19.07.2014 Thomas Anders - Opera Leśna Sopot

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Geronimo

Re: 19.07.2014 Thomas Anders - Opera Leśna Sopot

Post autor: Geronimo »

Nie przesadzacie z tym brakiem kultury w momencie, kiedy ktoś postanowi wypić piwo przy występie? Jeden woli tańczyć i śpiewać, inny słucha, a trzeci siedzi, pije piwo i delektuje się sytuacją. Najważniejsze, aby szanować podejście innych.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Wielu artystów nawet z Polski nie pozwala by na salę wchodzić z paszą i piwskiem, bo jest to właśnie kwestia kultury osobistej.

http://www.fakt.pl/Wieczor-pelen-skanda ... 681,1.html
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

I bardzo dobrze, że nie można. Po co upodabniać się do pijanych kibiców na meczach? Tym bardziej, że z tego co tu można przeczytać, dla wielu nie było to pierwsze piwo i przypuszczam, że już średnio trzeźwi przyszli na koncert. Zakaz powinien być całkowity, ale prawo rynku, te sprawy i nikt sprzedawania piwa na terenie koncertu nie zabroni.
Po cholerę przychodzą na koncert, skoro bez piwa nie umieją się bawić?
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Ja powiem tak: na jakiekolwiek koncerty zaczęłam chodzić po pierwszym koncercie Thomasa na którym udało mi się być - w Kielcach. Nie wiem, może dla niektórych jest to oczywiste, że na takich wydarzeniach sprzedaje się piwo, popcorn i tym podobne, ale ja kiedy zobaczyłam to po raz pierwszy byłam w sporym szoku, bo nigdy nie pomyślałabym, żeby iść na koncert i tam sobie coś popijać, było to dla mnie takie… Eee… Wstyd mi za Was ludzie. I te wrażenie pozostało do tej pory.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Powiem tak,dziwi mnie to,że na koncertach jest sprzedawany alkohol.Ponieważ ludzie generalnie nie potrafią kulturalnie pić.Uważam,że bycie pod wpływem,lub spożywanie na koncercie,to oprócz braku kultury osobistej jest lekceważeniem artysty.Czy zastanowiliście się kiedyś Ci pijący,że psujecie opinię pozostałym Polakom?Jest tyle innych imprez z alkoholem,gdzie można go do woli degustować.Na koncercie,w teatrze,operze,kinie jest to niedopuszczalne.To świadczy o braku zasad i dobrego wychowania :!:
Awatar użytkownika
Geronimo

Wg mnie macie bardzo rygorystyczne podejście do kwestii alkoholu na koncertach. Do tej pory miałem okazję na występie Thomasa być trzy razy, dwa byłem na tyle zuchwały, że piłem przed koncertem piwo. Ba, coś mocniejszego była nawet okazja wypić. Ku zaskoczeniu mogę przekazać, że nie zataczałem się po innych uczestnikach, nie bełkotałem, bawiłem się za każdym razem wyśmienicie. Jako kumulację dodam, że również jestem złym pijanym kibicem z meczu, bo na takie wydarzenia też w miarę regularnie uczęszczam (czasami, o zgrozo, po piwie), ale to już uwaga na marginesie.
Moje doświadczenie jest bardzo małe, bo tak jak wspominałem, dopiero trzy razy bawiłem się na koncertach jednej z gwiazd Modern Talking. I takie spostrzeżenie w tym kontekście mi się nasunęło - w Nysie, w sektorze VIP, można było w namiocie nabyć mocniejszy alkohol. Żadnych burd nie było, a wg mojego subiektywnego odczucia, ludzie na tym występie bawili się najlepiej. Nie wspominam o tym, że wszystko trzeba robić z umiarem, bo to jest oczywiste.

Na koncert w Katowicach postanowiłem zamówić wejściówkę do sektora FAN. Bardzo możliwe, że przyjadę wcześniej, aby nieco zobaczyć miasto i jest możliwość, że spożyję wtedy alkohol. Jeżeli stanowi to przeszkodę, to proszę o informację, zakupię bilet do standardowego sektora, aby nikomu nie wchodzić w drogę i mam nadzieję, że w świetnych humorach będziemy mieli okazję zobaczyć się na after party :)
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Osoby będące pod wpływemi zachowywujace się żle zawsze są wyciągane z hali bez względu w jakim są sektorze. Tu chodzi o jawne wnoszenie piwska do sektorów i innego jedzenia. To nie festyn a koncert. Czy do filcharmoni, czy opery też zabiera się to wszystko???

Na marginesie jakis czas temu / rok, dwa lata temu / wstawieni ludzie posłali w stronę TA kubek, lub butelkę. Swoim ciałem obroniła go Joanna!!!

Geronimo!!!

Nik Ci nie zabrania napić się przed koncertem, a jeśli będziesz zachowywał się normalnie to nik Cię nie wyprosi.
Tu chodzłoi bardziej nam w rozwiniętym temacie o sam fakt pozwalania na wnoszenia piwa na widownie.

Często nawet na koncertach boiskowych jest tak, że jest Strefa Piwna, za którą nie mozna wyjść z piwem a napewno na tak zwaną PŁYTĘ.
W Nysie było podobnie, ochrona nie wpuszczała na stadion z piwem. Ja też musiałem je wypić w strefie GASTRO :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Geronimo, dokładnie, chodzi o wnoszenie alkoholu na koncert i spożywanie go w jego trwania. Wiadomo każdy człowiek jest inny, jeden po jednym piwie będzie ledwo na nogach stał, bełkotał, wszczynał burdy, a drugi wypije trzy i nic mu nie będzie. Większość raczej też zna możliwości swojego organizmu i to kwestia kultury czy wypije tyle ile może by się kulturalnie zachowywać i nie przeszkadzać innym w dobrej zabawie, czy ponad miarę.
Odnośnie Nysy, VIP-om "wszystko wolno" jak zwykle. Może większość przyszła się po prostu pobawić, wypiła niewiele, chociaż osoby z tamtego sektora usłyszałam, że dość szybko zabrakło... wódki? Dobrze, że było kulturalnie, albo po prostu osoby wychylające się za mocno zostały spacyfikowane.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Geronimo pisze:Nie przesadzacie z tym brakiem kultury w momencie, kiedy ktoś postanowi wypić piwo przy występie? Jeden woli tańczyć i śpiewać, inny słucha, a trzeci siedzi, pije piwo i delektuje się sytuacją. Najważniejsze, aby szanować podejście innych.
Nie każdemu odpowiada czyjeś chuchanie za plecami po alkoholu tak samo jak dym papierosowy.
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Zgadzam się, szczególnie jeśli chodzi o dym, bo nie palę 2 lata (dziś rocznica:)) i strasznie to wnerwia jak ktoś dyszy za plecami.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Podłączam się… A z alkoholem jest tak samo. Jak sprzedają, to niech już sobie sprzedają, tego nie zmienimy - mają za duże zyski, żeby przestać… Ale ludzie powinni wypić te jedno czy dwa piwa (nie dziesięć) przed koncertem tam gdzie je kupili i iść do sektora już bez niego. Najbardziej irytują mnie tacy, którzy w środku koncertu przeciskają się przez wszystkich, żeby nie wylać sześciopaka, który trzymają w specjalnym "nosidełku"… Geronimo, nikt Cię nie potępia, że napijesz się przed koncertem. Ale ja sobie na przykład nie wyobrażam, żeby przyjść do sektora z piwem, bo jednak jako fanclub musimy trzymać jakiś poziom i pokazywać ludziom, że Thomasowi należy się szacunek. Bo jeśli my tego nie zrobimy, to nikt tego nie zrobi. A może on inaczej spogląda na cały koncert, kiedy widzi nas - zaangażowanych w fanaction, śpiewanie, odpowiadanie mu, jeśli o coś spyta itd., zamiast tego jaką wiochę za przeproszeniem robią czasem inni ludzie. To nie jest nawet śmieszne, tylko… Tragiczne. Na scenę wychodzi Thomas - Gentleman of Music, jak się tytułuje i na scenie choćby nie wiem co naprawdę jest dżentelmenem. Tu wchodzą w grę chociażby elementarne zasady dobrego wychowania, to tak jakby ktoś traktował mnie z szacunkiem, pocałowałby mnie na powitanie w rękę, a ja do niego: no siema ziom, co tam k***a?! Porównywalnie tak to właśnie dla mnie wygląda i ja widzę w tym problem.
Awatar użytkownika
Geronimo

No dobrze, to powiedzcie, będę mógł na spokojnie w Katowicach przed koncertem wypić jakiś trunek i wejść do sektora Fan Club czy nie ryzykować i kupić normalną wejściówkę? 33ccd zapewniasz, że
Nik Ci nie zabrania napić się przed koncertem, a jeśli będziesz zachowywał się normalnie to nik Cię nie wyprosi.
jednak mój niepokój budzi fragment maila, który dostałem po zamówieniu biletu, mianowicie
OSOBY POD SPŁYWEM ALKOCHOLI ITP. NIE ZOSTANĄ WPUSZCZONE DO SEKTORA POMIMO POSIADANIA ZAPROSZENIA
Pisownia jak najbardziej oryginalna ; )
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Geronimo pisze:No dobrze, to powiedzcie, będę mógł na spokojnie w Katowicach przed koncertem wypić jakiś trunek i wejść do sektora Fan Club czy nie ryzykować i kupić normalną wejściówkę?
Ja pierniczę,człowieku,jeżeli masz problem z zachowaniem trzezwości,to po co się pchasz na koncert?I do tego przed scenę?Jeżeli jeszcze Ci jakieś szare komórki funkcjonują,to po przeczytaniu wszystkich postów podejmiesz właściwą decyzję.Życzę właściwego wyboru. :)
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

michal.czeslaw pisze:Jeżeli jeszcze Ci jakieś szare komórki funkcjonują,to po przeczytaniu wszystkich postów podejmiesz właściwą decyzję.
Jezusie, co za ostre słowa!!! I po co tym tonem? Gdyby gościu miał poważny problem alkoholowy, który zeżarłby mu szare komórki, to idę o zakład, że siedziałby teraz gdzieś w rynsztoku, a nie na forum.

<Geronimo, błagam, powiedz, że piszesz tu z nami z domu swego osobistego, a nie z noclegowni dla bezdomnych??!! :D >

Oczywiście, że jestem anty w temacie wnoszenia % na koncert. Oczywiście, że wulgarnych, hałaśliwych czy agresywnych po spożyciu wypraszałabym z sektora natychmiast.
Ale no kurcze, jestem przekonana, że gdyby się przebiec z alkomatem po sektorach, to okazałoby się, że jakieś niewielkie ilości spożyło przed przybyciem wielu. A jednak skandalicznie zachowują się tylko niektórzy. Nie chodzi o to, by przed koncertem nie pić alko w ogóle. To nie egzamin na prawo jazdy. Chodzi o to, by osoby ewidentnie pijane były usuwane oraz aby tym piwskiem jednak spod sceny nie świecić, bo to zwyczajna "wiocha".
Takie moje zdanie. Peace!
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Geronimo!
Jeśli bedziesz pod wpływem, ale grzeczny to nic Ci nie grozi. Jeśli zaś będzie inaczej to pierwsza ochrona Cię wyprosi i to zanim dojdziesz pod scenę!!! :)

Wszystkich na koncercie obowiązuje ten sam regulamin imprezy, i w naszym sektorze i w każdym innym.

Oto REGULAMIN z Sopotu. W Łodzi będzie identyczny.

REGULAMIN TRASY KONCERTOWEJ "THOMAS ANDERS AND MODERN TALKING BAND - TOUR 2014"

THOMAS ANDERS AND MODERN TALKING BAND - TOUR 2014
dnia 19.07.2014 Opera Leśna, ul. Stanisława Moniuszki 12, 81-829 Sopot
ORGANIZOWANEJ PRZEZ: Solaris Music, ul. Pilotów 2B/25, 31-462 Kraków,
1. Regulamin obowiązuje na terenie:
podczas trwania imprezy masowej - organizowanej przez Solaris Music.
2. Osoby przebywające na terenie udostępnionym uczestnikom imprezy podlegają przepisom prawa, przepisom niniejszego Regulaminu oraz przepisom Regulaminów
3. Podczas trwania imprezy masowej - organizator stosuje się do wymogów określonych w art. 6 Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych z dnia 20 marca 2009 roku (Dz. U. Nr 62, póz. 504).
4. Każda osoba przed zakupem biletu lub innego dokumentu uprawniającego do przebywania na imprezie masowej-winna zapoznać się z niniejszym Regulaminem oraz Regulaminem obiektu, na którym odbywa się impreza masowa.
5. Zakup biletu lub innego dokumentu uprawniającego do przebywania na imprezie masowej a w przypadku imprezy niebiletowanej wstęp na teren udostępniany uczestnikom imprezy masowej - oznacza akceptację postanowień niniejszego Regulaminu i przepisów, na podstawie, których regulamin został wydany.

§1
WARUNKI UCZESTNICTWA NA IMPREZIE MASOWEJ
1. Impreza odbywająca się na terenie
przeprowadzana jest zgodnie z zasadami i przepisami prawa.
2. W przypadku zmiany terminu lub odwołania imprezy, uczestnikowi imprezy przysługuje zwrot należności za zakupiony bilet wstępu.
3. W przypadku opóźnienia imprezy nie wpływającego na zmianę jej terminu lub w przypadku odbycia się imprezy jedynie w części - wskutek nieobecności jednego z artystów wskazanych w niniejszym regulaminie, uczestnikowi imprezy nie przysługuje zwrot należności za zakupiony bilet wstępu.
4. W przypadku o którym mowa w pkt. 3 powyżej, organizator nie będzie zobowiązany do zapłaty odszkodowania wobec osoby, która zakupiła bilet wstępu.
5. Osoby chcące wykonywać jakąkolwiek działalność gospodarczą na terenie imprezy w trakcie trwania imprezy muszą uzyskać zgodę organizatora imprezy masowej oraz administratora obiektu.

§2
ZASADY WSTĘPU NA IMPREZĘ
1. Na imprezę masową - mogą wejść i przebywać na terenie udostępnianym uczestnikom imprezy masowej oraz korzystać z urządzeń przeznaczonych dla publiczności, wyłącznie osoby, które posiadają przy sobie ważny karnet, bilet lub inny dokument uprawniający do wstępu na imprezę.
2. Osoba wchodząca na imprezę jest zobowiązana bez wezwania okazać służbie porządkowej lub informacyjnej bilet wstępu (karnet).
3. Służba porządkowa ma prawo zażądać okazania dowodu tożsamości.
4. Osoby po wejściu na halę zobowiązane są do:
- zajmowania miejsc zgodnie z numerem określonym na bilecie wstępu (sektor, rząd i numer miejsca) chyba, że zostaną inaczej poinstruowane przez służby informacyjne,
- zachowania dowodu wstępu.
5. Nie wolno wnosić na teren imprezy masowej: napojów alkoholowych, broni wszelkiego rodzaju, przedmiotów które mogą być użyte jako broń lub pocisk, ogni sztucznych, rac, kuł stroboskopowych i świec dymnych, trąbek ze sprężonym powietrzem, butelek, szklanek, puszek, pojemników do rozpylania gazu, substancji żrących lub farbujących, drzewców do flag i transparentów, „kominiarek", mogących służyć do maskowania się celem uniemożliwienia identyfikacji przez służby porządkowe instrumentów do wytwarzania hałasu o napędzie mechanicznym.
6. Na imprezę masową- nie będą wpuszczane osoby:
objęte zakazami wstępu na imprezy masowe,
- wobec których wydano sądowne orzeczenie zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych.
- osoby skazane wobec których wydano sądowne orzeczenie w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich (Dz. U. z 2002 r. Nr 11, por. 109, zpóźn. zm.3)),
- odmawiające poddania się: sprawdzaniu uprawnień do uczestniczenia w imprezie masowej,
- wylegitymowania się w celu ustalenia tożsamości, przeglądania zawartości bagaży i odzieży w przypadku podejrzenia, że wnoszą lub posiadają przedmioty których posiadanie jest zabronione, a w szczególności, niebezpieczne przedmioty, materiały wybuchowe, wyroby pirotechniczne, materiały pożarowo niebezpieczne, napoje alkoholowe, środki odurzające lub substancje psychotropowe,
- znajdujące się pod widocznym wpływem alkoholu, środków odurzających, psychotropowych lub innych podobnie działających środków, posiadające broń lub niebezpieczne przedmioty, materiały wybuchowe, wyroby pirotechniczne, materiały pożarowo niebezpieczne, napoje alkoholowe, środki odurzające lub substancje psychotropowe,
- zachowującym się agresywnie, prowokacyjnie albo w inny sposób stwarzającym zagrożenie dla bezpieczeństwa lub porządku publicznego.

§3
ZASADY ZACHOWANIA NA IMPREZIE
Każdy, kto przebywa na imprezie winien zachowywać się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności zgodnie z niniejszym Regulaminem i Regulaminem
Każdy, kto przebywa na terenie imprezy powinien zachowywać się tak, aby nie szkodził i nie zagrażał innym.
Każdy przebywający na terenie imprezy jest zobowiązany stosować się do zarządzeń Straży Pożarnej, służby porządkowej lub informacyjnej oraz spikera imprezy masowej. Wszystkie wejścia, wyjścia, przejścia oraz drogi ewakuacyjne muszą być utrzymane w stanie wolnym.
Osobom znajdującym się w
zakazuje się:
- przemieszczania z jednego sektora do drugiego bez zgody służb, porządkowych lub informacyjnych,
- rzucania jakichkolwiek przedmiotów, w szczególności na estradę, rozniecania ognia, używania jakichkolwiek środków pirotechnicznych,
- używania słów wulgarnych, rasistowskich, obraźliwych dla innych osób, grup społecznych i wyznaniowych,
- wywieszania flag i transparentów z treściami wulgarnymi, rasistowskimi lub antysemickimi i obrażania jakichkolwiek osób,
- wchodzenia na obszary, które nie są dopuszczalne dla widzów (strefy buforowe, pomieszczenia służbowe), wchodzenia lub przechodzenia przez budowle i urządzenia nie przeznaczone do powszechnego użytku, tj. płoty, mury, ogrodzenia boiska, urządzenia oświetleniowe, maszty, drzewa,
- pisania na budowlach, urządzeniach lub drogach, ich malowania i oklejania, sprzedawania towarów, biletów, gazetek i druków, ich rozprowadzania i przeprowadzania zbiorek pieniężnych bez zgody organizatora imprezy,
- załatwiania potrzeb fizjologicznych poza toaletami lub zanieczyszczania - zaśmiecania obiektu w inny sposób,
- przekazu albo rejestracji obrazu lub dźwięku bez zgody organizatora imprezy.
Zabrania się przebywania na całym obiekcie osobom nietrzeźwym, będących pod wpływem środków odurzających, psychotropowych lub innych podobnie działających środków.

§4
PRZEDSTAWICIELE MEDIÓW
1. Przedstawiciele prasy, radia i telewizji mogą przebywać na terenie imprezy jeżeli posiadają przy sobie aktualną legitymację prasową i kartę akredytacyjną wydaną przez organizatora imprezy. Osoby te zobowiązane są nosić w widocznym miejscu identyfikatory wydane przez Solaris Music.
2. Przedstawiciele prasy, radia i telewizji mogą przekazywać albo rejestrować obraz lub dźwięk podczas imprezy, tylko wtedy, kiedy uzyskali przed rozpoczęciem imprezy pisemną zgodę Solaris Music.
3. W przypadku stwierdzenia naruszenia postanowienia pkt.2, osoby w tym punkcie wymienione zostaną wydalone z
i zobowiązuje się je do natychmiastowego wydania nośników z zarejestrowanym materiałem.

§5
SŁUŻBY ORGANIZATORA IMPREZY
1. Do służb Organizatora zalicza się:
Służby organizacyjne,
Służby techniczne,
Służby medyczne,
Służby porządkowe i informacyjne.
2. Służby porządkowe i informacyjne realizują uprawnienia i obowiązki określone w art 20 i 22 Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych z dnia 20 marca 2009 roku (Dz. U. Nr 62, póz. 504).
3. Służby porządkowe i informacyjne winny posiadać identyfikatory określające: nazwę wystawcy, numer identyfikacyjny, fotografię osoby, okres ważności oraz pieczęć i podpis wystawcy.
4. Organizator wydaje ponadto identyfikatory dla:
a) akredytowanych dziennikarzy prasowych i radiowych oraz fotoreporterów,
b) obsługi technicznej transmisji telewizyjnych,
c) obsługi telekomunikacyjnej na
§6

ODPOWIEDZIALNOŚĆ
1. Osoby naruszające zasady bezpieczeństwa i porządku na terenie imprezy ponoszą odpowiedzialność karną albo karno-administracyjną.
2. Organizator zastrzega sobie prawo do unieważnienia abonamentu (karnetu) bez zwrotu kosztów jego nabycia.
Regulamin imprezy masowej udostępniony jest:
przy bramach wejściowych na halę/ w punkcie informacyjnym,

NA IMPREZIE OBOWIĄZUJE ZAKAZ REJESTRACJI AUDIO, FILMOWANIA I FOTOGRAFOWANIA
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Naddel pisze: Jezusie, co za ostre słowa!!! I po co tym tonem? Gdyby gościu miał poważny problem alkoholowy, który zeżarłby mu szare komórki, to idę o zakład, że siedziałby teraz gdzieś w rynsztoku, a nie na forum.
Być może nieco ostro,ale zastanawia mnie fakt,że gościu z uporem maniaka drąży temat.Wiadomo,że jedno piwo nie powala na glebę.A spora część ludzi uzależnionych funkcjonuje normalnie[oczywiście do pewnego momentu]niekoniecznie w rynsztoku. :)
ODPOWIEDZ