Mimochodem zwracając uwagę na drobną literówkę zapytam o tą różnicę. Sam chciałem to zweryfikować, no i się zaczęło...Ciekawostką jest fakt, iż "Original Short Mix '84" tak naprawdę nie jest oryginalną wersją w 1984 roku - tamta wersja jest nieco dłuższa.
Na tej stronie, do której się odniosłem na początku, tj. singiel "You're My Heart, You're My Soul 1998" widnieje informacja, że Original Short Mix '84 trwa 3:48. Dokładnie tyle samo trwa jednak wg informacji stąd wersja z 1984 r., co zdają się potwierdzać artykuły na Wikipedii, o albumie i o singlu. Jednak w wersji angielskiej artykułu o singlu natrafiłem na informację o długości równej 3:22. Niby potwierdzenie tej informacji znalazłem na wrzucie. Trafiłem też przy okazji wtedy na tą wersję. Pomyślałem, że skoro trwa 3:48, to musi to być ta oryginalna, z singla z 1984 r. więc sprawdziłem "The Final Album", a tam znajduje się wersja, która trwa wg strony 3:15.
Pewnie ciężko moje "badania" zrozumieć, więc podam Wam moje rozumowanie i poproszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu. Nie chcę nic sobie sam tłumaczyć, gdy nie jestem pewien, a miałem parę wersji i nie wiem która jest poprawna. Więc tak:
- Na "naszej" stronie i na polskiej Wikipedii w artykule o singlu "You're My Heart, You're My Soul 1998" jest pomyłka, jeżeli chodzi o długość piosenki Original Short Mix '84 - zamiast 3:22 jest 3:48.
- Na angielskiej Wiki o singlu "You're My Heart, You're My Soul 1998" wersji Original Short Mix '84 jest napisane dobrze - 3:22.
- Singlowy oryginał z 1984 roku trwa 3:48 i do niego prowadzi link do wrzuty wspomniany wcześniej.
- Drugi link do wrzuty pozwala odsłuchać Original Short Mix '84 z singla "You're My Heart, You're My Soul 1998" i taka też wersja znajduje się na albumie "The Final Album", mimo że "nasza" strona podaje inną długość - 3:15.
Przepraszam, że jestem taki dociekliwy
- Dlaczego na albumie (mowa o "Back For Good") długość "You're My Heart, You're My Soul (Original No.1 Mix '84)" podana jest 3:10, podczas gdy trwa 3:22? Przez takie niedociągnięcia tworzą się później takie nieścisłości. Przecież różnica ~12 sekund na ~3 minutowy utwór to dosyć sporo.
- Ile album, o którym mowa, był na liście przebojów w Niemczech? Angielska Wikipedia mówi o 54 tygodniach, na "naszej" stronie są 53.