Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Czy jesteś ZA czy przeciw reaktywacji MT ?

Jestem ZA
32
62%
Jestem na NIE
15
29%
Nie mam zdania
5
10%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Post autor: atlantyda ;o) »

Choć i tak nie od nas "fanów" to zależy ,ale zobaczmy jak to się rozkłada na głosy ZA i Przeciw ;)
Proszę u uzasadnienie swojego głosu. Dziękuję :)

Ja już oddałam swój głos,jestem na TAK,dlatego,że zawsze podobał mi się duet Dieter Bohlen + Thomas Anders.Wiadomo,że solowo nie nagrywają tak miłych dla ucha utworów jak w duecie.
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Re: Czy jesteś za czy przeciw reaktywacji Modern Talking?

Post autor: agnieszka12345 »

Ja już właśnie oddałam swój głos... :wink:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Ja byłem,jestem i zawsze będę za!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Również za :D
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Ja się pod tym nie podpisuję :!:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Oddałem głos na "NIE". Dlatego że byłoby to rozmienianie legendy MT na drobne. Zdarzało się w historii, że taka czy inna grupa się rozpadała a potem reaktywowała, ale nie słyszałem o takim wypadku by kiedyś stało się tak dwa razy. Jeśli ktoś zna taki przypadek - proszę niech się nim podzieli 8) Uważam też, że wielkim błędem Dietera (bo pamiętamy że była to Jego jednostronna decyzja) było przerwanie współpracy z Thomasem w 2003 roku. Powiedział wtedy, uzasadniając ten krok że nie widzi on już przestrzeni muzycznej dla MT na aktualnym (wtedy) rynku muzycznym. Zdaje się że powiedział też, że Thomas śpiewa już nienowocześnie - chyba tak to w jednym z wywiadów określił.
Nie chcę reaktywacji MT w postaci nowych singli czy albumów ale widziałbym Panów razem przy okazji np. jakiegoś uroczystego występu w TV z okazji 30-lecia, albo wspólnej trasy koncertowej z Thomasem. Przecież marka "Modern Talking" nigdy nie przestała istnieć a prawa do niej maja obaj panowie mają równe. Skoro Thomas koncertuje z powodzeniem np. po Polsce, dlaczego nie mógłby do Niego dołączyć Dieter ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Ja również oddałem głos na NIE. Gdyby do Comabacku 2 jednak doszło to prawdopodobnie straciłbym do Thomasa szacunek. Po oczernieniu Thomasa przez Dietera w książce "Hinter den Kulissen" Thomas WIELOKROTNIE zarzekał się, że z Dieterem już nie chce mieć nic wspólnego. W pełni rozumiem takie podejście po tych wiadrach pomyj wylanych przez Dietera na głowę Thomasa. Gdyby jednak Thomas zmienił w tej kwestii zdanie, moje zdanie na temat Thomasa również mogłoby ulec zmianie... Pożyjemy, zobaczymy...
You Can Win, If You Want.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Didi&Thomas pisze:Oddałem głos na "NIE". Dlatego że byłoby to rozmienianie legendy MT na drobne. Zdarzało się w historii, że taka czy inna grupa się rozpadała a potem reaktywowała, ale nie słyszałem o takim wypadku by kiedyś stało się tak dwa razy. Jeśli ktoś zna taki przypadek - proszę niech się nim podzieli 8)
Deep Purple. :)
edmund1974 pisze:Ja również oddałem głos na NIE. Gdyby do Comabacku 2 jednak doszło to prawdopodobnie straciłbym do Thomasa szacunek. Po oczernieniu Thomasa przez Dietera w książce "Hinter den Kulissen" Thomas WIELOKROTNIE zarzekał się, że z Dieterem już nie chce mieć nic wspólnego. W pełni rozumiem takie podejście po tych wiadrach pomyj wylanych przez Dietera na głowę Thomasa. Gdyby jednak Thomas zmienił w tej kwestii zdanie, moje zdanie na temat Thomasa również mogłoby ulec zmianie... Pożyjemy, zobaczymy...
Ja patrzę na to w inny sposób - ludzie z czasem nabierają mądrości i wybaczają, to bardzo dobra cecha Thomasa jeśli potrafił wybaczyć Dieterowi. Mam nadzieję tylko, że ten drugi ma szczere intencje, bo jeśli nie, to bardzo źle świadczy o samym Dieterze.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Didi&Thomas pisze:Jeśli ktoś zna taki przypadek - proszę niech się nim podzieli...
Znany mi jest polski zespół: Wanda i Banda,w 1982 powstali-rozpadli się w 1986,
reaktywacja w 1993-rozpadli w 1995,kolejna reaktywacja w 2000 roku-trwa do dnia dzisiejszego.
Husku pisze:Mam nadzieję tylko, że ten drugi ma szczere intencje, bo jeśli nie, to bardzo źle świadczy o samym Dieterze.
Te intencje to...€ :wink:
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Sama nie wiem co mam powiedzieć??
Bo śniło mi się,że w tv mówili o powrocie Modern Talking i pokazywali Dietera,a Thomasa nie było widać go we śnie.Ale była mowa o powrocie modern talking, czyżby mój dzisiejszy sen był by proroczy…?

Mam jednak mieszane uczucia,bo z jednej strony było by super.Ale z drugiej strony podejrzewam,że nie było by już to samo …
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
ForeverMT

Post autor: ForeverMT »

Jestem za być może znowu udało by się poczuć klimat lat 80 :D
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Ja również jestem ZA , fajnie bylo by poczuc tą magię lat 80 <3
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

graaace pisze:Ja również jestem ZA , fajnie bylo by poczuc tą magię lat 80 <3
potwierdzam:D
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Tyle że jeżeli dojdzie faktycznie do kolejnego powrotu,to nie liczyłbym na utwory w stylu lat 80tych,raczej Dieter poszedłby nurtem nowego brzmienia.Mamy przykład po pierwszej reaktywacji.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

MiReK pisze:Tyle że jeżeli dojdzie faktycznie do kolejnego powrotu,to nie liczyłbym na utwory w stylu lat 80tych,raczej Dieter poszedłby nurtem nowego brzmienia.Mamy przykład po pierwszej reaktywacji.
Zgadza się,tylko nasuwa się pytanie,czy i co potrafi jeszcze zrobić.Oby nie rozmienił się na drobne :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Mam nadzieje że nie byłyby to kompozycje w stylu zwycięzców DSDS,oprócz Anety Sablik z tego roku dla której to jak wiemy Dieter nie skomponował nic i utwór oraz cała płyta jest na prawdę fajna.
ODPOWIEDZ