniem jego chyba najlrpszy album od czasu rozpadu, Z Uwe mimo że starali się zbliżyć brzmnieniem i imagiem do MT nie zrobili już takiego szału dla mnie.
Może właśnie dlatego że zbyt starali się naśladować, Strong wyszedł bardziej naturalnie w znajomym Modernowym klimacie.

Dlatego cały czas jestem za powrotem MT, jeśli Thomas starał się być blisko brzmnieniowo z innymi producentami, co by zaszkodziło gdyby spróbował znów z Dieterem.
Najwyżej nie odnieśli by sukcesu i powiedzieli sobie do widzenia.

Dieter tworzy tyle muzyki dla nieznanych gwiazd,mógłby stworzyć choć jedną dla Thomasa na próbę
Może by zaskoczyło
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Tu coś TA z przed kilku dni oświadczył o combacku, niestety po niemiecku i nie wiele rozumiem
http://www.promiflash.de/liebes-rezept- ... 21522.html
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Thomas A
Członek TAFC Polska

Post autor: Thomas A »

zdecydowanie nie jestem za reaktywacją zespołu wydaje mi się że są bardziej szczęśliwi nie śpiewając razem i każdy robi to co lubi .
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja jednak ciągle się łudzę że zobaczę ich razem na jakimś koncercie, dświezających przeboje.Do TA samego na koncerty mnie jakoś nie ciągnie, a Deter na tym stołku w DSDS się dość nudny zrobił.Najlepiej prezentowali się razem
I LOVE DB AND TA!
fan nr 1

Post autor: fan nr 1 »

zejdą się na pewno nagrać jeszcze jedną płytę CD Modern Talking. trzeba poczekać jeszcze ze 3 lata
ODPOWIEDZ