Formuła 1
- Gasolina91
- Gasolina91
Re: Formuła 1
Dziś Robert Kubica uległ poważnemu wypadkowi podczas rajdu. Ma złamaną kość biodrową, wewnętrzne okaleczenia i zmiażdżoną rękę, co najgorsze grozi mu amputacja.
Oby wyszedł z tego bo już niedługo zaczyna się kolejny sezon w F1. Czyżby jego kariera wisiała na włosku...
Oby wyszedł z tego bo już niedługo zaczyna się kolejny sezon w F1. Czyżby jego kariera wisiała na włosku...
Point Of No Return
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
Właśnie... Kubica to mój autorytet, chciałbym w przyszłości być takim kierowcą jak on. Dlatego teraz czytając takie newsy bardzo mi się humor popsuł 
Oby lekarze poskładali go i niech nie chrzanią głupot o jakiś amputacjach
Oby lekarze poskładali go i niech nie chrzanią głupot o jakiś amputacjach
- Peter
Nie mieści mi się w głowie jak to możliwe by jadąc samochodem sobie rozwalić rękę? Jeszcze żeby to był kursant prawa jazdy ale taki kierowca jak Kubica? Oby go lekarze poskładali, może mu zrobią jakiś przeszczep i sytuacja wróci do normy?
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Rozumiem cię Peter tylko jak on się z tym pogodzi a jeśli rzeczywiście grozi jemu amputacja dłoni to chyba będzie końca życia kaleką nieprawdaż?
- Karolek78
Przeczytałem gdzieś że przyczyną wypadku Roberta była śliska nawierzchnia i wystający przez pod asfaltem korzeń drzewa. Bardzo mi go szkoda
. Mam nadzieję ostatecznie nie będzie tak źle i wyjdzie z tego cało.
Karolek78
- Jasmine
Podobno udało się uratować rękę, ciągle o tym mówią na TVN24, więc jak ktoś chce się dowiedzieć więcej to niech sobie przełączy (jeśli ma, oczywiście)
- Gasolina91
Operacja trwała ok 8 godzin.
Lekarze mówili że powrót do sprawności jego ręki może trwać rok...
chyba nici z tegorocznych GP.
Ale najważniejsze że operacja się udała.
Lekarze mówili że powrót do sprawności jego ręki może trwać rok...
chyba nici z tegorocznych GP.
Ale najważniejsze że operacja się udała.
Point Of No Return
- Karolek78
W niedzielę Michael Schumacher uległ wypadkowi na nartach. Niemiec uderzył głową w kamień. Został przetransportowany do szpitala w Grenoble, gdzie zdiagnozowano wylew krwi do mózgu. Przeszedł operację. Jest w śpiączce, a jego stan jest krytyczny.
Karolek78
- cris1974
To bardzo smutna wiadomość. Schumi to chyba bardzo sympatyczny facet. Nie jestem wielkim fanem F1 ale dla jego wyników jestem pełen podziwu. Ze swojej strony życzę powrotu do zdrowia.