Music & Video Stars

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Music & Video Stars

Post autor: phantomas »

Brawo nado :) Myślałem, że już nikt nie będzie chciał płyty za free :)
Wyślij mi dane adresowe na pw, jutro będę na poczcie.
Pozdrawiam
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

Post autor: nado »

thank you, już ślę WYGRAŁEM HIHI
nado

Post autor: nado »

W czasach, gdy byłem za mały, żeby mówić o sobie „duży” i wystarczająco duży, by powiedzieć „chleb” zamiast „bep”, na rynku pojawił się zespół, który skutecznie odwiódł mnie od dziecięcych hitów o zielonym ogórku w garniturku i Puszku Okruszku. Zespół, o którym mówię był wyjątkowo kolorowy, jak na czasy, w których przypadło moje dorastanie oraz zadziwiająco skuteczny w budowaniu mojej wrażliwości muzycznej. W 1988 roku, podczas dyskoteki dla dzieciarni usłyszałem ich po raz pierwszy. Po licytacji didżeja z publicznością, ta wybrała... „Pierwszą gwiazdą wieczoru będzie duet Moder Toking, a później Jurok.” - zakrzyknął DJ. Przeto, iż w tym właśnie momencie byłem w drodze do kibla, już w oddali za grubą ścianą usłyszałem krzyki, a później pierwsze dźwięki. Jakiś tajemniczy jęk gitary, i wybuch zaraz po nim bezprecedensowo cofnęły moją chęć na sikanie. Nasłuchiwałem, cały czas stojąc w miejscu, a z każdą kolejną chwilą to nasłuchiwanie powodowało coraz większe zainteresowanie. Dziwne, że w tym momencie nie wróciłem na salę. Jak teraz sobie o tym myślę – sądzę, że zostałem zahipnotyzowany. Stałem więc, a tam w środku piosenka po piosence. Przy trzeciej z kolei chwyciło mnie zwątpienie i nasunęła się myśl: „Czemu tu stoję? W końcu pewnie pojawi się coś, czego nie polubię i znów będę mógł się ruszać”. Nie pomyliłem się, dwa kolejne utwory mnie otrzeźwiły. Pomyślałem: „Inny zespół”. Zapytałem i usłyszałem: „To dalej Moder Toking.” I zaczęło się: bazgranie po piórniku z gumy: Moder Toking, Diter Bolen, Tomas Andres, malowanie po zeszytach serc i podpisywanie: Znani i kochani, idiotyczne wymiany – dwie serie znaczków za plakat, strzelnice i zdjęcia. Ciekawe, że przez ten cały czas, ani razu nie miałem ochoty zobaczyć moich idoli w telewizorni. Może dlatego, że myślałem, iż istnieją tylko w gazetach i na zdjęciach. Muzyka zastępowała mi wizję do czasu, aż w Koncercie Życzeń nie usłyszałem Cheri Cheri Lady. Z niezamykającą się gębą pożerałem mały, czarnobiały telewizor. Widok ten dla był tak egzotyczny dla ojca, że ze śmiechem podszedł i wcisnął czerwony guzik. Chryste..... jak była awantura. Po tym, jak uratowałem z teledysku, co się jeszcze dało... wyszło szydło z worka. Za obrazek MT w TVbyłem w stanie zabić.
Od tego czasu minęło..........uuuu i jeszcze trochę, a ja dzięki Phantomasowi wróciłem do do obrazków z przeszłości. Music and Video Stars wygrane przeze za sprawą phantomasowego konkursu ogłoszonego na MT.pl, przyleciało do mnie z Anglii w pełnej krasie. Oto co ujrzałem. 1. 1. Okładka dwupłytowego wydania, a na niej powielone twarze Dietera i Thomasa w różnych zbliżeniach i oni sami śmiejący się w dal, bo oglądający pewnie siebie sprzed stu lat, nie powala.
2. Brak jakichkolwiek foto bonusów w książeczce – smuci.
3. Niekonsekwencja w sposobie zapisywania tytułów – drażni
A co w środku ?
1. Brak menu w DVD – dziwi
2. Ubogi w gruncie rzeczy, wybór programów w składance – zastanawia
3. Żadnego wykonania telewizyjnego ukochanej przeze mnie Juliet - rozczarowuje
Ale dosyć czepialstwa, bo
1. Zobaczyć starzejącego się w zastraszającym tempie, tyjącego równie sprawnie Thomasa, w zbliżeniach piegów na twarzy – bezcenne
2. Obejrzeć dodatki z występów (fragmenty rozmów, dziesiątki złotych płyt u szczytu popularności) – fascynujące
3. Poczuć smak zwycięstwa i swąd upadku mierzonych reakcją publiczności na MT – niesamowite
4. Ujrzeć stremowanego, ale jakże prawdziwego 17 – letniego Thomasa i żywiołowego, prawdziwie spontanicznego Steve'a Benson'a - magiczne
Najlepszymi występami telewizyjnymi są Cheri Cheri Lady, Heaven Will Know (Peter's Pop Show '85) i There's Too Much Blue in Missing You (Rockpop Music Hall '85). I choć dzisiaj nie zabiłbym dla możliwości posiadania takich rarytasów, cieszę się, że je mam. Może i wy znajdziecie się kiedyś w odpowiednim czasie i wątku, a wtedy, być może, także dla was Phantomas, niczym magik. wyczaruje jakiś konkurs z niespodzianką. Tomka, ale nie Andersa, pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tak nado :)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Bardzo ciekawa płyta ,godna uwagi :!: Miałam zakupić płytę ,ale niestety aukcja na allegro zakończyła się przed czasem... :evil:
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

agnieszka12345 pisze:Miałam zakupić płytę ,ale niestety aukcja na allegro zakończyła się przed czasem... :evil:
W opcji "kup teraz":

http://allegro.pl/music-video-stars-mod ... 85168.html

:wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Dziękuję serdecznie Macku za informację i pozdrawiam Cię serdecznie ! :wink:
ODPOWIEDZ