14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: 14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie

Post autor: atlantyda ;o) »

Eva pkmodern odpowiedział już na to pytanie ,parę postów wyżej :)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Myslalam ze moze ktos to nagral i do internetu wstawil

Fajnie bylo zapoznac sie z tymi ktorych jeszcze nigdy pod czas koncertu nie Milo bylo razem z wami.spotkalam.Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Czestochowie.Tym razem nie przyjade sama.
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

W ostatnim poście nie zdążyłem wspomnieć, ale oczywiście również uważam koncert w Nysie za bardzo udany, pozytywnie zaskoczyła mnie frekwencja (na Thomasie też zrobiło wrażenie prawie 8000 ludzi :) !) to jak na nasze mało liczebne województwo super wynik! :) Dobra reklama i wsparcie fanów z poza opolskiego pomogły :) .
Fajnie, że Thomas wprowadził chociaż małe zmiany w repertuarze, m.in. mix i nowe wersje You’re My Heart, to dla mnie miłe zaskoczenie. Nie spodziewałem się tylko, że płyta za strefą FAN będzie tak daleko od sceny, mimo że stałem tuż za barierkami FAN, ale coś za coś, darmowe bileciki się wygrało, a za jakość się płaci … ale przynajmniej dźwięk był ok., na środku jest zazwyczaj lepszy niż pod sceną…
Poniżej jeszcze kilka linków relacji z koncertu dla zainteresowanych:
TVP Opole, od ok. 16 minuty:
http://www.tvp.pl/opole/informacja/kuri ... r/12407283
Radio Opole:
http://www.radio.opole.pl/2013/wrzesien ... dersa.html
Internetowe serwisy:
http://www.nysa.eu/aktualnosc-5782-za_n ... rsa_z.html
http://ziemianyska.pl/?p=2637
A czy ktoś może jednak nagrał wywiad z TA w Radiu Nysa, a przynajmniej słuchał i coś ciekawego było? Akurat jak się miał zacząć wysiadłem z auta żeby zdążyć na stadion zająć pozycje …
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Pewnie Thomas jak zwykle dał niezły wokalny i wpasniały popis fajnie,że było dużo ludzi i tak trzymać :!: :D :D
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
Evaalex

aragorn pisze:.......ale nawet to nie przeszkodziło Thomasowi w dobrym nastroju i nawet widać było jego tryskającą pozytywną energie na scenie..super było poznać tylu ludzi są w fan-clubie,,,niesamowite wrażenie być wśród "swoich"....nie ukrywam że nie mogę się doczekać następnego spotkania...październik jak wszystko dobrze pójdzie będzie gorący....YMHYMS-TAFCPL. :)
Przyznaje Tobie racje Aragonie . Thomas byl w spanialym nastroju i dal boski koncert. Wspaniale bawilam sie. Wytanczylam sie dobrze. Podobalo mi sie tez to ze w seltorze ViP ludzie tanczyli parami. Tak samo dobra zabawa ma byc na koncercie w Czestochowie. Mam nadzieje ze tam znow spotkam milych fanow.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Dziś rozmawiałem z dobrym kolegą, który od zawsze słucha Thomasa. Powiedział, że doszły go słuchy, że Thomas w Nysie śpiewał z playbacku! Oczywiście ja tam byłem i słyszałem wszystko, uważam, że było super i nie podzielam jego zdania. Dokładnie pił do tego, że chórki były zadziwiająco dobre. Ciekami go bo nigdy nie był jeszcze na jego koncercie, kto śpiewa chórki, czy towarzyszący mu muzycy, czy są z puszczane z jakiegoś dysku? W sumie tez mnie to ciekawi, tak na 100% czy wszystko jest LIVE?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Evaalex

art_system pisze:Dziś rozmawiałem z dobrym kolegą, który od zawsze słucha Thomasa. Powiedział, że doszły go słuchy, że Thomas w Nysie śpiewał z playbacku! Oczywiście ja tam byłem i słyszałem wszystko, uważam, że było super i nie podzielam jego zdania. Dokładnie pił do tego, że chórki były zadziwiająco dobre. Ciekami go bo nigdy nie był jeszcze na jego koncercie, kto śpiewa chórki, czy towarzyszący mu muzycy, czy są z puszczane z jakiegoś dysku? W sumie tez mnie to ciekawi, tak na 100% czy wszystko jest LIVE?
Podzielam Towje zdanie.Ja uwazan ze jak by churki byly puszczane z dysku byly by perfekcyjne. Slyszalalam soundcheck i jestem tego zdania ze koncert byl na zywo nie z playbacku.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

hejjj,,,,na żywo,,,, Ewa wie co mówi ,przecież stała przy samej scenie ,,, :D
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Piosenki ze Stronga z teledyskami lecą z playbacku!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

33ccd pisze:Piosenki ze Stronga z teledyskami lecą z playbacku!
Ale to chyba słychać i wiemy to nie od dziś :D
Awatar użytkownika
Evaalex

Thomas kiedys wypowiedzial sie na temat pleaybacku. Od tego czasu wiem ze zadko caly koncert jego jest na zywo. Mnie to nie martwi. Thomas twierdzi ze w niektorych halach jest taki zly sound ze poprostu nie mozna na zywo spiewac. W Zabrzu mialam to wrarzenie ze caly koncert byl z plabacku. Tym razem moze nie zauwarzylam co jest na zywo a co z playbecku. Zabrze bylo pierwszym koncertem na ktorym bylam przed ktorym Thomas nie mial mozliwosci do zrobienia generalnej proby. Niekiedy mozna nawet bylo byc na soudcheku.Przy wystepach w wielkich halach i stadionach takiej mozliwosci nigdy nie bylo. Jak sie ale wczesnie na miejsacu bylo to mozna bylo zawsze conajmniej soundchec slochac. Nie pamientam zeby gdzies soundcheku nie bylo. Przed wystempem w Saarluis mozna bylo na soundchecku byc.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Evaalex pisze:
art_system pisze:Dziś rozmawiałem z dobrym kolegą, który od zawsze słucha Thomasa. Powiedział, że doszły go słuchy, że Thomas w Nysie śpiewał z playbacku! Oczywiście ja tam byłem i słyszałem wszystko, uważam, że było super i nie podzielam jego zdania. Dokładnie pił do tego, że chórki były zadziwiająco dobre. Ciekami go bo nigdy nie był jeszcze na jego koncercie, kto śpiewa chórki, czy towarzyszący mu muzycy, czy są z puszczane z jakiegoś dysku? W sumie tez mnie to ciekawi, tak na 100% czy wszystko jest LIVE?
Podzielam Towje zdanie.Ja uwazan ze jak by churki byly puszczane z dysku byly by perfekcyjne. Slyszalalam soundcheck i jestem tego zdania ze koncert byl na zywo nie z playbacku.
Chórki na koncertach są odtwarzane.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Czyli od strony muzycznej, gitarka, bębny, bas wszystko leci z dysku i chórki? A Thomas tez świruje?, poza piosenkami ze Stronga?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

art_system pisze:Czyli od strony muzycznej, gitarka, bębny, bas wszystko leci z dysku i chórki? A Thomas tez świruje?, poza piosenkami ze Stronga?
Muzyka jest na żywo grana. Gdzieś kiedyś widziałem filmik z koncertu Thomasa, na którym basista pomylił się z jednym dźwiękiem na początku taktu i przez ten takt nie grał. Dopiero w następnym takcie zagrał już dobrze. Niektóre ślady, partie z syntezatora są pewnie już nagrane i odtwarzane, np. wstęp do You Can Win If You Want.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Adrian77 pisze:
Evaalex pisze:
Chórki na koncertach są odtwarzane.
Na pewno, na wszystkich? Dałbym sobie rękę uciąć, że np. w Krakowie w listopadzie 2012 śpiewane były na żywo. Zresztą teraz też bym powiedział, że w Nysie było live.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

33ccd pisze:Piosenki ze Stronga z teledyskami lecą z playbacku!
Jesteś tego pewien? Nie z półplaybacku? Pytam, ponieważ pamiętam wykonanie z Gdańska piosenki "Stay with me" i z reszty koncertów i inaczej nieco to wyglądało w Gdańsku i na reszcie. W piosence jest w pewnym momencie taki dziwny pogłos, w Gdańsku ten pogłos był (więc założyłam, że leciało z playbacku) na innych koncertach tego pogłosu nie było słychać. Pytam z ciekawości, nie ze złośliwości.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
ODPOWIEDZ