Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Czy jesteś ZA czy przeciw reaktywacji MT ?

Jestem ZA
32
62%
Jestem na NIE
15
29%
Nie mam zdania
5
10%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Post autor: MODERN JEANNE »

Też to im może przeszkodzić,choć DB powieszał dawno temu podczas rosyjskiego koncertu ,że być może następnym razem pojawi się tu z Thomasem /czas pokarze więc on furtki nie zamyka.
Już wyobrażam sobie ich wspólne tłumaczenia w mediach jak poprzednia/że tak naprawdę uwielbiają się naprawdę :wink:
Ale prawdę mówiąc takie nierozmawianie ze sobą przez tyle lat tylko wyolbrzymiło ich konflikt jak poprzednio.Po spotkaniu wyglądali na szczęśliwych i świetnie się bawiących/zwyczajne życie bez ubzdurania sobie jakiś problemów
I LOVE DB AND TA!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Naprawdę Dieter tak powiedział? :P
fan nr 1

Post autor: fan nr 1 »

jestem wielkim fanem modern talking od samego powstania zespołu uwielbiam ich muzykę a teraz Thomasa Andersa.koło mojej miejscowości GOŁDAPI do EŁKU przyjeżdżają jakies pajace co zwą się MODERN TALKING RELOADED co to za OSOBY .szlak mnie trafia jak zobaczyłem że podrabiają WIELKI MODERN TALKING.dzisiaj 31 maja grają w EŁKU
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

fan nr 1 w tym temacie możesz się wypowiadać na temat MTR viewtopic.php?f=8&t=1642&hilit=reloaded
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Husku pisze:Naprawdę Dieter tak powiedział? :P
Tak to było podczas koncertu w Rosji kilka lat temu.Powiedział dokładnie-może następnym razem przyjadę tu z Thomasem,kto wie?Czas pokarze
I LOVE DB AND TA!
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Ja oddałem swój głos na TAK - z kilku powodów:
1) Na pewno znajdą się stare utwory, które można by było zrobić teraz lepiej (mój faworyt to "Jet Airliner", który promował 5. płytę i doczekał się nowej wersji, a wciąż mu brakuje tej klarowności brzmienia jak w "Atlantis is Calling" czy "Ten Thousand Lonely Drums").
2) Bardzo jestem ciekaw jak tym razem DB skopiowałby trendy rynkowe - na pewno nie obyło by się bez nawiązań do Pitbulla - który w osławionym teledysku z Marc'em Anthonym jak nic skopiował klimaty Modern Talking :lol:
3) Bardzo fajnie brzmiały jak dla mnie ostatnia płyta BS i przedostatnia płyta MT (o ostatniej płycie MT tego samego nie powiem), więc byłaby nadzieja na coś nowego i dobrego.
4) Większość ostatnich solowych projektów TA (pójście w klimaty jazzowe, współpraca z Rosjanami, nieszczęsny Fahrenkrog) uważam za słabawe, a najbardziej "bohlenową" z jego płyt - "This Time" - za jedną z najlepszych, więc sądzę że jest dobry dla niego kierunek.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Cała ta akcja z pogodzeniem otwiera drogę na współpracę, być może już jakieś wydawnictwo prowadzi rozmowy...nie wiadomo.

Do tej pory każda ich współpraca była jako "Modern Talking", czy jeżeli Dieter zostałby producentem najbliższej płyty Thomasa ale bez nazwy "tytularnej" to czy uważalibyśmy ten projekt jako Modern Talking III ? czy byłby to dla nas powrót i reaktywacja ?
"...I'm A Rough Boy..."
Husku
Członek TAFC Polska

Jacek Z. pisze: 2) Bardzo jestem ciekaw jak tym razem DB skopiowałby trendy rynkowe - na pewno nie obyło by się bez nawiązań do Pitbulla - który w osławionym teledysku z Marc'em Anthonym jak nic skopiował klimaty Modern Talking :lol:
Ha, to dlatego ta piosenka tak mi w ucho wpadła...
Ninio

Post autor: Ninio »

Jakoś ciężko mi wyobrazic sobie ich powrot. Jak miałoby to wyglądac? Znowu odswiezac stare przeboje? "Back for good', "The final album" a teraz co? Chciałbym powrotu,tylko takiego z przytupem ale boje sie ,ze panowie mogliby sie osmieszyc. Lata robia swoje. Skoro Modern Talking to piosenki musialyby nawiazywac do tych z lat '80. Mysle ,ze bezpieczniej byloby wydac nowy,autorski projekt Bohlen & anders lub Anders & Bohlen i w ten sposob poeksperymentowac. Jezeli maja cokolwiek stworzyc to musza byc to nowe nagranie a nie kolejny "the best of..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jeżeli mieli by w nowej wersji nagrać album to dobrze by było aby to były utwory,które nie ukazały się na singlach.Głównie mam tu na myśli te z lat 80'tych np.Heaven Will Know,Just We Two itd...
FMike,dobre pytanie.Skoro Bohlen i tak produkował by się dla Thomasa ,a wolałby zostać w cieniu to pewnie skorzystałby z jakiegoś nowego pseudonimu.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ninio pisze:Jezeli maja cokolwiek stworzyc to musza byc to nowe nagranie a nie kolejny "the best of..."
Też mi się wydaje, że stać ich na więcej niż powielanie tego co było :P
Point Of No Return
Awatar użytkownika
aknel03

Post autor: aknel03 »

Jest to opcja mało prawdopodobna, że panowie Thomas & Dieter reaktywują ponownie Modern Talking, jednak po mimo tego jestem jak najbardziej na TAK. Chciałabym wybrać się na koncert, gdzie razem staną ja jednej scenie jak za dawnych lat.
Ninio

Post autor: Ninio »

Samo czekanie na nowa piosenke,nowy album...kolejny singiel jest warte tego aby panowie reaktywowali swoj zespół. nawet gdyby był to niewypał. Oczekiwanie powoduje gęsią skórke...jak to w przyslowiu,ze najlepszy moment jest "między ustami a brzegiem pucharu"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ninio pisze:Samo czekanie na nowa piosenke,nowy album...kolejny singiel jest warte tego aby panowie reaktywowali swoj zespół. nawet gdyby był to niewypał
Dokładnie to oczekiwanie jest wręcz bezcenne :wink:
Ale jestem przekonana że powstało by mnóstwo nowych ,wspaniałych piosenek wartych tego oczekiwania.Wiele z jego utworów przypominało stylem BS(Luca Hanni )czy nawet ostatnie szlagierowe podkłady dla Beatrice kojarzyły mi się z tymi Modernowymi, więc jestem pewna że dał by radę.
A równie bezcenne było ich publiczne pokazywanie się czy koncertowanie,potrafili zrobić wokół siebie mnóstwo szumu,rozkręcali świetną zabawę-bez siebie obydwaj wydają mi się po prostu dość nudni
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Trzeba przyjąć wspólny punkt widzenia i jednakowo zinterpretować w tym kontekście słowo "reaktywacja". Ja oddałem głos na "tak", bo bardzo chciałbym wspólnego występu obu Panów, trasy koncertowej, a w moim mniemaniu wcale nie oznacza to konieczności nagrywania premierowych piosenek.
Husku
Członek TAFC Polska

Wydaje mi się, że większość wzięła pod uwagę najpopularniejszą definicję - reaktywacja = powrót na scenę, ale również powrót zespołu - nowe płyty, projekty...
ODPOWIEDZ