Thomas Anders-FanClub Polska
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Re: Thomas Anders-FanClub Polska
Ulotki fajny pomysł. Są akcje promocyjne, robione w koncertowych miastach, rozdajemy ulotki. A gdyby tak do ulotek dołączać (spiąć razem, żeby nie pogubili) ulotkę/kartkę wydrukowaną (bo wiadomo, że wydrukowanie ulotek w cholerę kasy kosztuje) z informacjami o FC, a przy okazji też można by i umieścić informacje o Fan-action, żeby było jak najmniej akcji, jak w Gdańsku?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Dlaczego się zastanawiacie?Co Was powstrzymuje od wstąpienia?aknel03 pisze: Ja sama z agata_00000 zastanawiamy się nad wstąpieniem do fanclubu.
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
To smutne by było gdyby rozwiązał się Fan - Club ... Gdybym miała większe możliwości finansowe to bym pojechała do Nysy i do Częstochowy
Ale z powodów finansowych niestety nie dam rady i bardzo nad tym ubolewam,ale z drugiej strony będę w przyszłym roku.Wiem,że to niewiele co roku bywać na koncertach,a nie na każdym!
Reklama i jeszcze raz reklama,żeby promować nasz Polski Fan - Club Thomasa

Reklama i jeszcze raz reklama,żeby promować nasz Polski Fan - Club Thomasa
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- aknel03
Szczerze atlantydo, nie potrafię sensownie odpowiedzieć na Twoje pytanie w tej chwili.atlantyda ;o) pisze:Dlaczego się zastanawiacie?Co Was powstrzymuje od wstąpienia?
W zasadzie już po koncercie w Krakowie miałyśmy to zrobić. Ostatnio mama właśnie sama wyszła do mnie z propozycją, by wstąpić w fanclubowe szeregi w końcu. Co się odwlecze, to nie…. My w zasadzie jesteśmy „spełnionymi” fankami, byłyśmy na 2 koncertach, spotkałyśmy się z TA w Krakowie w M1, mamy podpisane płyty, no i jako „bonus” spotkałyśmy go jeszcze w Hotelu… ale jednak wciąż czegoś mało i teraz trzeba by jeszcze zapisać się do TAFC, poznać ludzi, wziąć udział w Afterparty no i kiedyś w zlocie fanclubu (o ile będzie i finanse pozwolą).
Myślę, że wiele osób jest zainteresowanych wstąpieniem do FC, ale tylko i wyłącznie ze względu na zrobienie sobie wspólnego zdjęcia z Thomasem, a informacja, że może uda im się to dopiero za rok (ale nie koniecznie) powoduje, że jednak tego nie robią.
Może władze FC powinny zastanowić się nad przebudowaniem regulaminu, pewne kwestie określić w nieco inny sposób…. no nie wiem.
Można by też przed koncertem przygotować, jakieś małe konkursy dla członków TAFC, by inni ludzie zobaczyli, że wszyscy świetnie bawią się w FC i że warto się zapisać nie tyko dla zrobienia sobie zdjęcia z TA. Nagroda jakaś mała nawet zdjęcie podobne, jakie dołączone było do biletu, gdy zamawiałyśmy na koncert w Krakowie, czy jakiś inny mały upominek (nic drogiego). Albo też inaczej, bo zorganizowanie takiego czegoś przed koncertem mogłoby być ogromnym problemem w sumie. Tym bardziej, że czas przed koncertem należy do Pana Marka S. który puszcza muzykę z lat 80. Może by ludzie zobaczyli, że warto tu wstąpić reklamować też Afterparty, bo tak owe organizowane jest praktycznie zawsze po koncercie.
Trochę mnie już raczej poniosło w tej mojej wypowiedzi tymi konkursami…. wybaczcie.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Bo do TAFC przynajmniej wg mnie wstępuje się nie dla zdjęcia z TA. Dlatego właśnie regulamin został zmieniony, bo wiele osób tak robiło, że wstępowało, zdjęcie miało i odchodziło, bo osiągnęli swój jedyny cel bycia w TAFC. Dla mnie tacy ludzie nie są żadnymi fanami.
- aknel03
Niestety dla wielu ludzi to jest jedyny cel by się zapisać do fc.
Dodatkowo wszelkiego rodzaju konkursy, gdzie do wygrania są bilety na koncerty (przykład Nysa) czy tak jak kiedyś to miało miejsce gdzie nagrodą było wręczenie kwiatów dla Thomasa, powinny być organizowane tyko i wyłącznie dla członków fanclubu. Jako przywilej dla ludzi, którzy należą do fc i kolejna zachęta dla pozostałych, którzy jeszcze tego nie zrobili, tzn nie zapisali się do klubu.
Dodatkowo wszelkiego rodzaju konkursy, gdzie do wygrania są bilety na koncerty (przykład Nysa) czy tak jak kiedyś to miało miejsce gdzie nagrodą było wręczenie kwiatów dla Thomasa, powinny być organizowane tyko i wyłącznie dla członków fanclubu. Jako przywilej dla ludzi, którzy należą do fc i kolejna zachęta dla pozostałych, którzy jeszcze tego nie zrobili, tzn nie zapisali się do klubu.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ale bilety, które są i były do wygrania w konkursach, są biletami dla najdalszej strefy, strefy E, a nie do FC-bowej 
- aknel03
Aaaaa to tego nawet nie wiedziałam, że te bilety nie są na strefę fc. 
Ogólnie to nie tylko zainteresowanie strefą FC na koncercie się zmniejszyło, ale też zauważyłam, że i na forum spokojnie się zrobiło. Coraz mniej osób pisze, a jeżeli już to praktycznie te same osoby…
Ogólnie to nie tylko zainteresowanie strefą FC na koncercie się zmniejszyło, ale też zauważyłam, że i na forum spokojnie się zrobiło. Coraz mniej osób pisze, a jeżeli już to praktycznie te same osoby…
- Ann
- Członek TAFC Polska
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Ale że COOO??? Rozwiązać FanClub? A ja się na to nie zgadzam i kropka. Tacy fajni ludzie, tyle radości i wzruszeń i co, zostaniemy odepchnięci, jak stare zabawki? Gdzie się podziejemy, mamy iść pod most? NEVER 
Don’t Give Up!
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Dorka zgadzam się z Tobą w 100% Patryk a Ty mi niegadaj że większości niestać na składkę bo nasz składka to ok dwa złote miesięcznie nawet jak by wynosiła pięć złoty miesięcznie co to jest w stosunku do kosztów jednego koncertu licząc droge, bilet, wyżywienie i nieraz nocleg to jest kropla w morzu a jeszcze licząc ,ze tych koncertów jest kilka w roku takie jest moje zdanie a płace za dwie składki a niedługo będę płacił za trzy i nawet jak podniesiecie 100% to nie zrezygnuje pozdrawiamDorkaWawa pisze:Ale że COOO??? Rozwiązać FanClub? A ja się na to nie zgadzam i kropka. Tacy fajni ludzie, tyle radości i wzruszeń i co, zostaniemy odepchnięci, jak stare zabawki? Gdzie się podziejemy, mamy iść pod most? NEVER
-
Meg
- Członek TAFC Polska
WYSOKI SĄDZIE ZGŁASZAM SPRZECIW!
Jeszcze nie zdążyłam poznać wszystkich! Ja wstąpiłam do FC właśnie po to, aby z Wami bawić się na koncertach! Nie dla zdjęć czy spotkań - jak się uda to fajnie, jak nie to też jest ok. Nie oczekuję tego.
Ja tam śmiało mogę płacić wyższą składkę, nie widzę problemu. A i zgadzam się żeby róże sama kupić jeśli trzeba.
Myślę, że warto zrobić ankietę w tej sprawie wśród członków.
To się nie może tak skończyć!
Ja początkowo zakładałam, że będę chodzić na jeden koncert w roku. Byłam już na dwóch i chciałabym w tym roku zaliczyć jeszcze chociaż jeden, ale niestety blokuje mnie to co każdego: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Jeszcze nie zdążyłam poznać wszystkich! Ja wstąpiłam do FC właśnie po to, aby z Wami bawić się na koncertach! Nie dla zdjęć czy spotkań - jak się uda to fajnie, jak nie to też jest ok. Nie oczekuję tego.
Ja tam śmiało mogę płacić wyższą składkę, nie widzę problemu. A i zgadzam się żeby róże sama kupić jeśli trzeba.
Myślę, że warto zrobić ankietę w tej sprawie wśród członków.
To się nie może tak skończyć!
Ja początkowo zakładałam, że będę chodzić na jeden koncert w roku. Byłam już na dwóch i chciałabym w tym roku zaliczyć jeszcze chociaż jeden, ale niestety blokuje mnie to co każdego: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ja nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że ktoś nie jest w stanie przez rok uzbierać 30 zł, a sama nie należę do osób zamożnych, wręcz w tej chwili jestem biedna jak mysz kościelna, na koncerty sama odkładam z zarobionych dorywczo pieniędzy, bo nie mam obecnie stałej roboty, a jak już nie raz pisałam, od rodziców nie wezmę na swoje koncertowe zachcianki grosza i tak mi już bardzo pomagają. Zanim dostałam ankietę i regulamin przystąpienia do TAFC, obawiałam się, że nie będę mogła przystąpić, bo miesięcznie będę musiała płacić 50 zł-tak jest w większości FC, a nawet więcej ludzie płacą miesięcznie, a poza identyfikatorami nic nie dostają. A my mamy składkę ROCZNĄ 30 zł i dla ludzi jest to za dużo? Przy tym, ile dla nas Patryk z zarządem robi! Jak się komuś coś w regulaminie nie podoba, przecież nie ma obowiązku przystąpienia do TAFC, jest też FD, gdzie nie trzeba być w FC, by mieć zdjęcie z Thomasem. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy w TAFC są tylko dla zdjęć z Thomasem, których wymagają wręcz będąc raz w roku na koncercie lub wcale, a na forum udzielają się tyle co kot napłakał, a regulamin przystąpienia jest jasny i wszystko o czym pisze w tej chwili, jest tam wymienione.
Nigdy też nie zrozumiem ludzi, którzy mówią, że im się koncerty znudziły i tylko dlatego nie jeżdżą, bo wiadomo, że nie każdego stać na jeżdżenie kilka razy w roku, bo mają swoje rodziny, wydatki, gdzieś po drodze tracą pracę, ale poza tym starają się uczestniczyć w życiu forum i FC. Nie wyobrażam sobie jako może się znudzić ukochana muzyka, spotkania z tak wspaniałymi ludźmi z FC na koncertach, na Afterparty, wspólne podróże na koncerty. Rozmowy.
Koncert na Torwarze, w grudniu ubiegłego roku miał być dla mnie tylko sentymentalnym powrotem do koncertu z 98 roku, a wpadłam po uszy i za 2 tygodnie będę już po raz 7 (licząc z koncertem MT 15 lat temu) na koncercie Thomasa. Fakt czasem mi brakuje jakiejś świeżej krwi, pt 5-6 nowych piosenek raz na jakiś czas nie zmieniając trzonu składającego się z największych przebojów MT i kilku solowych piosenek Thomasa.
A odnośnie róż i balonów, zastanówcie się nad tym co napisałam DOBRZE, bo nie chciałabym, żeby wynikła taka sytuacja, że umawiamy się na kupienie balonów i róż każdy, a przychodzi koncert i róż i balonów jest 5 na krzyż, bo ten nie wiedział, ten zapomniał, tamten coś tam, inny śmośtam.
Nigdy też nie zrozumiem ludzi, którzy mówią, że im się koncerty znudziły i tylko dlatego nie jeżdżą, bo wiadomo, że nie każdego stać na jeżdżenie kilka razy w roku, bo mają swoje rodziny, wydatki, gdzieś po drodze tracą pracę, ale poza tym starają się uczestniczyć w życiu forum i FC. Nie wyobrażam sobie jako może się znudzić ukochana muzyka, spotkania z tak wspaniałymi ludźmi z FC na koncertach, na Afterparty, wspólne podróże na koncerty. Rozmowy.
Koncert na Torwarze, w grudniu ubiegłego roku miał być dla mnie tylko sentymentalnym powrotem do koncertu z 98 roku, a wpadłam po uszy i za 2 tygodnie będę już po raz 7 (licząc z koncertem MT 15 lat temu) na koncercie Thomasa. Fakt czasem mi brakuje jakiejś świeżej krwi, pt 5-6 nowych piosenek raz na jakiś czas nie zmieniając trzonu składającego się z największych przebojów MT i kilku solowych piosenek Thomasa.
A odnośnie róż i balonów, zastanówcie się nad tym co napisałam DOBRZE, bo nie chciałabym, żeby wynikła taka sytuacja, że umawiamy się na kupienie balonów i róż każdy, a przychodzi koncert i róż i balonów jest 5 na krzyż, bo ten nie wiedział, ten zapomniał, tamten coś tam, inny śmośtam.
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Hej tu nie o składke chodzi, choć z 26 zł / bo reszta to wysyłka do was/ musze zapłacić VAT 23% / dostajecie przecież paragony / Jeszce mój podatek dochodowy, bo dla fiskusa to ja na tym zarabiam, ale to mogę wziąsć na siebie. Zostaje około 20 zł na rok. Z tej kowoty możemy się chyba jakoś utrzymać, choć ostatnio by obniżyc koszty zrezygnowałem z rezerwacji pewnych domen zwiazanych z TAFCPL w internecie.
Bardziej chodzi o kase na koncerty. Uważam że powinien płacić ten co na taki koncert się wybiera a nie wszyscy ze składki. Zresztą składki na koncerty przerabialismy i skończyło się to dopłatą z mojego portwela.
Przy wiekszym zainteresowaniu koncertami / około 100 osób / możemy wszystko przygotować.
Bardziej chodzi o kase na koncerty. Uważam że powinien płacić ten co na taki koncert się wybiera a nie wszyscy ze składki. Zresztą składki na koncerty przerabialismy i skończyło się to dopłatą z mojego portwela.
Przy wiekszym zainteresowaniu koncertami / około 100 osób / możemy wszystko przygotować.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- JoannaIzabella
Od zawsze wiadomo, że reklama jest dźwignią handlu. Te same zasady dotyczą działalności naszego FanClubu. Samym faktem istnienia daleko się nie pojedzie - czego zwiastuny już widać. Powinna być osoba zajmująca się tylko i wyłącznie reklamą i marketingiem - w ustalonym oczywiście wcześniej zakresie i planie. Intensywne działania mogą przynieść efekt w postaci nowych członków oraz większej frekwencji na koncertach. Dobrze opracowany plan marketingowy to chyba to, czego nam potrzeba.Monia82 pisze:Ulotki fajny pomysł. Są akcje promocyjne, robione w koncertowych miastach, rozdajemy ulotki. A gdyby tak do ulotek dołączać (spiąć razem, żeby nie pogubili) ulotkę/kartkę wydrukowaną (bo wiadomo, że wydrukowanie ulotek w cholerę kasy kosztuje) z informacjami o FC, a przy okazji też można by i umieścić informacje o Fan-action, żeby było jak najmniej akcji, jak w Gdańsku?
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Halooooo.
Tu nie chodzi o rozdawanie ulotek przed koncertami!!!! Po co nam 1000 nieaktywnych osób?
Ja nie mogę obiecać wszystkim spotkania, czy foty z Tomkiem by ściągnąć do TAFCPL!
Mamy koszulki firmowe, banery i loga na ekranach. Każdy przynajmniej to ostatnie widzi i jak chce to się zapisze.
Tu nie chodzi o rozdawanie ulotek przed koncertami!!!! Po co nam 1000 nieaktywnych osób?
Ja nie mogę obiecać wszystkim spotkania, czy foty z Tomkiem by ściągnąć do TAFCPL!
Mamy koszulki firmowe, banery i loga na ekranach. Każdy przynajmniej to ostatnie widzi i jak chce to się zapisze.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!