Piosenki które nie wyszły na singlu

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
Daniel

Piosenki które nie wyszły na singlu

Post autor: Daniel »

Która piosenkę Blue System uważacie za najbardziej niedocenioną, która powinna ukazać się na singlu - a się nie ukazała ?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Hmmm... dobre pytanie ;). O tyle dobre, ze ciekawe nagrania niekoniecznie muszą się podobać szerokiej publiczności i przyjąć sie jako single.

Dla mnie takim nagraniem, które mogło być przebojem a z racji braku singlowego wydania nie zostało jest "Taxi Girl". Cudowny, nawet nieco boysbandowy (przez co ze sporymi szansami na sukces) klimat - słuchając go po raz pierwszy nie mogłem uwierzyć, że to Blue System ;).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Moim zdaniem na własny singiel zasługiwały:
Gangster Love
Little Jeannie
Better than the rest
Vampire
Dirty Money
Michael has gone for a soldier
Don's stop to dance
Crying Game
Here I go again
Don't do that

hmm...raczej wymieniłem szybsze kawałki. Myślę, że z tych wymienionych szczególnie Vampire ze swoją mroczną tematyką mógłby być ciekawszą alternatywą dla I will survive i wdzięcznym przedmiotem do miksowania.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

dla mnie: "Baby Believe Me", "Behind The Silence" (!!!), "Don't Do That", "Gangster Love", "G. T. O.", "Lady Unforgettable", "Love Me More", "On & On", "You're Lyin'" :)
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

Zecydowanie:
Is It Love?
Try The Impossible
VooDoo Nights
Little Jeannie
Body heat
On And On
Vampire
Crying Game
It's Ecstasy
C'est la Vie
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

No tak... kazdy wymienia swoje prywatne "best of" :)
A mnie chodzilo bardziej o piosenki, ktore by mialy szanse odniesc sukces jako singiel, w zamian tego singla jaki sie ukazal.

Np.
Ja osobiscie uwazam, ze :

- 2 Album. Zamiast Under My Skin wolalbym Body Heat - jakos bardziej to
chwytliwe. Under za bardzo zblizony do MBITB (te odglosy i wogole).

- Album 5 - tu mam najwiecej obiekcji, bo nie lubie "Enigmy" w wykonaniu BlueSystem. Enigma to Cretu, a Bohlem powinien robic muzyke w swoim stylu. Wynocha wiec z Lucyferami i Testamentami. Ja zdecydowanie preferuje strobe "B" tej plyty i wybieram "The Wind Cries" oraz "Don't Tell Me", jako zdecydowanie bardziej "moderntalkingowe".

- Album 6 - zamiast Deja Vu - Praiyng To The Aliens (tym bardziej ze byla wtedy wielka moda na filmy z Obcymi !).

- Album 7 - zamiast Romeo&Lulcia - Heartache No 9 (toz to jest dopiero hit !)

- Album 8 - zamiast History, ktore jest kalką Magic Symphony wybieram "Talk To Me", od ktorego po prostu nie mozna sie uwolnic :)

Jak widac - preferuje szczegolnie "rąbanki" :D haha
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

A ja bym widział tak:

Album 1:

Gangster Love jako drugi singiel. Ciekawy mógłby być teledysk.

Album 2:

Do You Wanna Be My Girlfriend - to zamiast hmm...Love Suite

Album 4:

Behind The Silence - jako dodatkowy singiel

Album 9:

Venice In The Rain - to zamiast...nie wiem w sumie czego, mogłoby być dodatkowym singlem.

Album 10:

Crying Game - jako drugi singiel.

To takie moje propozycje. Specjalnym fanem BS nie jestem, o czym wszyscy wiedzą (wręcz nie trawię), ale te piosenki akurat do mnie przemawiają, więc mogłyby być ciekawe jako single.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

a ja najbardziej żałuję że na singlach nie wyszły:
GTO
I want to be your brother
call me dr love
the wind cries ( who killed norma jean )
praying to the aliens
michael has gone for a soldier
this old town
21st century
don't stop to dance ( kiedyś puściłem ten kawałek na imprezie sylwestrowej i ludzie nie chcieli dać mi spokoju żeby go znowu usłyszeć )
i wanna smile
baby believe me

nie wiem czy takie single miałyby szanse na listach, ale napewno wprowadziłyby nutkę różnorodności do dyskografii singlowej BS
think for yourself - question authority
Przemo

Post autor: Przemo »

Według mnie:
Album 1: Gangster Love
Album 2: mimo wszystko Love Suite, chociaz nie jest moim ulubionym kawałkiem z tej płyty
i z Albumu 11 "Here I Go Again".
Przemo
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Przemo pisze:Według mnie:
Album 1: Gangster Love
Album 2: mimo wszystko Love Suite, chociaz nie jest moim ulubionym kawałkiem z tej płyty
i z Albumu 11 "Here I Go Again".
Tyle, że singiel "Love Suite" wyszedł :D
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

1. Walking On Rainbow - brakuje mi na singlu Gangster Love
2. Obsession - Try The Impossible lub Behind The Silence
3. Seeds Of Heaven - Read My Lips (zrobiony na singiel bardziej w wersji reagge)
4. America - Wonderful World
5. 21 Century - Venice In The Rain
6. Forever Blue - Taxi Girl (ten utwór powinien ukazać się na singlu,i to niekoniecznie pod szyldem Blue System, uważam że Bohlen powinien do tego nagrania jeszcze wrócić)
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Wedlug mnie Call Me Dr.love (A New Dimension) równierz zasługiwał na wersje singlową, szkoda jednak że tak sie nie stało.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Według mnie kazda piosenka z 1 albumu MT powinna byc singlem, podobnie 1 album Blue system( moze oprócz Emmanuell) no i 1 caly album CC CATCH-a w szcegolnosci takie diamenty jak you can be my lucky star tonight i you shot ahole in my soul!!!
Pioozo

Post autor: Pioozo »

Zgadzam się z większością z Was, co do Gangster Love, ten utwór jest niesamowity. Za szczególnie nietrafne single, uważam pisenki promujące płytę "Here I Am" oraz szkoda że z "X-Ten" i "Forevr Blue" nie było drugiego singla.

Za mój numer 1 obstawiam: "2000 MILES"

Super aranż, super muzyka, super tekst. Piosenka jest niesamowita. Balsam na uszy.
Love Is Such A Lonely Sword
Awatar użytkownika
Peter

Re: Piosenki które nie wyszły na singlu

Post autor: Peter »

Daniel pisze:Która piosenkę Blue System uważacie za najbardziej niedocenioną, która powinna ukazać się na singlu - a się nie ukazała ?
Zdecydowanie Titanic 650604.Ta melodia, aranżacja i do tego dodatkowe wokale mistrzostwo świata. Utwór ten byłby skazany na sukces.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Piosenki które nie wyszły na singlu

Post autor: Peter »

Pioozo pisze:Za szczególnie nietrafne single, uważam pisenki promujące płytę "Here I Am" oraz szkoda że z "X-Ten" i "Forevr Blue" nie było drugiego singla.
Zdecydowanie masz rację. Z Ten najlepszym utworem na singiel byłby Don't stop to dance, a z Forever blue Here I go again.

Wracając do TITANIC 650604 to ten utwór ma genialny aranż i mógłby się sprzedać w wiekszej ilości egzemplarzy niż single z Body to body czy Here I am.
ODPOWIEDZ