Fenomen - Ona Tańczy Dla Mnie

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
aneskawb

Re: Fenomen - Ona Tańczy Dla Mnie

Post autor: aneskawb »

Daniel, gdybyś czytał uważnie, łatwo byś się zorientował, że w moim poście porównywanymi obiektami nie były: ogólnie pojęta muzyka Disco Polo z ukochaną muzyką zespołu Modern Talking, tylko ogólnie przyjęte nastroje, jakimi obdarzany był/jest nasz rodowity jakby nie było gatunek z częstymi komentarzami, jakimi obdarowywany był i niestety jest styl muzyki, wykonywany przez MT... już troszkę na tym świecie żyję więc odrobinkę wiedzy mam. I widzę, że mam też coś, czego Tobie zdecydowanie brakuje - mianowicie ogólnie pojęty dystans.. Nie napiszę, że jest mi nieswojo bo podważyłeś moje uznanie dla pracy Thomasa i Dietera tylko dlatego, że najlepiej wiem, ile ona (owa praca) dla mnie znaczy.. Daniel..więcej dystansu :) A najbardziej nie lubię, kiedy do życia zaczyna się podchodzić "tłumnie", mieć masowe i bardzo często jedynie zbiorowe bezwzględne podejście.. Mam tylko ndzieję, że z Muzyką masz do czynienia nie tylko jako jej odbiorca, ale również jako specjalista dziedziny, wręcz praktyk - i Twoja wiedza oraz doświadczenie pozwalają Ci rzetelnie oceniać, w tym przypadku negatywnie, discopolowe "dziełka" :)

Pozdrawiam
aneskawb
"Give me your palm, I can't live without you..."
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Daniel napisał
Różnica jest taka, że MT to zespół profesjonalny, wszystko jest tu dopięte na ostatni guzik - image zespołu, produkcja, no i sama muzyka.
Aranżacje są bogate, a wokal i chórki to najwyższy poziom.

Podczas gdy discopolo to chałtura amatorów - większość wykonawców nie ma pojęcia o śpiewaniu i nie ma głosu.
Muzyka, aranżacja, dobór instrumentów to tragedia, kompletna amatorka i śmiech na sali.
A teksty są tak żenujące i infantylne, czasem wręcz debilne że szkoda słów (a często nawet nie są poprawne stylistycznie).
Zgadzam się z tym absolutnie i nie mam zamiaru tolerować chałtury w stylu Ona tańczy dla mnie.
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Daniel pisze:Nie wiem jak można porównywać Modern Talking do discopolo. Tym bardziej przez fanów zespołu !
Ktoś kto się nie zna może jeszcze porównywać, ale fan ? Wstyd i obciach.

Różnica jest taka, że MT to zespół profesjonalny, wszystko jest tu dopięte na ostatni guzik - image zespołu, produkcja, no i sama muzyka.
Aranżacje są bogate, a wokal i chórki to najwyższy poziom.

Podczas gdy discopolo to chałtura amatorów - większość wykonawców nie ma pojęcia o śpiewaniu i nie ma głosu.
Muzyka, aranżacja, dobór instrumentów to tragedia, kompletna amatorka i śmiech na sali.
A teksty są tak żenujące i infantylne, czasem wręcz debilne że szkoda słów (a często nawet nie są poprawne stylistycznie).
Myślę, że sporo utworów zespołu Boys jest na naprawdę wysokim poziomie aranżacyjnym i produkcyjnym ( pierwsze z brzegu "Jesteś Szalona" z połowy lat 90. - tej aranżacji nie można nic zarzucić ) a przecież to kwintesencja disco polo.
Z drugiej strony - kilka utworów MT to czyste żywe disco polo, chociażby Cheri Cheri Lady '98 ( oczywiście chodzi o koszmarek z BFG ) albo Everybody Needs Somebody.

Co do "Ona Tańczy Dla Mnie" - jeśli chodzi o ten gatunek muzyki, to jest to po prostu bardzo dobrze wyprodukowany utwór ( ewidentna inspiracja produkcjami David'a Guett'y ), właśnie o to chodzi w muzyce lekkiej łatwej i przyjemnej. Jeśli chodzi o tekst - każdy, kto słucha MT i zarzuca banalność słów tej piosence jest zwyczajnym hipokrytą, w końcu nasi idole to mistrzowie poezji i odkrywczych przemyśleń :lol: Weźmy takie "Time Is On My Side" - świetna kompozycja, ale przecież te słowa to zwykły banał, taki sam jak w większości tekstów Bohlena. Czy to źle? Dla mnie nie - uwielbiam MUZYKĘ Bohlena i to mi wystarcza. Dlatego nie potrafię nic zarzucić zespołowi Weekend i ogólnie gratuluję im sukcesu.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Punky linsky napisał Weźmy takie "Time Is On My Side" - świetna kompozycja, ale przecież te słowa to zwykły banał
Właśnie- to swietna kompozycja która ma "coś" w sobie,a kompozycje Weekend czy Boys raczej tego czegoś nie posiadają.Jesteś szalona to kolejna chałtura,piosenka która w ogóle nie ma melodii,lub ma,ale tak beznadziejną że szkoda gadać.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Też się zastanawiam co ten utwór OTDM ma w sobie dlatego że po pierwszym wysłuchaniu mimo że piosenka nie wzbudziła w mnie jakiegoś zachwytu a nawet lekkie politowanie zaczęła krążyć za mną.Tekst niespecjalny ale chwytliwa melodia która potrafi się "przyczepić" a to co mi sie bezsprzecznie podoba w tej piosence to solówka na trąbce.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Na mistrzostwach świata w Val di Fieme, ta piosenka była hitem na skoczni w Predazzo. Zarówno po serii kwalifikacyjnej jak i po turnieju głównym:-)
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Szok :shock: Dobrze że nie wiedzą o czym śpiewają w tej piosence.Może to jest sekret międzynarodowego sukcesu :D
I LOVE DB AND TA!
JarekMT

Post autor: JarekMT »

Na Pucharze Swiata w skokach, w Zakopanem tez to było grane co chwila. Ale to dlatego iz obie imprezy i tą w Zako i w Predazzo prowadzili ci sami ludzie,
Nawet niemiecki skoczek Richard Freitag na swoim facebookwym profilu pisał iz ta piosenka jest wszędzie.
ODPOWIEDZ