The Final Album (The Ultimate DVD)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Geronimo

The Final Album (The Ultimate DVD)

Post autor: Geronimo »

Witajcie.
Na stronie przeczytałem taką informację
I na koniec ciekawostka. W teledyskach nie usłyszymy oryginalnej ścieżki dźwiękowej, ale stworzoną całkowicie od nowa, w studiu, zgodną ze standardem Dolby Digital 5.1. Wsłuchajcie się w "You're My Heart, You're My Soul" (przejście z refrenu na zwrotkę) czy "TV Makes The Superstar" (przejścia ze zwrotek na refren) - z pewnością zauważycie różnicę w stosunku do oryginału.
źródło
Czy byłby ktoś w stanie np. zalinkować do YouTube do dwóch wersji, oryginalnej i nagranej od nowa? Nidy nie udało mi się wspomnianych różnic wychwycić.
Awatar użytkownika
Maro_D

Re: The Final Album (The Ultimate DVD)

Post autor: Maro_D »

W tym filmiku co prawda jest całe DVD (ulala), ale to pozwoli obejrzeć, a raczej posłuchać różnice między oryginalnym teledyskiem, a wersją z DVD.
Co ciekawe, "You're My Heart" z nowym dźwiękiem był emitowany w Polo TV w ramach programu "Weekend z...", przygotowywanego przez Marka Sierockiego.

Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

You're My Heart... - w wersji DVD mamy dodatkowy "strzał" pod koniec refrenu, a przejście na zwrotkę jest zrobione zupełnie inaczej niż w oryginale (zwróć uwagę na palce Thomasa).
Przy TV Makes The Superstar nie mamy już tego "szumu", który towarzyszył wersji puszczanej na Vivie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Dzięki wielkie za tak przystępne ukazanie różnic! Powiedzcie mi jeszcze, jak w takim razie wyglądało tworzenie ścieżki dźwiękowej od nowa, w studiu, przecież nie zebrali się wszyscy i nie zaśpiewali, zagrali raz jeszcze.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Z pewnością nie zebrali się, ale ja też w tym studiu nie byłem i nie widziałem jak to dokładnie wyglądało ;) Zakładam, że opierano się po prostu na płytowych wersjach piosenek. Na forum są ludzie bliżej zaznajomieni z obróbką wideo i masteringiem DVD, być może któraś z nich byłaby w stanie popatrzeć na to fachowym okiem.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ