You're My Heart, You're My Soul (Original Mix '84)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Geronimo

You're My Heart, You're My Soul (Original Mix '84)

Post autor: Geronimo »

Nie będę zakładał nowego tematu, bo pytanie mam bliźniaczo podobne, odnoszące się do innej pary utworów. Tutaj przeczytałem
Ciekawostką jest fakt, iż "Original Short Mix '84" tak naprawdę nie jest oryginalną wersją w 1984 roku - tamta wersja jest nieco dłuższa.
Mimochodem zwracając uwagę na drobną literówkę zapytam o tą różnicę. Sam chciałem to zweryfikować, no i się zaczęło...
Na tej stronie, do której się odniosłem na początku, tj. singiel "You're My Heart, You're My Soul 1998" widnieje informacja, że Original Short Mix '84 trwa 3:48. Dokładnie tyle samo trwa jednak wg informacji stąd wersja z 1984 r., co zdają się potwierdzać artykuły na Wikipedii, o albumie i o singlu. Jednak w wersji angielskiej artykułu o singlu natrafiłem na informację o długości równej 3:22. Niby potwierdzenie tej informacji znalazłem na wrzucie. Trafiłem też przy okazji wtedy na tą wersję. Pomyślałem, że skoro trwa 3:48, to musi to być ta oryginalna, z singla z 1984 r. więc sprawdziłem "The Final Album", a tam znajduje się wersja, która trwa wg strony 3:15.
Pewnie ciężko moje "badania" zrozumieć, więc podam Wam moje rozumowanie i poproszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu. Nie chcę nic sobie sam tłumaczyć, gdy nie jestem pewien, a miałem parę wersji i nie wiem która jest poprawna. Więc tak:
- Na "naszej" stronie i na polskiej Wikipedii w artykule o singlu "You're My Heart, You're My Soul 1998" jest pomyłka, jeżeli chodzi o długość piosenki Original Short Mix '84 - zamiast 3:22 jest 3:48.
- Na angielskiej Wiki o singlu "You're My Heart, You're My Soul 1998" wersji Original Short Mix '84 jest napisane dobrze - 3:22.
- Singlowy oryginał z 1984 roku trwa 3:48 i do niego prowadzi link do wrzuty wspomniany wcześniej.
- Drugi link do wrzuty pozwala odsłuchać Original Short Mix '84 z singla "You're My Heart, You're My Soul 1998" i taka też wersja znajduje się na albumie "The Final Album", mimo że "nasza" strona podaje inną długość - 3:15.

Przepraszam, że jestem taki dociekliwy :P na deser jeszcze dwa pytania:
- Dlaczego na albumie (mowa o "Back For Good") długość "You're My Heart, You're My Soul (Original No.1 Mix '84)" podana jest 3:10, podczas gdy trwa 3:22? Przez takie niedociągnięcia tworzą się później takie nieścisłości. Przecież różnica ~12 sekund na ~3 minutowy utwór to dosyć sporo.
- Ile album, o którym mowa, był na liście przebojów w Niemczech? Angielska Wikipedia mówi o 54 tygodniach, na "naszej" stronie są 53.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: The Final Album (The Ultimate DVD)

Post autor: ArCrack »

You're My Heart, You're My Soul (Original Mix '84) jako miks powstał w... 1998 roku i ukazał się na singlu z nową wersją YMHYMS, a później na albumie Back For Good. Chaos z długością jego trwania panuje zarówno na okładce singla jak i albumu. W praktyce ma on 3:23. Podane na stronie czasy to po prostu czasy przepisane z okładek.
Oryginalna wersja z singla z 1984 roku ma 3:48.

Rozbieżność co do Back For Good moze wynikać ze sposobu liczenia notowań w Niemczech. To obejmujące Boże Narodzenie jest składane z okresu dwutygodniowego, pozostałe z tygodniowego. Jeśli więc liczymy notowania to może to być liczba 53 tygodni, jeśli zaś same tygodnie to może być 54.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ