20.07.2013 - Thomas Anders w Koszalinie.

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Meg
Członek TAFC Polska

Re: 20.07.2013 - Thomas Anders w Koszalinie.

Post autor: Meg »

33ccd widziałam, że jest już na stronie w zakładce "start" zdjęcie grupowe z Thomasem z Koszalina. Czy byłaby możliwość, abyś wstawił je na forum do ściągnięcia?
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Taka możliwość ściągnięcia tego zdjęcia w bardzo dobrej jakości jest tylko w specjalnym dziale widocznym tylko dla członków Fanklubu!
Zapraszamy do dołączenia do grona Fanklubowiczów!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Meg
Członek TAFC Polska

Post autor: Meg »

Aha, Pkmodern nie wiedziałam. W porządku :) Oczekuję na identyfikator właśnie :) Dzięki za info.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Dziennik "Głos Koszaliński" (22.07.2013)
Obrazek

Jak mnie denerwują takie niedopracowane i robione na odwal się artykuły...Jakie "Modern Talking" w formie ja sie pytam.?! Jakoś inne portale i prasa potrafiłą napisać kto tak na prawde zaśpiewał. To tak jakby przyjechał Paul McCartney i napisać że zagrało The Beatles...
Szczyt ignorancji ..
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Evaalex pisze: Monia teraz sie juz nie dziwie jakosci tojego filmiku. Jak by byl nagrywany dobrym aperatem cyrfraowy bylby wspanialy. Ja moj na fandayu wyprobowalam. Byla zachwycona jakoscia filmikuw, ktore robilam siedzac w 8 zedzie.
No ale jak to Eva,przecież sama pisałaś nie raz,że nie wolno filmować na FanDay i że Thomas wściekł by się jak by się o czymś takim dowiedział. Nawet pisałaś,że byłabyś zdolna donieść komu trzeba albo nawet samemu Thomasowi...i taka osoba miała by poważne problemy,a tu piszesz,że sama filmujesz takie występy.Już nie ogarniam....Jestem w szoku :shock:
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Wpłaciłam i też czekam na indetyfikator i również niebawem będę w Fan Clubie.
Cieszę się,że również będę mogła do Thomasowej rodzinki dołączyć :)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

atlantyda ;o) pisze:
Evaalex pisze: Monia teraz sie juz nie dziwie jakosci tojego filmiku. Jak by byl nagrywany dobrym aperatem cyrfraowy bylby wspanialy. Ja moj na fandayu wyprobowalam. Byla zachwycona jakoscia filmikuw, ktore robilam siedzac w 8 zedzie.
No ale jak to Eva,przecież sama pisałaś nie raz,że nie wolno filmować na FanDay i że Thomas wściekł by się jak by się o czymś takim dowiedział. Nawet pisałaś,że byłabyś zdolna donieść komu trzeba albo nawet samemu Thomasowi...i taka osoba miała by poważne problemy,a tu piszesz,że sama filmujesz takie występy.Już nie ogarniam....Jestem w szoku :shock:
hahahahaha, przepraszam za offtop, ale po prostu musiałam wybuchnąć śmiechem xD
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

atlantyda ;o) pisze:
To się chyba fachowo nazywa rozdwojenie jaźni...
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Aha chcialam sprobowac jak sie moj aparat sprawuje.nigdy bym calego koncertu nie filmowala..Pzexemn siedzca kobiela filmowala caly koncert. Ja tymczasem mam tylko jexen filmikAparat ktorym morzna filmiki dorej jamosci robic posiadam juz dlorzszy czas
Z jednej strony jest to wzbronione ale oprucz tego pare dni po fandayu znajduje sie wiele filmikow ns youtube
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No zgadza się,że po występie Thomasa czy to Fan Day czy inny koncert po kilku godz. filmiki już są dostępne w necie,ale konkretnie chodziło mi o Ciebie.Krytykujesz ludzi,którzy nagrywają,a tu się okazuje,że sama nie stosujesz się do tych zakazów.Ale rozumiem,wytłumaczyłaś mi ;)
Awatar użytkownika
Dragonite

Post autor: Dragonite »

Z tym fotografowaniem i filmowaniem to normalne przegięcie pały .
Chodzi o to , że bywam na wiieeellluuu koncertach , ostatnio -3 dni
alice copeer , mayall , carlos santana i szczerze powiem ,że .... nie wiem kto to tak załatwił wymyślił , ze nie można wnosić aparatów , robić zdjęć i filmować .
To delikatnie mówiąc .... a zresztą nie powiem co o tym myślę.

ZAWSZE ALE TO ZAWSZE można przy najmniej 1-3 pierwszych utworów filmować i fotografować i wnosić aparaty, nawet te na prawdę kosmiczne i profesjonalne.
Po 3 utworach jest TEORETYCZNIE koniec i tylko już gdzieś tam z tłumu i daleko , ktoś wyciąga nie aparat tylko telefon i jeszcze robi zdjęcia ,
z bliska nie wolno . I nie mówcie mi , ze tak menedżer sobie zażyczył i to był jego rozkaz . Szcze rze mówiąc to z menedżerem widuje się na koncertach i w sumie kiedys go zapytam jak to jest kto to decyduje i taka lipe , jak dla mnie odwala .

Z całym szacunkiem dla Thomasa nie jest on większą gwiazdą niż carlos santana o czym nawet świadczą ilości ludzi na koncertach i ceny biletów
i na carlosie można było fotki robić , a w Koszalinie na TA nie .

Tak samo z autografami . U carlosa dostali też nie liczni i wybrańcy albo najbardziej zatwardziali ( którzy czekali do 6:00 rano jak wyjeżdżał pod hotelem ),
ale to byli zwykli ludzie z tłumu , a nie tylko FC !!! - także tu też było to przegięcie .

Tak jak wspomniałem ostatnio bylem na 3 dniówce , na 3 koncertach i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji , żebym ja zapisywał się do 3 fanclubów ,
wykupywał karty członkowskie koszulki itd itp . Ludzie po prostu chodzą na koncerty , nie którzy nawet " z marszu" , kupują bilet nawet w trakcie trwającego koncertu
i tacy ludzie tez powinni mieć możliwość zrobienia zdjęcia i zdobycia autografu .

Dla mnie osobiście to jest chore i tyle i proponuje na następny koncert coś z tym zrobić .
bo troszkę to tak wychodzi ( nie zrozumcie mnie źle , ale na zewnątrz jak ktoś na patrzy to tak to wygląda ) ,że trzeba na siłe do FC się zapisać by mieć zdjęcie
czy autograf , co jak dla mnie ,mając porównanie z wieelluu koncertów to .... to tylko tu z TA był taki cyrk .....i tylko w Koszalinie .
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Dragonite pisze:Z tym fotografowaniem i filmowaniem to normalne przegięcie pały .
Chodzi o to , że bywam na wiieeellluuu koncertach , ostatnio -3 dni
alice copeer , mayall , carlos santana i szczerze powiem ,że .... nie wiem kto to tak załatwił wymyślił , ze nie można wnosić aparatów , robić zdjęć i filmować .
To delikatnie mówiąc .... a zresztą nie powiem co o tym myślę.

ZAWSZE ALE TO ZAWSZE można przy najmniej 1-3 pierwszych utworów filmować i fotografować i wnosić aparaty, nawet te na prawdę kosmiczne i profesjonalne.
Po 3 utworach jest TEORETYCZNIE koniec i tylko już gdzieś tam z tłumu i daleko , ktoś wyciąga nie aparat tylko telefon i jeszcze robi zdjęcia ,
z bliska nie wolno . I nie mówcie mi , ze tak menedżer sobie zażyczył i to był jego rozkaz . Szcze rze mówiąc to z menedżerem widuje się na koncertach i w sumie kiedys go zapytam jak to jest kto to decyduje i taka lipe , jak dla mnie odwala .

Z całym szacunkiem dla Thomasa nie jest on większą gwiazdą niż carlos santana o czym nawet świadczą ilości ludzi na koncertach i ceny biletów
i na carlosie można było fotki robić , a w Koszalinie na TA nie .

Tak samo z autografami . U carlosa dostali też nie liczni i wybrańcy albo najbardziej zatwardziali ( którzy czekali do 6:00 rano jak wyjeżdżał pod hotelem ),
ale to byli zwykli ludzie z tłumu , a nie tylko FC !!! - także tu też było to przegięcie .

Tak jak wspomniałem ostatnio bylem na 3 dniówce , na 3 koncertach i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji , żebym ja zapisywał się do 3 fanclubów ,
wykupywał karty członkowskie koszulki itd itp . Ludzie po prostu chodzą na koncerty , nie którzy nawet " z marszu" , kupują bilet nawet w trakcie trwającego koncertu
i tacy ludzie tez powinni mieć możliwość zrobienia zdjęcia i zdobycia autografu .

Dla mnie osobiście to jest chore i tyle i proponuje na następny koncert coś z tym zrobić .
bo troszkę to tak wychodzi ( nie zrozumcie mnie źle , ale na zewnątrz jak ktoś na patrzy to tak to wygląda ) ,że trzeba na siłe do FC się zapisać by mieć zdjęcie
czy autograf , co jak dla mnie ,mając porównanie z wieelluu koncertów to .... to tylko tu z TA był taki cyrk .....i tylko w Koszalinie .
Foto-Video.
1-3 utwory to fotografują ci co mają akredytacje z jakiegoś powodu przyznane a nie wszyscy. Jedni artysci tego pilnują a inni nie i nic nam do tego. Jest tak w umowie i tyle. Tu można podziękowaćpolskim i wschodnim "fanom" co za nic mają prawa intelektualne i autorskie. Zauważyłem że to chodzi o to by nie oglądać sobie w domu a tylko zaraz udostępnić na YT.
Prawo do sprzedawania czyjegoś wizerunku kosztuje i nie ważne czy to piłkarz, czy muzyk. Bardzo często akredytacje są płatne.
Mentalność ludzi jest taka że jak ktoś przemyći aparat to trzaska ile wlezie a nie przez 1-3 utwory. Jak sam napisałeś jest to TEORETYCZNE. Nikt tego pilnować nie będzie. Ochrona ma inne cele do zrealizowania. Zawsze jest zakaz robienia lustrzankami i kameram HD, a nie telefonami. Definicja co to jest DSLR jest na Wikipedia!

Autografy, spotkanie.
Nikt nie zabrania pomysłowości nikomu na zdobycie autografu czy zdjęcia. Myśle że coś takiego nawet bardziej cieszy.
Osoby z FC czasami mają taką możliwość, bo pomagali w promocji, czy czymś innym, bo wygrali to jako nagrodę itp. czasami poprostu jest to ekstra bonus. Nie zmuszamy do koszulek, do zapisywania się, wrecz przeciwnie opłata jest po to by mocno zweryfikować jednozdjęciowych pseudo fanów. Prowadzenie FC też kosztuje i jeśli 30zł rocznie jest dla kogoś problemem to i na koncert nie pojedzie a jeśli nawet to kupi najtańsze miejsca.
Niemożliwe jest by artysta dał sie obfotografowac z wszystkimi i wszystko podpisać. To też czlowiek, mąż i ojciec. Jest on wiele bardziej zmęczony niż potencialny słuchacz koncertu. To on tłukł się samolotami i autami po kilkanaście godzin, potem 1,5 h śpiewał by widzowie byli zadowoleni. To on każdy wekend może pomarzyć o byciu z rodziną.
Myśle że błyskawicznie byc to zrozumiał będąc na jego, czy Santany miejscu.
Jest to mój pomysł by starać siś każdemu umożliwić z FC takie spotkanie i fotkę w przeciwieństwie do innych FC różnych artystów, co prócz identyfikatora nic nie dają w zamian.

Co do samego autografu, gdybyłś łaskawie przeczytał co jest napisane na jego stronie to autograf dawno miałbyś w domu!!! I to z dedykacją prawdopodobnie - ale po co czytać!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Popieram to co Patryk napisał,nikt nikogo nie zmusza do zapisania się do Fan - Clubu.Kto chce to się zapisujemy,bo to nasza pasja i cieszymy się,że możemy być na koncertach Thomasa.A że nie każdy ma dostęp do Thomasa?A jak jest to trzeba z szacunkiem i uszanować,że przeleciał - dla kasy? Ok,ale i też zależu jemu na fanach i daje całego siebie i powinniśmy my fani uszanować,żeby materiałów czyjegoś autorstwa nie udostępniać tylko swoje i telefonem też nie jest żadna tragedia przecież :!:
Najważniejsze jest to,że możemy być tam osobiście i mieć wspaniałe wrażenia z koncertu czy też spotkania z Thomasem :)
Nie ma co się wściekać i przestrzegać regulamin.
Pozdrawiam :D
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
Dragonite

Post autor: Dragonite »

W tym ostatnim zdaniu Patryk to pojechałeś lekko z tym czytaniem , jeśli uważasz że wszystkie wiadomości o TA na forum i stronie MT można przeczytać
nawet w kilka dni tzn. że tam nic po prostu nie ma !!! skoro przeczytanie wszystkiego zajmuje jeden wieczór , a dobrze wiemy , że tak nie jest i nie wszystko się ogarnie .
Ja niestety nie mam czasu i może kiedyś dotrę do tych czy innych informacji . Oprócz tego , że pracuję zawodowo, prowadzę po południami swoją siłownie ,
a w weekendy jestem na koncertach , kończę pracę 2:00- 3:00 a nawet 8:00 rano itd itp żona chce mnie z domu wypisać , no ale trzeba pracować i zarabiać
bo sezon się skończy to zimą się trochę odpocznie.

Jeśli chodzi o autograf ...to zanim Wy poszliście na zdjęcie z TA to ja już miałem jego płytkę z autografem - nie chwaląc się .
Zatem jak widać nie myślę tu o sobie , tylko o innych , bo ja autograf mam .

Dla mnie i z mojego punktu widzenia ( popierając generalnie to co wyżej piszecie i poniekąd wiem jak się czują wykonawcy bo jestem czasami z nimi
po kilka , kilka naście godzin aż odlecą ) to zdjęcia i autografy są ... dla wybrańców , nawet i to nie , bo wybrańcy to by było 5-10 osób z tłumu .
Jasne , że jest samą przyjemnością uczestniczyć w koncercie , widzieć wykonawce itd itp ,ale mimo wszystko każdy chce mieć tak jakby pamiątkę z wydarzenia
bo to co w głowie zostanie ( wspomnienia ) to co tam .... sprawa ulotna i nie podzielna i nie do pokazania bliskim i znajomym .

W każdym bądź razie ja czuje ogromny niedosyt i rozczarowany jestem lekko , każdy ma swoje zdanie , moje jest takie i tyle .
I jeszcze jedno jeśli mamy pisać tylko same pozytywy i sobie słodzić i wzdychać to .....
myślę ,że konstruktywna rozmowa czy wypowiedzenie się nie powinno dążyć tylko do tego by po kimś pojechać i mu dopierdzielić .
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Autograph requestsPlease send your autograph request together with a stamped return envelope to:
Oto info w sprawie autografów:

Thomas Anders Fanclub
Postach 201718
D-56017 Koblenz (Germany)

Autograph requests will be answered only with stamped adressed envelopes.

http://www.thomas-anders.com/international/fanarea.html
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Miesiąc temu,jeszcze o tej porze bawiliśmy się na koncercie Thomasa :) Szkoda,że nie można cofnąć czasu :(

atlantyda ;o) pisze:Cofnąć nie można to fakt,ale przed nami 2 kolejne w najbliższym czasie.Zrób sobie powtórkę z rozrywki Ann ;)

Bardzo bym chciała,ale to niestety niemożliwe :( Obawiam się,że będę mogła posłuchać Thomasa na żywo na koncercie,dopiero w przyszłym roku :(
Ostatnio zmieniony wt sie 20, 2013 22:44 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE :D
ODPOWIEDZ