Haha, uwielbiam użytkowników tego forum - jeden lepszy od drugiegoPkmodern pisze:
Dla kogo była premiera to była...
Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- Sussudio
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
Dieter Bohlen Królem Polski
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
To że ktoś w Rosji "nie wytrzymał" to się nie dziwię, ale najważniejsze że to od nas nie wyszło!phantomas pisze:A później się dziwić przedwczesną "premierą" na torrentach.Dla kogo była premiera to była...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Sussudio
Powiedźcie mi proszę że ruskie ten megamix wrzucili tam dla żartu, a na składance znajdzie się coś innego!
Przecież to jest jeszcze gorsze od Nonstop DJ-Mix C.C. Catch.
Space Mix z 98 przy tym to jest aranżacyjne arcydzieło!
Chociażby ten, amatorski remiks, jest dużo lepszy od tego co znalazło się w tym megamixie :
Chociażby ten, amatorski remiks, jest dużo lepszy od tego co znalazło się w tym megamixie :
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Sussudio pisze:...Powiedźcie mi proszę że ruskie ten megamix wrzucili tam dla żartu, a na składance znajdzie się coś innego!
Przecież to jest jeszcze gorsze od Nonstop DJ-Mix C.C. Catch...
Dwie różne opinie...No cóż,posłuchamy-ocenimy...Pkmodern pisze:... a Megamix zrobiony świetnie!
- Pkmodern
Znasz się na tych mixach jak zakonnica na chędożeniu...Sussudio pisze:Powiedźcie mi proszę że ruskie ten megamix wrzucili tam dla żartu, a na składance znajdzie się coś innego!
Megamix wyśmienity, nowatorski a zawarta w nim wersja "Geronimo's Cadillac" (praktycznie cała piosenka) z unowocześnioną "wypasioną" linią melodyczną.
Dla mnie i zapewne dla wielu megamix ten również ciekawy i wcale nie mniej atrakcyjny jak ten Space Mix'98!
-
nado
Zawsze to ja wyskakuje z nowościami. Teraz mam tyły... Słuchajcie, gdzie posłuchaliście ? Panowie Panie ... Ktoś podpowie ? Na uszko, priv 
- Sussudio
Jaka "unowocześniona linia melodyczna" w "Geronimo's Cadillac"? Masz pojęcie czym jest linia melodyczna?
Przecież to tylko przyspieszono i dodano "nowoczesną" stopę i clap/werbel.
Całość połączona prymitywnie, bez pomysłu i gustu. A zawartemu tam "TV Makes..." tak nie pasuje to tempo (128bpm) że tego się nie da słuchać. Jeśli Ty mi mówisz że ten miks jest "wyśmienity i nowatorski' to mamy chyba inne standardy (z czego się osobiście cieszę).
Przemilczę to co zrobiono z "Give Me Peace On Earth", bo bez przekleństw nie potrafię tego skomentować.
Nic dziwnego że Back For Good tak dobrze się sprzedało, miksy był zrobione naprawdę dobrze - zwłaszcza ballady, jak "Lady Lai" którą fantastycznie przearanżowano.
Jedynym plusem tej składanki, są dodatkowe fragmenty wokalu z "Just Like An Angel" niewykorzystane w oryginalnym utworze.
Dawno tak się nie rozczarowałem niczym jak tą składanką.
Przecież to tylko przyspieszono i dodano "nowoczesną" stopę i clap/werbel.
Całość połączona prymitywnie, bez pomysłu i gustu. A zawartemu tam "TV Makes..." tak nie pasuje to tempo (128bpm) że tego się nie da słuchać. Jeśli Ty mi mówisz że ten miks jest "wyśmienity i nowatorski' to mamy chyba inne standardy (z czego się osobiście cieszę).
Przemilczę to co zrobiono z "Give Me Peace On Earth", bo bez przekleństw nie potrafię tego skomentować.
Nic dziwnego że Back For Good tak dobrze się sprzedało, miksy był zrobione naprawdę dobrze - zwłaszcza ballady, jak "Lady Lai" którą fantastycznie przearanżowano.
Jedynym plusem tej składanki, są dodatkowe fragmenty wokalu z "Just Like An Angel" niewykorzystane w oryginalnym utworze.
Dawno tak się nie rozczarowałem niczym jak tą składanką.
- Pkmodern
Cóż, nikt Ci jej nie nakazuje kupować a bardzo wielu ucieszy!Sussudio pisze:Dawno tak się nie rozczarowałem niczym jak tą składanką.
- weidung
- Członek TAFC Polska
Właśnie słucham... I jak dla mnie bomba! Nie mogę się doczekać, kiedy kupię oryginał!!!
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Bardzo fajnie słucha się te cztery utwory z dopiskiem New Hit Version, życzyłbym sobie żeby cała płyta była przerobiona w tym klimacie,tzn.wszystkie utwory z pierwszego krążka tego wydawnictwa.Natomiast mix nie powala swoją prostotą łączenia utworów.Jednakże czekam z niecierpliwością kiedy album pojawi się w sklepach.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Odsłuchałam sobie "Give me peace on earth" i
Co to niby ma być? Wyścig jakiś? Wolna piosenka przerobiona na szybki kawałek, kompletnie nie dopasowane tempo, nie trzymany momentami rytm, nie no błagam... Gdzieś jest jakiś kanał,gdzie są wszystkie, nie czytałam tematu na wskroś, pobieżnie, nie miałam słuchawek, teraz mam i chcę posłuchać...?
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.
Ja osobiście z oceną wydawnictwa powstrzymam się do chwili, gdy oryginalne płyty "wylądują" u mnie w domu, czyli po zakupie w sklepie wirtualnym bądź realnym. Jak wiemy niedługo powinny się te dwa wydawnictwa (CDs i DVDs) ukazać również w naszym kraju. Z tego, co widzę na FB to składanki te miały swoją premierę u naszych zachodnich sąsiadów.
Pozdrawiam
Ja osobiście z oceną wydawnictwa powstrzymam się do chwili, gdy oryginalne płyty "wylądują" u mnie w domu, czyli po zakupie w sklepie wirtualnym bądź realnym. Jak wiemy niedługo powinny się te dwa wydawnictwa (CDs i DVDs) ukazać również w naszym kraju. Z tego, co widzę na FB to składanki te miały swoją premierę u naszych zachodnich sąsiadów.
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
- Skyliner89MT
Przesłuchałem wszystkie piosenki z dopiskiem (New Hit Version) i to jest chyba jedyny + tej składanki, aż WSTYD i w dodatku to na 30lecie Modern Talking... Brak słów.
Brother Louie (Bassflow 3.0 Mix) dupy nie urywa. Nie ważne czy to wersja krótka czy długa...
Tak samo się tyczy Anniversary Mix 2014/2015... Nie wiem kto to remixował. Podchodzi pod amatorkę...
Ewidentnie brakuje ręki Dietera. Tak jak to było z albumem Back For Good.
Na osłodę pozostaje wydanie DVD, ale wersje CD i tak kupię.
Jestem rozczarowany krótko pisząc...
Spodziewałem się o wiele lepszej składanki, czegoś nowego...
Brother Louie (Bassflow 3.0 Mix) dupy nie urywa. Nie ważne czy to wersja krótka czy długa...
Tak samo się tyczy Anniversary Mix 2014/2015... Nie wiem kto to remixował. Podchodzi pod amatorkę...
Ewidentnie brakuje ręki Dietera. Tak jak to było z albumem Back For Good.
Na osłodę pozostaje wydanie DVD, ale wersje CD i tak kupię.
Jestem rozczarowany krótko pisząc...
Spodziewałem się o wiele lepszej składanki, czegoś nowego...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Skąd masz informacje że DVD ukaże się w naszym kraju?edmund1974 pisze:Jak wiemy niedługo powinny się te dwa wydawnictwa (CDs i DVDs) ukazać również w naszym kraju.
Jak to miały swoją premierę?Przecież premiera w Niemczech jest jutro 03.10.edmund1974 pisze: Z tego, co widzę na FB to składanki te miały swoją premierę u naszych zachodnich sąsiadów.
- michal.czeslaw
MiReK pisze: Jak to miały swoją premierę?Przecież premiera w Niemczech jest jutro 03.10.
Niby tak piszą,ale jutro jest święto zjednoczenia Niemiec,większość sklepów jest nieczynna
Ostatnio zmieniony czw paź 02, 2014 18:12 przez michal.czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
No premiera oficjalnie jest 3.10, ale niektórzy z tych, którzy zamówili to w necie otrzymali obydwa wydawnictwa dziś. W każdym bądź razie na FB mój niemiecki kumpel już się chwali tymi płytkami. Jeśli zaś chodzi o premierę DVDs w Polsce to może premiery "jako takiej" nie będzie, ale na Fan.pl jest zapowiedź tej składanki DVD, więc mam nadzieję, że będzie tam również dostępna.MiReK pisze:Skąd masz informacje że DVD ukaże się w naszym kraju?edmund1974 pisze:Jak wiemy niedługo powinny się te dwa wydawnictwa (CDs i DVDs) ukazać również w naszym kraju.
Jak to miały swoją premierę?Przecież premiera w Niemczech jest jutro 03.10.edmund1974 pisze: Z tego, co widzę na FB to składanki te miały swoją premierę u naszych zachodnich sąsiadów.
You Can Win, If You Want.