Czego zabrakło piosence It's All Over, żeby stała się hitem?
- Skyliner89MT
Czego zabrakło piosence It's All Over, żeby stała się hitem?
Witam.
Zastanawiałem się ostatnio dlaczego piosenka It's All Over przeszła niemal nie zauważona.
Zaśpiewał ją Dieter Bohlen (utalentowany kompozytor i producent muzyczny. Założyciel Modern Talking) w duecie Dionne Warwick światowej sławy piosenkarką.
Czego według Was zabrakło tej piosence? Zła aranżacja? Słaba promocja?
Pozdrawiam
Zastanawiałem się ostatnio dlaczego piosenka It's All Over przeszła niemal nie zauważona.
Zaśpiewał ją Dieter Bohlen (utalentowany kompozytor i producent muzyczny. Założyciel Modern Talking) w duecie Dionne Warwick światowej sławy piosenkarką.
Czego według Was zabrakło tej piosence? Zła aranżacja? Słaba promocja?
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: Co zabrakło piosence It's All Over, żeby stała się hitem
Jeśli chodzi o tamten czas - trend był już inny a ta piosenka nie miała szans na powodzenie. Zrobiono z niej singla tylko dla prestiżu - takie małe znaczonko że i Bohlen liczy się za oceanem...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Malediwy
Piosenka nie najgorsza ale poza nazwiskami nie miała "polotu" żeby stać się hitem za Oceanem. A niewątpliwie na to liczył Didi nawiązując współpracę z DW...
Spokojem można kamień ugotować...
- Didi&Thomas
Dieter chyba zawsze tęsknił za sukcesem w Ameryce. Pierwszym tytułem, który ewidentnie wskazywał na ten kierunek był już "Geronimoes Cadillac" 
A szczerze mówiąc ta piosenka z Dione była bez wyrazu. taka ballada jakich wiele, nic jej nie wyróżniało z tłumu. "Deja Vu" w ogóle była moim zdaniem przeciętną płytą. Czasami powstają takie duety o których jedna strona wolałaby nie pamiętać. Np. Nova i Thomas Anders - kawałek całkiem fajny, ale Kasia na tle Thomasa wypadła tak blado, że aż strach było słuchać i jestem pewien że Thoma wolałby o tym incydencie zapomnieć
Duet z Warwick mógł być doskonałą reklamą dla Bohlena, może nie przepustką do USA ale faktem wartym wzmianki w rozgłośniach radiowych. Z kolei Dione nie zyskiwała chyba nic. W tamtym czasie też już raczej chyliła się - jak słońce - ku zachodowi
i trudno było oczekiwać że "odżyje" jak Chris Norman w 1986 roku. Vocal Dietera zawsze pozostawiał tyle do życzenia że nie starczało miejsca w prasie żeby to dokładnie zanalizować
Ale ja np. bardzo tęsknię dzisiaj za tą Jego chrypką i podskokami z gitarą 
A tak wg. mnie powinna brzmieć ta ballada (mniej więcej) żeby odnieść sukces
A szczerze mówiąc ta piosenka z Dione była bez wyrazu. taka ballada jakich wiele, nic jej nie wyróżniało z tłumu. "Deja Vu" w ogóle była moim zdaniem przeciętną płytą. Czasami powstają takie duety o których jedna strona wolałaby nie pamiętać. Np. Nova i Thomas Anders - kawałek całkiem fajny, ale Kasia na tle Thomasa wypadła tak blado, że aż strach było słuchać i jestem pewien że Thoma wolałby o tym incydencie zapomnieć
Duet z Warwick mógł być doskonałą reklamą dla Bohlena, może nie przepustką do USA ale faktem wartym wzmianki w rozgłośniach radiowych. Z kolei Dione nie zyskiwała chyba nic. W tamtym czasie też już raczej chyliła się - jak słońce - ku zachodowi
A tak wg. mnie powinna brzmieć ta ballada (mniej więcej) żeby odnieść sukces
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2014 0:01 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem bardzo słaba promocja. W Radio ,TV Show czy kanałach muzycznych TV,zarówno w Niemczech jak i USA. Wiele jest daremnych i wręcz beznadziejnych rodem z Ameryki tzw. "hitów" ,zapodaje się je na okrągło,aż chcąc nie chcąc podświadomie jakaś piosenka w końcu utkwi w uszach. Inna sprawa,że Dieter chciał za wszelką cenę pokazać,że w USA też ma zainteresowanie (tak jak wspomniał mniej więcej Pkmodern). Dieter miał szansę podbić rynek amerykański w 2003 roku jednakże wybrał wtedy inną drogę...ale to już inny temat.
- Gasolina91
Teledysk?!?
Myślę, że to w dużej mierze ma wpływ na powodzenie. Bo sama w sobie piosenka mi się podoba.
Myślę, że to w dużej mierze ma wpływ na powodzenie. Bo sama w sobie piosenka mi się podoba.
Point Of No Return
-
moonwalker
Re: Czego zabrakło piosence It's All Over, żeby stała się hi
Bo być może za bardzo przypominała odgrzewanego kotleta z 1978 roku ?Skyliner89MT pisze: Zastanawiałem się ostatnio dlaczego piosenka It's All Over przeszła niemal nie zauważona.
- Peter
Amerykanie w dużej mierze lubują się w r'n'b może takiej stylistyki właśnie zabrakło? Najwięksi wykonawcy amerykańscy aranżowali w tym czasie piosenki w nieco inny sposób. 
- MODERN JEANNE
Zbyt monotonna, mało przebojowa ,brak chwytliwej melodii by móc konkurować z dyskotekowymu hitami na listach.
Dieter zawsze mówił że ballady niezwykle ciężko wprowadzić na listy, a to przecież w takim stylu.
I zaczął z tym od podboju Ameryki
Dieter zawsze mówił że ballady niezwykle ciężko wprowadzić na listy, a to przecież w takim stylu.
I zaczął z tym od podboju Ameryki
I LOVE DB AND TA!