Natknęłam się przed chwilką na występ (nagrany najprawdopodobniej na dyktafon lub tel.kom.)...Thomasa z utworem "Out Of The Blue" (szkoda,że nie widać samego występu) http://www.youtube.com/watch?v=P622g8M3 ... re=related
Gdyby nie powrót Modern Talking, ten utwór znalazł by się na kolejnej płycie Thomasa (Chain Reaction), pracował nad nią m.in. z Davidem Brandesem. Było tego więcej, Cold As Ice, Babe, Thank God It's You...
Thomas wykonał kilka z tych piosenek na imprezie fanklubowej w styczniu 1998, ale później jak wiemy - i dla niego i dla Bohlena lepiej było reaktywować MT i piosenki nie ukazały się.
Tak słyszałem, ze jest jakiś nie wydany materiał, chyba jest jeszcze prison of passion. A co do Out of the blue to musiałbym to w dobrej jakości wysłuchać by sobie wyrobić zdanie na ten temat.
ruiczyn pisze:"Out Of The Blue" jest trochę podobne do "Should I, Would I, Could I" z MT
Też na to wpadłem dzisiaj słuchając tej piosenki, tylko nie mogłem skojarzyć do której piosenki to podobne i puściłem "Should I, would I, could I". No może Thomasowi szkoda było takiej piosenki i mówił: Ditere zrób coś z tego fajnego. Tylko gdyby tak było naprawdę to powinny się znaleźć też nazwiska kompozytorów tego dzieła obok nazwiska Bohlena....
ArCrack pisze:Gdyby nie powrót Modern Talking, ten utwór znalazł by się na kolejnej płycie Thomasa (Chain Reaction), pracował nad nią m.in. z Davidem Brandesem. Było tego więcej, Cold As Ice, Babe, Thank God It's You....
Jeszcze z tego co wiem, to miały wejść na nią "Prison of passion" i oczywiście "Every word you said". ktoś zna jeszcze jakieś utwory? Bardzo bym prosił o tytuły... Co do OOTB to bardzo fajna piosenka, fajniejsza od piosenki Systemsów o tym tytule. Bardzo melodyjna.
Możemy sobie gdybać ale możliwe że po prostu Thomas podzielił się z Dieterem, materiałami ze swojego niedoszłego albumu i akurat Dieterowi spodobał się ten kawałek i sobie " zapożyczył " tworząc " Should I, Would I, Could I" .
shoker191 pisze:Możemy sobie gdybać ale możliwe że po prostu Thomas podzielił się z Dieterem, materiałami ze swojego niedoszłego albumu i akurat Dieterowi spodobał się ten kawałek i sobie " zapożyczył " tworząc " Should I, Would I, Could I" .
Niestety nie...
Ale i pozostałe piosenki z tego niewydanego nigdy albumu również są świetne...