Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Re: Bad Boys Blue

Post autor: Adrian77 »

Dami pisze:
Skyliner89MT pisze:
Dami pisze:BBB lepsze niż ten cały MT, lepsze aranże i wogóle
:shock:....

Dla mnie Bad Boys Blue to marna kopia Modern Talking.
Jedynie dwie piosenki mi się podobają BBB -> You Are A Woman i Gimme Gimme Your Lovin.
Pewnie zakochany jesteś w chórkach bo właśnie w tych piosenkach użyło ich i BBB.
Ja też sądzę, że MT stoi na dużo lepszym poziomie. A z BBB podobają mi się najbardziej You're A Woman, Gimme Gimme Your Lovin, Pretty Young Girl oraz Come Back And Stay :)
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Ja lubię oba projekty, ale oczywiście dużo bardziej MT. Muzyka naszych ulubieńców brzmi dla mnie nowocześniej. Również brzmienia wykorzystywane w utworach Bohlena wydają się bardziej dopracowane np. werbel powstał z nałożenia kilku różnych brzmień w dodatku z albumu na album, a wręcz z niekiedy piosenki na piosenkę to brzmienie ulegało pewnym zmianom. Tymczasem pierwszy album BBB został oparty na podstawowych próbkach z automatu perkusyjnego LinnDrum, a i aranżacje kilku piosenek są niemal bliźniacze ;).
Co prawda Bad Boys Blue próbowało nagrywać nieco ambitniejsze kawałki, ale i tak na singlach lądowały te w stylu Euro disco. Pojedyncze single z bardziej wyszukanymi utworami, przepadały bez wieści.
Karolek78
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Dami pisze:
Skyliner89MT pisze:

Jedynie dwie piosenki mi się podobają BBB -> You Are A Woman i Gimme Gimme Your Lovin.
Pewnie zakochany jesteś w chórkach bo właśnie w tych piosenkach użyło ich i BBB.
Fakt. Chórki bardzo dużo dają i to jest charakterystyczny element muzyki Modern Talking.
Bad Boys Blue i Modern Talking ma swoich zwolenników i przeciwników, ale obiektywnie patrząc. Większy sukces osiągnął Modern Talking.
Moja przygoda z Modern Talking zaczęła się w 1996/1997 roku od płyty Blue System - X-Ten i trwa do teraz.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Carlos Ferreira po odejściu z Bad Boys Blue wykonuje na koncertach (a może raczej na festiwalach) piosenki zespołu. Gdy o tym usłyszałem miałem mieszane uczucia, ponieważ w zespole był krótko i zbyt wiele do niego nie wniósł. Jednak moim zdaniem na żywo wypada lepiej od Johna, i co istotne wykonuje show na żywo (John często śpiewa pod playback piosenek BBB w wersjach z 1998 roku, co nie wygląda dobrze).
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

A zresztą czy to ważne który z zespołów jest lepszy? Jedni i drudzy są świetni a my zwykli zjadacze chleba nigdy nie osiągniemy tego co oni nawet w tysięcznej części.
MT=BBB.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Dla sympatyków zespołu nielada gratka:

http://aukcje.wosp.org.pl/bombka-z-auto ... ue-i930241
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Bardzo dobry zespół ! Super mają kawałki ,uwielbiam najbardziej chórki ,są świetne ! 8)
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Skyliner89MT pisze:

Jaka tam znowu kopia? To nie kserokopiarka. Każdy z nich jak i wielu innych wykonawców ma swój styl, który jednym się podoba lub nie. Ja uważam że aranże MT są delikatne wręcz cukierkowe a BBB bardziej zacięte i wcale nie gorsze i jak już to inne. Takie jest moje zdanie patrząc okiem nie słuchacza lecz aranżera ( przez 15 lat zajmowałem się tym fachem).
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
aknel03

Post autor: aknel03 »

Byłam 14 lutego na Discotex w Katowicach, koncert jak najbardziej udany. Najbardziej właśnie zależało mi na występie Bad Boys Blue – S U P E R!! :D Widziałam kilka znajomych twarzy z fanclubu. Pozdrawiam wszystkich, którzy również bawili się tego dnia w Katowickim spodku!
Bardzo fajnie, że czas przed koncertem wszystkim obecnym umilała muzyka Modern Talking (szkoda jednak że nie od samego początku). ;)
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Próbki dwóch nowych piosenek BBB z nadchodzącej płyty:

Heavenly (snippet) 1:35
http://www72.zippyshare.com/v/37949896/file.html

Owner Of My Dreams (snippet) 1:30
http://www74.zippyshare.com/v/15606108/file.html
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Próbki nowych piosenek ku mojemu zaskoczeniu są dobre. Zwłaszcza numer Owner Of My Dreams. Ciekawe kto jest ich kompozytorem.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Mi bardziej podchodzi jednak Heavenly - bardziej w stylu BBB, Owner of my dreams takie trochę... Flaki z olejem :P
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Bad Boys Blue - "Heavenly"
Music: Tony Hendrik.
Lyrics: Michał Drozda.
Lead vocals: John McInerney.
Backing vocals: Michał Drozda, Andy Matern, Sylvia McInerney & Edith Miracle.
Produced, programmed, arranged, played, recorded, mixed and mastered by Andy Matern at Matern Media Studio, Much, Germany.
Executive producer: John McInerney.
Published by Leobe Music.
(P) + (C) 2014

Bad Boys Blue - "Owner Of My Dreams"
Music: Julita Dawidowicz.
Lyrics: Julita Dawidowicz.
Lead vocals: John McInerney.
Backing vocals: Paweł Marciniak, Sylvia McInerney & Edith Miracle.
Female parts: Sylvia McInerney & Edith Miracle.
Produced, programmed, arranged, played, recorded and mixed by Paweł Marciniak at Manximum Records, Łódź, Poland.
Mastered by Andy Matern at Matern Media Studio, Much, Germany.
Executive producer: Paweł Marciniak.
(P) + (C) 2014

Tutaj sample w lepszej jakości;https://soundcloud.com/badboysblue

Obie piosenki zaprezentowane były w całości podczas ostatniego festiwalu w Ostródzie, podrzucam filmiki z prób;
https://www.youtube.com/watch?v=X_DHCrMylug
https://www.youtube.com/watch?v=ToizAx4x5Pg

...plus wersja "You're A Woman 2014"
https://www.youtube.com/watch?v=VI-e6BmXBig
"...I'm A Rough Boy..."
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Tu już wykonania z samego festiwalu:

Coś nie wyszło nagranie drugiej piosenki, ale słuchając wersji z soundchecku w dalszym ciągu bardziej podoba mi się Heavenly ;)
FMike pisze: Produced, programmed, arranged, played, recorded and mixed by Paweł Marciniak at Manximum Records, Łódź, Poland.
No no, kto by pomyślał :)
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Husku pisze:
FMike pisze: Produced, programmed, arranged, played, recorded and mixed by Paweł Marciniak at Manximum Records, Łódź, Poland.
No no, kto by pomyślał :)
Paweł Marciniak pracował już przy albumie "Heart & Soul" wydanym w 2008 roku i "25" z 2010 więc John zna jego studio dość dobrze... dla bliżej zaznajomionych z zespołem fanów nie powinien to być odkrywczy news.

Ogólnie nadchodzący album jest bardzo Polski; Julita Dawidowicz to żona Pawła Marciniaka a Michał Drozda to nie kto inny jak "Mike" udzielający się na początku tego wątku... prócz tego co słychać i widać na scenie w osobie Johna i dziewczyn polecam zapoznawać się z "credits" :D .
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2014 23:10 przez FMike, łącznie zmieniany 2 razy.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ