Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Post autor: Pkmodern »

Coś długo Kamalya taże czekać... https://itunes.apple.com/de/album/club- ... d648319045
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Sussudio

Thomas i Kamaliya - nowy duet?

Post autor: Sussudio »

Kamaliya wystąpi na tegorocznym festiwalu w Sopocie, obok DJa Bobo i Arasha w koncercie pt " Największe przeboje lata"
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Strona Kamaliyi na facebooku w języku polskim, gdzie można też poczytać o nadchodzącym występie w Sopocie:
https://www.facebook.com/KamaliyaPoland ... n=timeline
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Na Onecie jest artykuł o Kamalii. W tym artykule nie zabrakło też wzmianki o duecie Ukrainki z naszym idolem.

Oto link do wspomnianego artykułu:

http://biznes.onet.pl/stalowa-gwiazda-p ... rasa-detal

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

"Kupił też do duetu piosenkarza Thomasa Andersa"

Brzmi to koszmarnie :roll:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

To już wiadomo dlaczego pojawiła się w Sopocie i zaśpiewała w duecie z Thomasem Andersem :roll:.
Kariery nie zrobi. Jak talentu nie ma... Kasa to nie wszystko.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Tak, brzmi to strasznie... "Ordinary Love" podoba mi się bardzo, ale to głównie za sprawą Thomasa, Kamaliya mogła być zbędna :P
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Widziałam występ Kamaliyi w Sopocie i jestem rozczarowana, ponieważ nie wiem jaki sens ma udział w takim festiwalu i śpiewanie z playbacku. To nie fair wobec artystów, którzy śpiewają na żywo, a przede wszystkim wobec publiczności. Ale kto bogatemu zabroni... Nie wiem czy była o tym mowa w wątku, ale dziś o 20:40 w TTV ma być reportaż o życiu ukraińskich milionerek i Kamaliya będzie jedną z bohaterek programu.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Nieco odświeżając temat… Nie spodziewałam się, że w Polsce Kamaliya jest na tyle znana i rozpoznawalna, aby udzielać wywiadów… A taki artykuł rzucił mi się w oczy podczas przeglądania facebooka:

http://queer.pl/artykul/194829/kamaliya ... lin-muzyka
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Może i śpiewa z playbacku, ale jest bardzo miłą, ciepłą i przesympatyczną osobą, mało tego, Kamaliya się nie wywyższa jak inne gwiazdy to robią...
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Dopiero niedawno (ponownie) odkryłem ten duet i w moim odczuciu:

Na minus:
- bardzo drętwy, ubogo zaaranżowany początek utworu (to on mnie właśnie zniechęcił po pierwszej próbie odsłuchania tego wiele miesięcy wcześniej), przypominający tym niektóre kawałki z płyty "Strong" - w porównaniu do aranżacji bohlenowych, które już od pierwszych sekund aż kipią od warstw i ozdobników (może by tak w zamian refren na początku utworu?),
- Thomas, choć cały czas nienagannie elegancki, moim zdaniem słabo wygląda, koszmarnie zlepione włosy, śnieg i blade kolory sprawiają, że wygląda jakby wysmarował się przed chwilą kremem z samoopalaczem, zaś Kamaliya ma niezbyt ładne dłonie.

Na plus:
- słodziutkie backing vocals już od końcówki pierwszej zwrotki i miodzio chórki,
- ładna współpraca pomiędzy kamerą i Kamaliyą, zwłaszcza w scenie przy lustrze i zbliżeniach na twarz,
- teledysk może nie rewelacyjnie oryginalny, ale spójny i z akcją, czym bije na głowę wiele superprodukcji zza oceanu,
- moim zdaniem brzmieniowo najbardziej udany jak dotąd męsko-damski duet Thomasa, po mniej udanych próbach z Kasią Novą i z Sandrą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zgadzam się, że to chyba najbardziej udany duet Thomasa z ostatnich lat, a już na pewno najlepsza piosenka z trzech wymienionych. Piosenka z gatunku lekkich i przyjemnych i bardzo mi odpowiada. A poza tym jest na co popatrzeć. Kamalya jest naprawdę ładną dziewczyną. Rosja to okazuje się dobry kierunek, tu bym widział teraz Thomasa.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To znaczy raczej tylko tam go dostrzegają wiec dużego wyboru nie ma obecnie
Dieter obawia się pewnie reaktywacji MT ale gdyby wybrał się do Rosji i nagrał tam płytę z TA, sukces pewnie gwarantowany.
To chyba jedyny kraj gdzie legenda o nich jest mocno żywa i tego typu piosenki przyjmują z otwartymi ramionami.Czasem mam wrażenie że czas tam stanął

Jeśli chodzi o Camalię to strasznie mnie zawsze bawiło to że wygląda tak potężnie przy Thomasie, ale piosenka jest bardzo przyjemna.Tylko video zabawne porównując ich wzrost
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ