Kolor czcionki

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
ODPOWIEDZ
Husku
Członek TAFC Polska

Kolor czcionki

Post autor: Husku »

Przepraszam, może się czepiam, ale nie wiem, czy tylko mnie irytują posty pisane kolorem innym niż standardowy, żarówiastymi odcieniami, przez to czasem nie można ich odczytać... Nie wiem tak naprawdę po co zmieniać kolor i zakłócać czytelność forum. Kiedyś była mowa o tym, że czerwony zarezerwowany jest dla admina, czy jest może jakaś notka dotycząca innych kolorów? Jak pewnie zauważyliście ostatnio zaczęły pojawiać się takie różnokolorowe twory...

PS nie chcę nikogo obrażać, chodzi mi nie o osoby piszące takie posty, nie o ich treść, tylko sam kolor...
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Re: Kolor czcionki

Post autor: DorkaWawa »

Tak, takie kolorowe pismo rozprasza, nie można się skupić na treści postu :|
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Husku wiem o co chodzi,też mnie to leciutko drażni.Kolor czcionki powinien być używany do ważnej informacji,bo wtedy każdy zwróci na owy post uwagę.Jak np. info odnośnie zlotu fanów czy jak Patryk daje ważną informację.
Prośba więc do fanek z Kielc - Proszę używajcie tradycyjnej czcionki tak jak wszyscy :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie chcę wszystkiego sztywno regulować stosownymi wpisami, ale zgadzam się z przedmówcami, że nadużywanie kolorów, rozmiarów itd. niekorzystnie wpływa na czytelność postów. Liczę na to, że użytkownicy piszący w ten sposób zauważą teraz, że łatwiej będzie nam ich zrozumieć i z nimi dyskutować, gdy zrezygnują z tych fontowych fajerwerków.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ