Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Post autor: ArCrack »

Zapowiedziana przez Thomasa Andersa jubileuszowa składanka na XXX-lecie Modern Talking ukaże się 3 października. Dwupłytowe wydawnictwo obok największych przebojów zespołu będzie zawierało premierowy megamiks.
Składanka "30 - Die neue Best Of" pojawiła się dziś w przedsprzedaży w internetowych sklepach płytowych. Zgodnie z tekstem promocyjnym ten dwupłytowy box w wysokiej jakości opakowaniu digipack zawierać będzie obok wszystkich przebojów także nowy, ekskluzywny Modern Talking Megamix 2015 i kolejne bonusowe utwory. Konkretna lista nagrań nie została jeszcze podana do wiadomości.

Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: Husku »

Wow, to mnie zaskoczyli... Mam nadzieję, że w bonusowych utworach znajdzie się coś dotychczas nieopublikowanego...
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Zapowiada się świetnie. Okładka bardzo dobrze zrobiona typograficznie, a na to zawsze zwracam uwagę. Oby tylko nie rozczarowała nas zawartość. Osobiście oczekuję kilku utworów w nowych, niepublikowanych wersjach. Może jakieś New Mix 2015? Obym się nie pomylił :)
gambler

Post autor: gambler »

Nie ocenia się płyty po okładce...niech nam ta mądrość ludowa przyświeca...bo inaczej czarno to widzę ;)

" Ekskluzywny Modern Talking Megamix 2015 " - to może być smaczny kąsek...nawet bardzo :)
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Czekajac na cos ciekawego miejmy tez nadzieje, ze tytul zmieni sie na troche bardziej miedzynarodowy. Die Neue Best Of zalatuje bowiem malym zamknieciem na rynek niemiecki...
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

"Die Neue Best Of" - hmm..a co tam może być nowego poza zapowiadanym remixem ? Cóż, ja spodziewałem się czegoś innego z okazji tego jubileuszu, pewnie nie tylko ja...Tyle już było różnych "Best Of" że ta kolejna taka składanka nie budzi we mnie żadnych emocji. Zaś dodając "Neue" faktycznie wydawca popełnia 2 błędy:
1. Ewidentne odwołanie do rynku Niemieckiego względnie niemieckojęzycznego (Austria, Szwajcaria)
2. Jeśli poza nowym mixem są tam tylko znane już nagrania to po co określać to "neue" - można było użyć określenie "Golden" albo "Very"

Thomas zapowiedział też, że będzie mocno angażował się w promocję tego albumu..Ale jak - promocją w radiu ? W TV ? Dodatkowa trasa koncertowa ?
Nie wiem, powiem szczerze:
Bez entuzjazmu jakoś to przyjmuje. Będzie album - fajnie. Kupować ? Raczej nie będę...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

A ja szczerze mówiąc się rozczarowałem - przede wszystkim okładką która jest podejrzanie słaba jak na produkt od Sony.

Kolory, czcionka i te kontury postaci (swoją drogą, Thomas trochę nie za wysoki?) w niczym nie przypomina to ekskluzywnej okolicznościowej składanki na którą ten zespół zasługuje, a sama forma wydania tego w digipacku nie wystarczy.

Już sklep wysyłkowy Shop24Direct wydając ostatnio 4 płytową składankę "The Best of the Best" bardziej się postarał :

Obrazek

Zawartość też raczej nas nie zachwyci, bo nie sądzę żeby za nowy remiks odpowiadał Dieter Bohlen.
Jest jeszcze nadzieja jeśli remiksem zajął się jakiś znany DJ typu Mike Candy lub David Guetta - w przeciwnym razie podejrzewam że możemy skończyć z chłamem w rodzaju składanki "Maxi Hit-Sensation" od C.C. Catch.

O premierowym materiale można zapomnieć, bo gdyby coś takiego miało się pojawić Sony już by o tym informowało chcąc podkręcić atmosferę wokół składanki.
Jako bonusy walną pewnie coś w rodzaju "Down On My Knees" + ze dwa instrumentale i tyle

Pojawiło się też info, że Thomas osobiście chciałby zaangażować się w promocję składanki - podejrzewam że będzie to jakiś występ telewizyjny z odnowionym remiksem w stylu "No.1 Hit Medley 98".

A oto przykłady jak takie składanki powinny wyglądać :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Sussudio pisze:
Już sklep wysyłkowy Shop24Direct wydając ostatnio 4 płytową składankę "The Best of the Best" bardziej się postarał
Uważam, że brak napisu Modern Talking pisanego oryginalną czcionką dyskwalifikuje produkt Shop24Direct. :)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Husku
Członek TAFC Polska

Ja też tak uważam, brak tej czcionki lub czcionka podobna, jednakże de facto zupełnie inna jak na niektórych plakatach koncertowych jest dla mnie bardzo rażąca.
Co do Megamixu - Thomas mówił, że ma trochę pracy w związku z jubileuszową płytą, więc miałabym cichą nadzieję na mix piosenek niesinglowych który śpiewa ostatnio na koncertach w wersji studyjnej… Strasznie mi się on podoba. :) Ale chyba nie ma co na to liczyć, pewnie będzie to coś bardziej komercyjnego.
gambler

Post autor: gambler »

Kolory, czcionka i te kontury postaci (swoją drogą, Thomas trochę nie za wysoki?)
Thomas na scenie stoi przeważnie przed Dieterem więc jest to zwykłe złudzenie optyczne. Wszystko gra i buczy :wink:
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

http://www.shop24direct.de/the-best-of-the-best.html

składanka już do zamówienia
zero niespodzianek a cena... zabójcza! 50!!! Euro
Husku
Członek TAFC Polska

Ale to nie ta o którą nam chodzi :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

http://www.weltbild.de/3/19578026-1/mus ... st-of.html - cena będzie taka jak w przypadku premier zwykłych albumów.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Sussudio pisze:
Już sklep wysyłkowy Shop24Direct wydając ostatnio 4 płytową składankę "The Best of the Best" bardziej się postarał :

Obrazek
Cóż...składanka nie jest wcale taka nowa, bowiem ukazała się już...w 2002 roku ;) http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... a=sk18.htm
To jedynie reedycja, zamiast okładki z fotką z 2001 roku, tym razem zaserwowali lata 80-te. No i na stronie Shop24Direct wrzucili filmik - super, pewnie będzie gościł na antenie Deutsche Musik Fernsehen, kanału dostępnego w niektórych sieciach kablowych :lol: . Choć przyznam, że fajnie jest obejrzeć teledyski grupy, zwłaszcza ciekawostką jest "We Take The Chance", ale to chyba montaż z jakiegoś występu tudzież koncertu. Ale fajny ;).

Co do meritum, czyli składanki na 30-to lecie - nie wiem czego się po niej spodziewać? Dla mnie temat składanek i ich zawartości w przypadku Modern Talking jest w zasadzie wyczerpany. Wrzucą nowy megamix - fajnie, chętnie posłucham. Ciekawi mnie na jaki styl zostanie zaaranżowany, jakie utwory umieszczą. A tak poza tym? Co mogą dać? "You're My Heart, You're My Soul" wersja maxi-singlowa z Wielkiej Brytanii już się ukazała w ramach serii "Klub80". Ewentualnie amerykański remiks z klawesynem tudzież Razormaid Mix. "Brother Louie'99 (Metro Radio Mix)" na CD nie wyszedł, więc też mógłby się pojawić, a to ciekawy remix, przynajmniej dla mnie...i to chyba tyle. Szczytem marzeń byłoby znaleźć na takiej kompilacji coś z "Greatest Hits Mix", nawet wersje skrócone, które ukazały się tylko na winylu. Ale czy Sony postara się o takie coś? Wątpię...
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

A jak wam się to podoba, hmm?

Obrazek
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

To oficjalna tracklista czy fake? :shock:
Gdyby miało być na prawdę, to ... warto by się bliżej z tym zapoznać.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
ODPOWIEDZ