Blue System - Magic Blue
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Blue System - Magic Blue
Po kilkuletniej przerwie Sony Music wypuści kolejną składankę Blue System, trzypłytową "Magic Blue". Premiera 26 września, lista utworów jeszcze nie jest znana.

Jak piszesz tak cię widzą.
-
gambler
Re: Blue System - Magic Blue
Myślę, że fanom zespołu Blue System lista utworów jest już doskonale znana. Prawdopodobnie będzie to kolejna kompilacja największych przebojów. Zawsze pozostaje pytanie - jaki sens wypuszczać na rynek kolejną taką składankę ?(wiem,wiem dla kasy
) Może jednak się mylę i Sony Music nas zaskoczy ? Oby, oby...tylko czym?
Jedno mi się już podoba - okładka !
- weidung
- Członek TAFC Polska
Osobiście drażni mnie nieco logo Blue System na czole Dietera, mogli je dać z lewej, ale co tam... Czekamy na listę utworów.
- Didi&Thomas
Jaki to ma sens marketingowy ? Całkiem niedawno ukazało się przecież "Magic Symphonies" - b. fajna potrójna płytka w pięknym wydaniu i dużo ciekawszej okładce. Czas wydania pokrywa się prawie z podwójnym albumem MT. Taka mała rywalizacja co się lepiej sprzeda ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie tak znów niedawno, ponad 5 lat temu. Myślę to że to raczej uzupełnienie dla składanki Modern Talking niż konkurencja, coś na zasadzie "skoro kupuję box Modern Talking, to i Blue System wezmę do kompletu".
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Marcin87
Kolejna składanka Blue System do niezbyt licznej kolekcji jeżeli chodzi o tę grupę. Dobrze, że trzy-płytowa; liczę na sporo wersji maxi. Nie podoba mi się natomiast beznadziejna nazwa i okładka. "Magic Blue" - nikt się nie przyłożył podczas wymyślania tej nazwy; poszli na łatwiznę. Kojarzy się bezpośrednio z nazwą zespołu i piosenką wiadomo którą
Okładka również robiona na łatwiznę. Sam bym lepiej ją opracował, nawet z tym samym zdjęciem. Ale nie czepiając się szczegółów liczy się wnętrze więc z niecierpliwością czekam na listę utworów. Tak jak już wspomniałem chciałbym zobaczyć na niej dużo wersji maxi ale także krótką wersię "She's A Lady", która na CD chyba nigdy się nie pojawiła.
-
smok04
No to się wyjaśniło. Jest to po prostu wznowienie "The Very Best Of" z 2009 r 
-
Marcin87
Co
Ale lipa, ale skąd masz tę informację, że to reedycja "Magic Symphonies"?
-
smok04
- Daniel
I tak wielu fanów kupi to dla samej, w dodatku beznadziejnie beznadziejnej okładki 
A gdyby zamieścili 4 piosenki MT w wykonaniu Dietera, które zaśpiewał na koncercie - była by rewelacja i sensacja.
Marzenia...
A gdyby zamieścili 4 piosenki MT w wykonaniu Dietera, które zaśpiewał na koncercie - była by rewelacja i sensacja.
Marzenia...
-
Marcin87
Więc to jednak reedycja. W takim razie to wydawnictwo jest bez sensu bo nie ma na nim nic ciekawego co mogłoby nas zainteresować; dokładnie to samo mieliśmy wcześniej, w dodatku w lepszym opakowaniu. A tak w ogóle to stwierdzam, że 3-płytowe składanki to lekka przesada; większość tych piosenek mamy na albumach. Byłoby lepiej gdyby wydali normalną jedno płytową składankę ale z samymi wersjami maxi. To byłoby coś dla mnie
Dodam, że utwór "Lucifer (Devil Mix)" prócz singla nie ukazał się się chyba na żadnej składance CD, a szkoda bo jest to dobra wersja maxi.
- Sussudio
Nie rozumiem podejścia Sony, czemu nie wydadzą czegoś naprawdę ciekawego dla fanów - np teledysków.
Udało mi się dowiedzieć, że Sony ma wszystkie teledyski Blue System w świetnej jakości i w trochę innych wersjach niż je znamy (konkretnie History i Only With You są trochę inne).
Mają nawet klip za który dałby się kiedyś pokroić by zobaczyć go w pełnej wersji - Operator

Udało mi się dowiedzieć, że Sony ma wszystkie teledyski Blue System w świetnej jakości i w trochę innych wersjach niż je znamy (konkretnie History i Only With You są trochę inne).
Mają nawet klip za który dałby się kiedyś pokroić by zobaczyć go w pełnej wersji - Operator

Dieter Bohlen Królem Polski
- Tomolo
Za 4 dni mamy oficjalną polską premierę! 
http://www.sonymusic.pl/albumy/blue-system-magic-blue
Jak widać ruszyła też skromna promocja medialna:
http://zyjesz.pl/2014/11/blue-system/
http://muzyka.dlastudenta.pl/album/Magi ... 15035.html
) Szkoda tylko, że jak w przypadku „30” nie postarali się o premierowe remixy
http://www.sonymusic.pl/albumy/blue-system-magic-blue
Jak widać ruszyła też skromna promocja medialna:
http://zyjesz.pl/2014/11/blue-system/
http://muzyka.dlastudenta.pl/album/Magi ... 15035.html
Jak dla mnie okładka OK, zdecydowanie lepsza od MT „30” , a już na pewno kolor to jak niebo (blue) i ziemia (pinkDaniel pisze:I tak wielu fanów kupi to dla samej, w dodatku beznadziejnie beznadziejnej okładki
Z tym się akurat zgadzam. Byłbym też bardzo zadowolony gdyby np. był to pełny zestaw maxi singli BS. Ale mamy co mamy i być może się jednak zainteresuję, ze względu na zawartość 3-ciego CD, nie posiadam Magic Symphonies, ani też części z tych remixów w jakości CD.Daniel pisze:A gdyby zamieścili 4 piosenki MT w wykonaniu Dietera, które zaśpiewał na koncercie - była by rewelacja i sensacja.
Marzenia...
- MODERN JEANNE
Daniel pisze:I tak wielu fanów kupi to dla samej, w dodatku beznadziejnie beznadziejnej okładki
Marzenia...
Dokładnie,to byłby genialny pomysł.
Jednak geniusz Bohlena pewnie na to nie wpadł, zupełnie zapomniał o swoich starych fanach dzięki którym jest na szczycie i zapycha rynek tymi samymi wydaniami starych songów
Jak mi się podobało, że wielu wokalistów wydawało De Luxy z np takimi koncertowymi piosenkami na drugiej płycie,ostatnio zachwycałam się Erasure i ich takim właśnie wydaniem.
O takiej płycie Dietera mogę sobie pomażyć.
Ale biorę się właśnie za odsłuch tych próbek,pewnie nic nowego więc nawet niespecjalnie mi się chce
I LOVE DB AND TA!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
To już było tu na Forum tłumaczone - ani personalnie Dieter Bohlen ani Thomas Anders nie mają absolutnie żadnego wpływu na wydawane płyty składankowe z pod szyldu Modern Talking, Blue System czy Thomas Anders!MODERN JEANNE pisze: Jednak geniusz Bohlena pewnie na to nie wpadł, zupełnie zapomniał o swoich starych fanach dzięki którym jest na szczycie i zapycha rynek tymi samymi wydaniami starych songów
Jak mi się podobało, że wielu wokalistów wydawało De Luxy z np takimi koncertowymi piosenkami na drugiej płycie,ostatnio zachwycałam się Erasure i ich takim właśnie wydaniem.
O takiej płycie Dietera mogę sobie pomażyć.
Wydawanie tych płyt jest wyłącznie kwestią wydawnictwa - obecnie SONY MUSIC!
I jak ktoś ma jakieś ale czy żale to proszę je kierować bezpośrednio do SONY MUSIC!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MODERN JEANNE
Akurat wiem że za tego typu składanki nie on odpowiada,ale mógłby wystąpić z jakąś inicjatywą ze względu na starych słuchaczy i sam coś takiego wydać.
Napewno zauwazył że ostatnia skadanka MT osiągnała jakieś miejsca na listach więc to dla niego powinien być wystarczający znak że byli odbiorcy, dzieki którym jest tym kim jest ,nadal żyją a obecnie są przez niego zupełnie zaniedbywani.
Ostatnią dobrą rzecz którą dla nich zrobił to był album Dieter Der Hits z 2006 r, potem jeszcze 2, 3 koncerty niby live choć w studio nagrywane.
Powinien częściej się wychylać z takimi inicjatywami
Napewno zauwazył że ostatnia skadanka MT osiągnała jakieś miejsca na listach więc to dla niego powinien być wystarczający znak że byli odbiorcy, dzieki którym jest tym kim jest ,nadal żyją a obecnie są przez niego zupełnie zaniedbywani.
Ostatnią dobrą rzecz którą dla nich zrobił to był album Dieter Der Hits z 2006 r, potem jeszcze 2, 3 koncerty niby live choć w studio nagrywane.
Powinien częściej się wychylać z takimi inicjatywami
I LOVE DB AND TA!