Największe hity Blue System

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Arturo1000

Post autor: Arturo1000 »

Moimi ulubionymi piosenkami Blue System są:

1. 2000 miles
2. Praying to the aliens<jak ja bym posłuchał jakąś wersję maxi lub instrumental :( ehh>
3.6 years - 6 nights
4.Operator
5.When Sarah smiles
6.Heartache no.9
7.Venice in the rain
8.Magic symphony
9.Lovers in a missing world
Awatar użytkownika
Peter

Re: Największe hity Blue System

Post autor: Peter »

Daniel pisze:Zwazywszy, ze plyta BodyHeat jest dosc monotonna i malo melodyjna - w porownaniu z innymi (wyjatek to oczywiscie Love Suite).
Gdzie tam monotonna, to znakomita płyta skoro wyszły z niej aż 4 single, z których dwa to wielkie przeboje. Mnie się podoba bardzo.
Daniel pisze:Czyzby byla wtedy tendencja wsrod fanow, aby stanowczo "odciac" muzyke DB od bardziej slodkich nagran MT ?
Chyba takie było zamierzenie Dietera. :P
Daniel pisze:To najmniej dyskotekowa i najbardziej "rockowa" plyta.
Że najmniej dyskotekowa to racja, a ze najbardiej rockowa to bzdura wystarczy posłuchać 21st Century i chociażby Sacrifice. Na Body Heat nie ma żadnego takiego utworu.
Gosia91 pisze:A moimi najbardziej ulubionymi są:
Magic Symphony
Love Suite ...........................
Temat nie dotyczy ulubionych utworów BS tylko obiektywnie najlepszych utworów BS.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jak dla mnie największe hity BS to:
- My Bed Is Too Big
- Sorry Little Sarach
- Under My Skin
- Love Me On The Rocks

One najbardziej kojazą mi sie z BS i chyba są najbardziej znane :wink:
Point Of No Return
batman

Post autor: batman »

Witam. Tym razem ja pozwolę sobie przedstawić listę najlepszych utworów BLUE SYSTEM, które ja zawarłbym gdybym układał składankę

WALKING ON A RAINBOW

1. Gangster Love
2. Sorry Little Sara'h
3. She's a Lady
4. G.T.O.

BODY HEAT

5. Under My Skin
6. Love Suite
7. My Bed Is Too Big
8. Silent Water

TWILIGHT

9. Magic Symphony
10. Love Me On The Rocks
11. Little Jeannie

OBSESSION

12. Love Is Such A Lonely Sword
13. When Sara'h Smiles
14. 48 Hours
15 Try The Impossible

SEEDS OF HEAVEN

16 Lucifer
17. Testamente d'Amelia
18. The Wind Cries (Who Killed The Norma Jean)

DEJA VU

19. Deja Vu
20. It's All Over
21. Praying To The Aliens
22. Better Than The Rest

HELLO AMERICA

23. Romeo And Juliette
24. Crossing The River
25. I' Will Survive
26. Vampire
27. Heartache No 9

BACKSTREET DREAMS

28. History
29. Operator
30. Michael Has Gone For A Soldier
31. Dirty Money
32. You Are An Angel

21 CENTURY

33. 6 Years 6 Nights
34. If I Will Rule The World
35. When Bogard Talks To You
36. Thats Love
37. This Old Town

X TEN

38. Dr Mabuse
39. Goodnight Marielin
40. You'' Be My Hero
41. Don't Stop To Dance

FOREVER BLUE

42. Laila
43. Baby Jealousy
44. Taxi Girl
45. It's Ecstasy

BODY TO BODY

46. Body To Body
47. Only With You
48. For The Children
49. On & On
50. Thanks God its Friday Night

HERE I AM

51. Love Will Drive Me Crazy
52. Anything
53. I Miss You
54. Don't Do That
55. Ce'st La Vie
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Moimi ulubionymi piosenkami Blue System

- Sorry Little Sarah
-Romeo & Juliet
-Magic Symphony
-Love Suite
-Under My Skin
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Daniel zakładając ten temat nie miał na myśli wyliczanek naszych ulubionych piosenek, ale to, które nagrania Blue System można określić największymi przebojami grupy i prosił bym aby tego się trzymać. Listy przebojów / obecność w radiu / TV / na składankach itd...
Jak piszesz tak cię widzą.
Ninio

Post autor: Ninio »

Uwazam,ze Laila. Najbardziej popularny (chyba jedyny znany) utwor wsrod moich znajomych ktorzy nieznaja tworczosci (i nielubia) Bohlena. Teledysk tego utworu (no i jeszcze Body to body) widzialem w polskiej telewizji.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Szkoda że żaden utwór Blue Sytem nie stal się numerem 1 na niemieckiej liście przebojów.Wiem które utwory były najpopularniejsze w dyskotekach w połowie lat 90.W 95 roku często puszczana Lailę,w roku 96 Only with you,a w roku 97 Baby believe me.Tyle wspaniałych utworów i żadnego na szczycie...to smutne.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Według mnie największymi hitami Blue System to Laila, Silent Water, My Bed Is Too Big, Talk To Me, Love Suite, For The Children, It's All Over (dziwie się, że nie osiągnęła żadnego sukcesu), Lucifer i Under My Skin. Praktycznie wszystkie piosenki Blue System mi się podobają.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

A Wy nadal o swoich ulubionych utworach BS :roll: Ten temat miał byc chyba obiektywną oceną dokonań Blue System, jeśli chodzi o single, a nie wyliczanką ,,my favourites'' :!: Ja uwielbiam około 70% nagrań Blue System i Bohlena (tak mnie więcej), więc czy to znaczy że wszystkie one były lub nadal są międzynarodowymi hitami :?: Np. My Bed Is Too Big i Under My Skin, to piosenki, które słucham od święta (Nie wpadają mi w ucho), a jednak w jednym z postów ArCracka (postów na temat) przeczytałem, że te single BS najlepiej radziły sobie na listach... Zawsze sądziłem, że to Magic Symphony. Z opowiadań trochę starszych znajomych, którzy znają moją Bohlenomanię wiem, że gdy ja dopiero przychodziłem na świat to ten kawałek królował w polskich dyskotekach :D z drugiej strony trochę to ciekawe, czyżby ,,moc"" Bohlena ograniczała się do pierwszych trzech albumów :?: tak samo było w przypadku Modern Talking (pierwsze trzy albumy i wielkie hity, a spadek formy zaczął się od ,,In The Middle Of Nowhere'')... i CC Catch (jej czwarty album to kompilacja najlepszych kawałków plus 3 nowości, a ,,Big Fun'' to taki album trochę na odczepnego).
Wracając do BS to trochę smutno, że utwory takie jak Romeo&Juliet, Deja Vu, Magic Smyphony czy Laila są dzisiaj znane przeważnie fanom..

PS. do dzisiaj mam na kasecie składankę ,,The Best Of Disco'90''... utworem otwierającym ją jest właśnie ,,Magic Symphony'' :D
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

a spadek formy zaczął się od ,,In The Middle Of Nowhere'')...

A to niby dlaczego spadek formy? nierozumiem, świetny album jak dla mnie Geromino Cadillac leciało wszędzie na okrągło, to wielki hit, wtedy nim był do dzis uważem ,że to jedna z najlepszych kompozycji Bohlena w MT,a reszta nagrań nie koniecznie musi się podobać wszystkim , wystarczy, że fanom przypadła do gustu. Jest inna od oprzednich albumów i to dobrze. Jest w nich swój niepowtarzalny klimat, magia , osobiście czuję chińskie brzmienię i inni pewnie też, dlatego wtedy to był zupełny szok dla mnie kiedy usłyszałem takie klimaty w Modernach, kocham to...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

art_system pisze:A to niby dlaczego spadek formy?
A dlatego chociażby, że Geronimo's Cadillac nie osiągnął już takiego pułapu, jak poprzednie single, a ,,Give Me Peace On Earth'' wogóle byl klapą. Nie zrozum mnie źle, ale chociaż dla mnie to również za......ste kawałki i świetna płyta, to przypada ona na okres, kiedy Modern Talking zaczęło się przejadac, choc fani tacy jak my pozotali. Myślę, że w tym temacie po prostu powinniśmy byc obiektywni. To co jest hitem nie wciąga tylko fanów, którzy są z zespołem od pierwszej płyty, ale powinno także fascynowac ludzi, którzy z danym zespołem mają pierwszy raz do czynienia. Ja mam kumpla heavymetalowca, który lubi YMHYMS, ale już na przykład o Blue System wogóle nie słyszał, albo słyszał i zapomniał, a hit jest czymś co każdy człowiek, choc trochę słuchający radia, rozpozna od pierwszych nutek.

Przykład? Nie trzeba byc fanem Celine Dion, by wiedziec kiedy w radiu ,,puszczają'' ,,My heart will go on''. W tym temacie pytamy o to, czy są takie utwory w historii Blue System, które jeśli nie dzisiaj, to na owe czasy były rozpoznawalne przez ludzi słuchających muzyki wogóle i jak radziły one sobie w rankingach, które tworzyli nie tylko fani Bohlena.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
LadySmile

Post autor: LadySmile »

Ja zawsze uwielbiałam "My bed is too big" ! Ale lubię też "Under my skin", "Magic symphony", "6 years - 6 nights", "Deja vu" czy "Romeo and Juliette"
"... Baby, don't, don't give up
If your heart is broken
Make a brand new start ..."
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Największe hity Blue System moim zdaniem to : Sorry Little Sarah, Under my skin, Love Suite, My bed is too big, Magic Symphony, Love me on the rocks, Lucifer, History, You are an angel, Dr.Mabuse, Laila, Body to Body i Deja Vu :)) Z czego najbardziej lubie Love me on the rocks i My bed is too big xd
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Z tego, co obecnie można usłyszeć w ogólnopolskich rozgłośniach radiowych, to chyba jednak "Laila" (Radio Plus). Czemu nie Dr Mabuse? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
sexythomas'slover

Post autor: sexythomas'slover »

Aaaaaa, uwielbiam LAILE <3 To chyba moja ulubiona piosenka BS . Wedlug Spotify najwiecej odsłuchań ma piosenka Sultans Of Swing, mnie się podoba ale szału nie ma :) Pozdro :)))
You're my heart, you're my soul ...
MODERN TALKING FUN CLUB KIELCE
Obrazek
ODPOWIEDZ