Video Rarytasy
- MODERN JEANNE
Re: Video Rarytasy
Ale czadowa wersja,po raz pierwszy to widzę,wygląda to na śpiew live,świetnie go tam słychać.
Choć najczęściej te jego live to zwykłe wersje studyjne,tylko przerobione na potrzeby występów,dodatkowo nagrywany wokal.Ale to jest genialne,nawet jeśli by to była wersja studyjna-jego głos brzmi tam niezwykle przyjemnie,zaraz to sobie przerobię na MP3 chyba
Choć najczęściej te jego live to zwykłe wersje studyjne,tylko przerobione na potrzeby występów,dodatkowo nagrywany wokal.Ale to jest genialne,nawet jeśli by to była wersja studyjna-jego głos brzmi tam niezwykle przyjemnie,zaraz to sobie przerobię na MP3 chyba
I LOVE DB AND TA!
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Laila pisze:Nigdy się nie spotkałam w Blue System z wersją akustyczną, a bardzo mi się podobaszkoda że to nie Dieter gra na tej gitarze
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=bmbm8lDV6qA
Po tym kiedy to włączyłem to na moich ustach pojawiło się wielkie " wooooooooow" trwające 10 sekund
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- MODERN JEANNE
U mnie z 10 razy przeleciało i szczęka mi opadła po prostu z wrażenie szczególnie podczas tych końcowych utworów.Zagadka losu że na innych live jego głos brzmiał często chropowato,a tu tak łagodnie i przyjemnie.
Aranże niespotykane wcześniej,ach gdyby te wersje wyszły na płycie
I LOVE DB AND TA!
- Karolek78
Jeśli się dokładniej przyjrzeć to piosenki śpiewa stojąc obok... gitarzysta, a nie DieterMODERN JEANNE pisze:U mnie z 10 razy przeleciało i szczęka mi opadła po prostu z wrażenie szczególnie podczas tych końcowych utworów.Zagadka losu że na innych live jego głos brzmiał często chropowato,a tu tak łagodnie i przyjemnie.
Karolek78
- MODERN JEANNE
- Malediwy
- Geronimo
Genialne, ciekawe ile jeszcze takich perełek istnieje.Laila pisze:Nigdy się nie spotkałam w Blue System z wersją akustyczną, a bardzo mi się podobaszkoda że to nie Dieter gra na tej gitarze
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=bmbm8lDV6qA
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Może i jakość nie najlepsza ale zawsze dobrze móc zobaczyć:
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Maro_D

Unikatowy występ (teledysk?) do mniej znanej produkcji Dietera. Kto wie, może z czasem wypłyną inne klipy do piosenek, które skomponował DB przed 1985 rokiem. Takiego Marca Harrisa z "Airport" zobaczyć w wersji wizualnej...
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- MODERN JEANNE
To jest super rarytas, cały koncert z Moskwy z 97 r gdzie śpiewa albo Live albo w studiu nagrane
https://www.youtube.com/watch?v=B3KkZRB13nA
https://www.youtube.com/watch?v=B3KkZRB13nA
I LOVE DB AND TA!
- Geronimo
Został na którejś płycie wydany ten miks Modern Talking składający się z samych chórków? W zalinkowanym przez Modern Jeanne koncercie pojawia się on na końcu, to jest chyba ten sam miks, który możemy posłuchać w tym nagraniu
Piszę chyba, bo jednak niektóre przejścia z piosenki na piosenkę wydają się inne.
Piszę chyba, bo jednak niektóre przejścia z piosenki na piosenkę wydają się inne.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Niestety nieGeronimo pisze:Został na którejś płycie wydany ten miks Modern Talking składający się z samych chórków? W zalinkowanym przez Modern Jeanne koncercie pojawia się on na końcu, to jest chyba ten sam miks, który możemy posłuchać w tym nagraniu
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MODERN JEANNE
Jeśli jesteś zainteresowany tego typu rarytasami lub ktoś inny z forum też to tu jest spory zbór gdzie można DB usłyszeć live lub studyjny liveGeronimo pisze:Został na którejś płycie wydany ten miks Modern Talking składający się z samych chórków? W zalinkowanym przez Modern Jeanne koncercie pojawia się on na końcu, to jest chyba ten sam miks, który możemy posłuchać w tym nagraniu
http://www.bohlenfans.fora.pl/dieter-bo ... html#11708
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Z całą pewnością za rarytas można uważać ten oto fragment filmu z 1993 oku z udziałem Thomasa :
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Oooo, nigdy tego nie widziałam, ciekawy materiał, prawie jak kryminał 
Don’t Give Up!
- Geronimo
Zabili nam Andersa czy padł z wycieńczenia maratonem?