19.07.2014 Thomas Anders - Opera Leśna Sopot

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
torciktola
Członek TAFC Polska

Re: 19.07.2014 Thomas Anders - Opera Leśna Sopot

Post autor: torciktola »

agnieszka12345 pisze:Świetny koncert :!: Bardzo żałuję, że i ja nie mogłam tam uczestniczyć, a mam czego żałować... 8)
Ja też żałuje że nie mogłam być!Mam nadzieje że następnym razem sie uda :)
Awatar użytkownika
adrian_mt
Członek TAFC Polska

Post autor: adrian_mt »

Z tego co tutaj przeczytałem oraz zobaczyłem na fragmentach filmików i zdjęciach to też bardzo żałuję, że nie mogłem być na tym wspaniałym koncercie. Thomas kolejny raz pokazał jak świetny kontakt ma z fanami. Kolejny koncert na szczęście zobaczę już na żywo :)
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

Witajcie. Osoby, które były na zdjęciu przed koncertem a chcą je mieć, bardzo proszę o bezpośredni kontakt e-mailowy na adres: fotostudio@vp.pl .Proszę tylko o krótki opis kto jest kto, bo nie wszystkich jeszcze aż tak dobrze znam :)
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Super mega fantastyczny koncert, najlepszy z tych, na których byłam :D Thomas był w doskonałej formie, wychodził do publiczności, widać było, że czuł się świetnie w Operze Leśnej :D No i oczywiście "Soldier", "Stop" i "Everybody wants to rule the world", jak dla mnie perełki. Z niecierpliwością czekam na następny koncert :D
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Mega zabawa ! Oby takich koncertów więcej. Kto nie był niech żałuje! Do następnego!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Nie powiem pewnie nic odkrywczego, ale koncert był naprawdę świetny. Thomas dał z siebie wszystko, było widać, że jest bardzo zadowolony z publiczności. Bardzo ucieszył mnie powrót do Soldiera i Stop - uwielbiam te piosenki. A wykonanie Everybody wants to rule the world… Nawet nie liczyłam, że w Polsce usłyszymy to na żywo, a tu taka niespodzianka. Szkoda, że następny koncert jest dopiero w lutym, ale będę oczekiwać z niecierpliwością, bo naprawdę jest czego...
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

MiReK pisze:
Super! Bardzo miły gest ze strony Thomasa i całej ekipy.

SPROSTOWANIE!!!!!

Single ZAKUPIŁ TAFCPL, po kilkudniowym męczeniu biura Thomasa o ich załatwienie. Thomas jedynie był tak miły, że obiecał je przywieść do Sopotu, by mi je przekazać.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Meg
Członek TAFC Polska

Post autor: Meg »

33ccd jaka cena?
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Naprawdę koncert był wspaniały,a Thomas dał z siebie więcej niż powinien szacunek dla niego! Bo ja się też niespodziewałam tej piosenki "Everybody wants to rule the world" ,że ją zaśpiewa u nas.A tu taka niespodzianka :D

Wielkie podziękowania,że mogłam spotkać fanów z FAN CLUBU i nie tylko. Fotka z Thomasem i plakat :wink:

Było jednym słowem niesamowicie! :!:
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awans

Post autor: Awans »

6 lat temu to nie było szans dostać bilety na Festiwal. Ale teraz powiedziałem sobie że skoro Thomas Anders przyjeżdża do mnie to muszę tam być. To było nie tylko słuchanie jego piosenek ale też dobra zabawa. Zresztą nie było szans na siedzenie bo wszyscy stali. Jeżeli na prawdę 25 lipca 2015 roku przyjedzie do Sopotu to ja czekam na możliwość kupna biletu.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

To właśnie jest super u Thomasa,potrafi zrobić przez 2 godziny z nas wszystkich mega imprezowiczów. :wink:
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Kurcze żałuje że mnie nie było , następnego koncertu sobie nie podaruje . Gratuluje spotkania z Thomasem aragorn, podpisy dwóch modernów na jednym plakacie ...pozazdrościć :D
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Meg
Członek TAFC Polska

Post autor: Meg »

A jaka ja jestem zła, że mnie nie było... Tylko ja wiem...
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

,,,,jakimś zadość uczynieniem dla tych którzy nie mogli być na koncercie będzie wspólne spotkanie na 2 zlocie,niebawem powinniśmy poznać datę,proszę zabierajcie głos w sprawie zdjęcia grupowego. :)
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

aragorn pisze:,,,,jakimś zadość uczynieniem dla tych którzy nie mogli być na koncercie będzie wspólne spotkanie na 2 zlocie,niebawem powinniśmy poznać datę,proszę zabierajcie głos w sprawie zdjęcia grupowego. :)
Pomysł tego zdjęcia jest super!!!! Co do Zlotu - już na dniach informacje na ten temat :)
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Wróciłem, ochłonąłem, czas na małą refleksję 8) Imponujący jest styl jaki wypracował sobie Thomas. Styl tworzenia atmosfery na koncertach, kontaktu z publiką wreszcie doboru repertuaru. Gdzieś tu na forum czytałem kiedyś posta w którym ktoś (naprawdę nie pamiętam już kto) narzekał że Thomas się powtarza, że jeśli ktoś był już na kilku Jego koncertach to niczym na kolejnym się nie zaskoczy. Że repertuar jest standardowy i tylko zmienia się kolejność ich serwowania. Taki mniej więcej kontekst był tej wypowiedzi. Myślę że jeśli ten ktoś był w Sopocie będzie musiał zmienić zdanie na ten temat. Wymienię tylko to co mnie zaskoczyło oczywiście na plus :)
Mix niesinglowych, starych kawałków MT (Mona Lisa, Diamonds never made, Heaven will know) - poderwały się ze swoich miejsc nawet "piwnopopcornowcy" o których jednak kilka gorzkich słów też w dalszej części napiszę. Siedziałem z córką w sektorze "H" mniej więcej po środku opery. Bo oczywiście to że świetnie bawi się sektor FAN rozumie się samo przez sie 8)
Fantastycznie wykonane wersje akustyczne przy akompaniamencie wyłącznie gitary - YMHYMS zabrzmiało jak najbardziej romantyczna piosenka na świecie :) Wielki + za to dla Thomasa
Trzy kawałki ze "Strong" - szczególnie podobało mi się "STOP" (to ulubiona piosenka mojej córki, pytała mnie przed koncertem o nią czy Thomas ją zaśpiewa, odpowiedziałem że wątpię, że pewnie będzie "Why Do You Cry" może "Stay With Me" ale "Stop" ? A tu proszę - wielka radość była jej udziałem kiedy tylko zabrzmiały pierwsze takty.
"Everybody Wants..." - dziewczyna za moimi plecami do swojego chłopaka (chyba :lol: ) "Ale fajne, nie znałam tego" Oczywiście odwróciłem się do nich i poinformowałem z dumą że to najnowszy singiel i jednocześnie zapowiedź nowego albumu. Na marginesie: czy był jakiś punkt sprzedaży na terenie opery w którym można było nabyć jakieś "produkty" od Thomasa. Przybyliśmy na koncert jakieś 40 minut wcześniej, fakt, zaaferowani żeby zając swoje miejsca, ale kiedy rozglądałem się po stoiskach pod operą to widziałem tylko świecidełka, piwo, popcorn, jakieś róże jeszcze sprzedawali. Jeśli taki punkt był - moja wina - źle się rozglądałem. Ale jeśli nie było - może to jest też jakiś pomysł na przyszłość - przy utrudnionej w Polsce dystrybucji albumów Thomasa, przy okazji koncertów można byłoby to trochę nadrobić takim stoiskiem z różnymi pozycjami dot. Thomasa, single, albumy, książki, itp.
Generalnie od strony Thomasa dostałem dokładnie to czego oczekiwałem + bonusy o których napisałem wyżej.
A od strony opery leśnej ? Hmm.. trochę się poczepiam 8) Przede wszystkim to wstyd, że tak wiele "osobników" spóźniło się na koncert, do tego stopnia, że organizatorzy i sam Thomas nie chcąc zaczynać koncertu przy tylu pustych jeszcze miejscach, zmuszony był czekać mimo, że sam był gotów. Dlaczego się spóźnili - nie było dokładnej godziny na plakacie, na biletach ? Była, tylko jak się jest na wakacjach to nie żyje się na czas. Co tam, jeszcze jedna rybka, piwko - ooo teraz możemy już iść, a że się spóźnimy ? A komu to przeszkadza ? Chyba nie tym co przyszli 40 minut wcześniej ? A potem jak już weszli na koronę: "A gdzie jest mój sektor, a rząd ? A którędy mam tam dojść ?" I oczywiście do ochroniarzy z tymi pytaniami i zasłanianie sceny innym i przechodzenie po palcach...Generalnie wkurzyło mnie to trochę, bo uważam że dobry obyczaj, szacunek dla innych ludzi, a przede wszystkim dla Artysty nakazywałby przybycie przed wyznaczonym czasem, zajęcie miejsc i spokojne oczekiwanie na koncert. I nie ma co zwalać na kolejki na bramkach, bo tam wszystko odbywało się sprawnie. Ale oczywiście po "odprawie" trzeba jeszcze zakupić piwko, popcorn, i nie wiem co jeszcze :evil:
Druga kwestia - im głębiej w koncert tym więcej było podchmielonych "tatuśków" i "mam" którzy (które) koniecznie chcieli sobie zrobić sweet focię na schodach przy zejściu na pierwsze sektory od sceny. I znowu to samo - zasłanianie, targi z ochroną, nawet tańce sobie urządzali dopóki ochroniarz stanowczo nie zareagował. Powiem tak - to zakupione przed koncertem piwo trzeba było wypić i to rozumiem, przecież nie wyleją 8) ale jeśli ktoś zapłacił nie małe przecież pieniądze za bilet, przyszedł z dzieckiem żeby mu pokazać jak fajnie jest na takich koncertach i potem pijane za przeproszeniem "dupy" zasłaniają cały widok to trochę można się wqrwić, nawet jak się ma anielską cierpliwość. Byłem też w Kadzielni w 2010 roku, jakoś tak bardzo Ci podchmieleni nie rzucali się w oczy.
Dobra, kończę :wink: Chciałem jak najpełniej opisać swoje wrażenia stąd taki długi wywód się zrobił, ale może znalazł się ktoś kto doczytał do końca. Na koniec jeszcze podano informację że Thomas będzie w Sopocie też w przyszłym roku, 25 lipca, świetna wiadomość :)
Dzięki Thomas !
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
ODPOWIEDZ