14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: 14.09.2013 - Thomas Anders w Nysie

Post autor: edmund1974 »

art_system pisze:Dlaczego tylko Don't Play With My HeartWe, Take The Chance, Anything Is Possible są zaliczone do piosenek z Back For Good, pozostałe piosenki to, że powstały w nowych aranżacjach, nie znaczy,że nie są nowymi piosenkami. Według mnie powinny zostać zaliczone, policzone jako piosenki , które należą do całokształtu. Maja swoja dynamikę, zmieniono instrumenty, to są nowe utwory. Według mnie tak należało policzyć.

Odpowiedz jest prozaicza: bo te pozostale utwory to MIXY/REMIXY a nie zupelnie nowe utwory stworzone od podstaw.

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Każdy mógłby sobie to liczyć po swojemu, dlatego przy pytaniu konkursowym była informacja, aby pominąć remiksy.
Nic jednak straconego dla tych, którzy nie wygrali, bo mamy jeszcze jeden konkurs :)
http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... anders.htm
Jak piszesz tak cię widzą.
FAN90

Post autor: FAN90 »

edmund1974 pisze:
art_system pisze:Dlaczego tylko Don't Play With My HeartWe, Take The Chance, Anything Is Possible są zaliczone do piosenek z Back For Good, pozostałe piosenki to, że powstały w nowych aranżacjach, nie znaczy,że nie są nowymi piosenkami. Według mnie powinny zostać zaliczone, policzone jako piosenki , które należą do całokształtu. Maja swoja dynamikę, zmieniono instrumenty, to są nowe utwory. Według mnie tak należało policzyć.

Odpowiedz jest prozaicza: bo te pozostale utwory to MIXY/REMIXY a nie zupelnie nowe utwory stworzone od podstaw.

Pozdrawiam.

W pełni zgadzam się z art-system!
...np.
You're My Heart, You're My Soul (New Version)
Brother Louie (New Version)
...to nie jest mix, ani do końca remix, to jest New Version, jak jest z resztą napisane. A co z utworem "In 100 Years (Reprise)" ?
Z całym szacunkiem, ale według mnie pytanie zostało źle sformułowane, albo przynajmniej nie sprecyzowane.
Było napisane: "Nie liczymy remiksów!" Ani słowa o mix'ach, więc powinno zliczyć się również np. No. 1 Hit Medley. Napisane było również: "Należy zliczyć wszystkie utwory, jakie ukazały się na albumach i singlach..." Więc chyba nie powinno być wątpliwości.
To jest moja opinia i chyba parę osób się z nią zgodzi.
Gratuluje zwycięzcą wygranych! :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Dla mnie logiczne od początku było, że:
- nie liczymy mixów jak i remixów (no skoro remixy, to i mixy, bo remixy są nowymi wersjami mixów, wystarczyło na logikę wziąć)
- single trzeba przejrzeć, czy nie ma czegoś, co się na albumach nie pojawiło, bo skoro dany singiel jest na płycie, to nowym utworem jako singiel już nie jest.
- nie liczą się nowe wersje tych samych przebojów, bo tylko aranżacje są nowe.
- wywaliłam też Singletony, chociaż tutaj miałam pewne wątpliwości, bo jednak to co innego pod kątem tekstu, śpiewu.
- zmylił mnie trochę napis "UTWÓR na płycie innego wykonawcy po rozpadzie grupy" i dodałam jeden, skoro napisane UTWÓR, czyli jeden, a odnośnie tego utworu niedawno nawet czytałam i o nim wiedziałam, a okazało się że były dwa.

I tak czy siak się pomyliłam o 33 piosenki :oops:
Nie dodawałam żadnych piosenek sprzed MT, po MT, po drugim rozpadzie, twórczości Thomasa albo Dietera nie licząc jednej (dwóch jak się potem okazało) o której była wzmianka.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
FAN90

Post autor: FAN90 »

Monia82 pisze:Dla mnie logiczne od początku było, że:
- nie liczymy mixów jak i remixów (no skoro remixy, to i mixy, bo remixy są nowymi wersjami mixów, wystarczyło na logikę wziąć)
- single trzeba przejrzeć, czy nie ma czegoś, co się na albumach nie pojawiło, bo skoro dany singiel jest na płycie, to nowym utworem jako singiel już nie jest.
- wywaliłam też Singletony, chociaż tutaj miałam pewne wątpliwości, bo jednak to co innego pod kątem tekstu, śpiewu.
- zmylił mnie trochę napis "UTWÓR na płycie innego wykonawcy po rozpadzie grupy" i dodałam jeden, skoro napisane UTWÓR, czyli jeden, a odnośnie tego utworu niedawno nawet czytałam i o nim wiedziałam, a okazało się że były dwa.

Nie dodawałam żadnych piosenek sprzed MT, po MT, po drugim rozpadzie, twórczości Thomasa albo Dietera nie licząc jednej (dwóch jak się potem okazało) o której była wzmianka.
I tak mniej więcej powinno być sprecyzowane pytanie (np. nie liczą się nowe wersje tych samych przebojów). Ale i tak pojawia się sporo nieścisłości.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

A ja jestem załamana :(
Nie wiem czy do Nysy pojadę, a jutro jak pojadę na uczelnię, to chyba wióry nie zostaną z ludzi i budynku.

Mam na studiach 3 egzaminy w plecy, terminy dwóch z nich już znam ( 6 i 9 września), trzeciego nie znam, co nie jest fajne w kontekście w koncertu 14 września. Piszę więc do profesora maila, przychodzi automatyczna wiadomość, że jest do 16 na urlopie, mija 16, 17 i 18, w końcu dziś odpisuje, pisze, że sesja jest od 9 do 20 września i że mam się skontaktować z moim egzaminatorem. No fantastycznie, tylko że moim egzaminatorem jest... ON SAM. Piszę więc maila, z jakiego jestem wydziału (dwa różne, zresztą nie znoszące siebie nawzajem wydziały) i tłumaczę sytuację (nie wspominam o planach, bo po złości zrobiłby tak jak ja nie chcę), wysyłam maila, po czym ponownie dostaję automatyczną wiadomość, że na urlopie jest do 31 sierpnia :( Terminu tego jednego, jedynego egzaminu dalej nie znam, nie mam jak się z nim skontaktować i jutro będę koczować w katedrze, dopóki te pindy się z nim nie skontaktują i nie uzyskam informacji :evil:
Obrazek
Meg
Członek TAFC Polska

Post autor: Meg »

FAN90 pisze:
Monia82 pisze:Dla mnie logiczne od początku było, że:

I tak mniej więcej powinno być sprecyzowane pytanie (np. nie liczą się nowe wersje tych samych przebojów). Ale i tak pojawia się sporo nieścisłości.
Ja też doliczyłam nowe wersje piosenek :)
Monia82 pisze:A ja jestem załamana :(
Nie wiem czy do Nysy pojadę, a jutro jak pojadę na uczelnię, to chyba wióry nie zostaną z ludzi i budynku.

Mam na studiach 3 egzaminy w plecy, terminy dwóch z nich już znam ( 6 i 9 września), trzeciego nie znam, co nie jest fajne w kontekście w koncertu 14 września. Piszę więc do profesora maila, przychodzi automatyczna wiadomość, że jest do 16 na urlopie, mija 16, 17 i 18, w końcu dziś odpisuje, pisze, że sesja jest od 9 do 20 września i że mam się skontaktować z moim egzaminatorem. No fantastycznie, tylko że moim egzaminatorem jest... ON SAM. Piszę więc maila, z jakiego jestem wydziału (dwa różne, zresztą nie znoszące siebie nawzajem wydziały) i tłumaczę sytuację (nie wspominam o planach, bo po złości zrobiłby tak jak ja nie chcę), wysyłam maila, po czym ponownie dostaję automatyczną wiadomość, że na urlopie jest do 31 sierpnia :( Terminu tego jednego, jedynego egzaminu dalej nie znam, nie mam jak się z nim skontaktować i jutro będę koczować w katedrze, dopóki te pindy się z nim nie skontaktują i nie uzyskam informacji :evil:
Głowa do góry! Koncert w Koszalinie był w sobotę, w środę zaraz po nim miałam obronę, a w domu byłam dopiero w niedzielę wieczorem :)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

No ale jak mi egzamin zrobią 14 września, to leżę i kwiczę. Nie pojadę.
Obrazek
Meg
Członek TAFC Polska

Post autor: Meg »

To fakt, mi groziła obrona dzień przed koncertem :) Ale jak to się mówi: "głupi ma szczęście" :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dodam jeszcze,że zapomniałeś o "I Will Follow You"-ale to szczegół,nie ;)
No wiesz,przede wszystkim dla mnie "piosenka" to przede wszystkim,tekst i melodia,a te dwa szczegóły się nie zmieniły.
Jednak znalazły się osoby,które zrozumiały treść pytania poprawnie ;).
Macie jeszcze szansę na zdobycie biletu do Nysy http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... anders.htm
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

heeej,,wysłałem dzisiaj zamówienie na,,,,,,, Nysę,,,,,, ,,jeżeli ktoś wybiera się z rejonu Warszawy to proszę o info(mam nadzieje że tym razem nic zdrowotnego nie pokrzyżuje planów)/////Pozdrrr
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Oto obiecany kilkanaście dni temu duży schemat miejsc na koncert w Nysie.

Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Coś malutka ta strefa fanclubowa :roll:
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

michal.czeslaw pisze:Coś malutka ta strefa fanclubowa :roll:
Podobno tylko mamy 100 biletów a niewiadomo jeszcze ile się sprzeda :)
nado

Post autor: nado »

Jaki fanclub, taka strefa :lol: :wink:
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

nado pisze:Jaki fanclub, taka strefa
A co Ci się nie podoba?Fanclub jest ok,ale zbyt mało wiesz na ten temat <bezradny>
ODPOWIEDZ