Modern Talking w 2012 roku

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Re: Modern Talking w 2012 roku

Post autor: Skyliner89MT »

Dieter Bohlen mógł by reaktywować Blue System :D, a nie Modern Talking. Modern Talking to już legendarny zespół, który na zawsze zapisał się w kartach muzyki.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
aneskawb

Post autor: aneskawb »

Ja również zastanawiałam się nad taką możliwością, co więcej, podczas ostatniego koncertu Thomasa w Lublinie powiedziałam głośno do mojego mężusia, że gdyby obaj panowie występowali razem na scenie, pewnie czad byłby jeszcze większy :) To tak od strony formalnej. Jednak jeśli chodzi o treść - dla mnie muzyka Thomasa solo jest prawdziwym odkryciem i nie chciałabym, żeby to się zmieniło. Przynajmniej teraz :)

Pozdrawiam,
aneskawb
"Give me your palm, I can't live without you..."
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Dieter wycisnął już z Modern Talking tyle ile się dało. Kolejny powrót byłby parodią.
Piosenki oczywiście mogły by być całkiem przyjemne, o styl nie należy się martwić, bo już album Anders & Fahrenkrog spokojnie nadaje się do słuchania.
Album produkcji Bohlena (a pewnie jeszcze zatrudniony został by Breitung albo Rodriguez) byłby prawdopodobnie nawet lepszy.
Jednak... to już nie jest czas MT i drugi powrót by się nie udał. Nawet jeśli panowie nie byli by skłóceni - a są.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Ja także uważam, że powrót Modern Talking na scenę nie jest najlepszym pomysłem. Panowie już zrobili swoje, niech inni się teraz wykażą co potrafią :wink:
Obrazek
Molca

Post autor: Molca »

Skyliner89MT pisze:Dieter Bohlen mógł by reaktywować Blue System :D, a nie Modern Talking. Modern Talking to już legendarny zespół, który na zawsze zapisał się w kartach muzyki.
o tym samym pomyślałam :wink:
podpisuję się pod tą wypowiedzią obydwomę rękami :D
Awatar użytkownika
lescu

Post autor: lescu »

witajcie ...kilka dni temu dołączyłem do was...

Myślę, że pomysł na powrót byłby nietrafiony. Z przyjemnością zobaczyłbym obydwu Panów na scenie, może jednak w ramach odświeżania starych przebojów. Znając w pewnym stopniu biografię MT, pewnie panowie chcieliby na pewno coś więcej stworzyć niż tylko odgarniać kurz z starych płyt. Niech działają jako producenci i znajdą takich ludzie dzięki którym nasze dzieciaki przeżyją to co my kiedyś...Pozdrawiam wszystkich MODERN TALKING-owców :lol:
a zobaczcie jeszcze http://www.youtube.com/watch?v=sfNyZW_bk58&feature=fvst
FAN90

Post autor: FAN90 »

A to Ci ciekawostka :) Baaaardzo przyjemnie się tego słucha i osobiście wyczuwam swego rodzaju szacunek do Modern Talking w tym utworze. Miło usłyszeć jak młode pokolenie pamięta o tym legendarnym zespole, co więcej....śpiewa o nim piosenki.
Chciałbym przeczytać tłumaczenie tego utworu :)
Awatar użytkownika
lescu

Post autor: lescu »

wysłałem zapytanie na tekstowo.pl zobaczymy ....:)
FAN90

Post autor: FAN90 »

no to super, może ktoś przetłumaczy :) próbowałem coś sam potłumaczyć, ale efekty nie są imponujące :) w każdym razie wydaje mi się, że przedmiotem utworu jest dzieciństwo, które dorastało na MT, a tytuł najprawdopodobniej znaczy "Pamiętasz Modern Talking" :)
Emily

Post autor: Emily »

witajcie, na forum jestem nowa ale sledze wiekszosc watkow jak i kariere zespolu. Ta rosyjska piosenka podoba mi sie bardzo, tez probowalam ja przetlumaczyc ale jest to doslowne tlumaczenie i niewiele daje sie z tego zrozumiec :roll: w kazdym razie przeszly mnie ciarki :)
Moje ciche pragnienie to wielki come back obu panow ale zadowalam sie rowniez tworczoscia Thomasa, spelnilo sie tez moje marzenie, mianowicie jego koncert na ktory mialam okazje pojsc - obowiazkowo w strefie fan!
Ale mam nadzieje ze to nie bedzie ostatni na ktorym sie pojawie :)
I love music - Modern Talking
JarekMT

Post autor: JarekMT »

Mam nadzieje że do powrotu juz nie dojdzie. Z prostych przyczyn: w 2002/03 roku za dużo sie wydarzyło pomiędzy Didim a Thomasem. Po czymś takim Thomas z pewnością nawet nie zastnanowiłby sie nad reaktywacją i to kolejną.
AngelOfDarkness

Post autor: AngelOfDarkness »

Zdając sobie sprawę z tego, że jest to mało realne - gdzieś tam w głębi serca mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę mogła usłyszeć Modern Talking na żywo. Marzę o tym by panowie wrócili by nagrać razem jeden album i ruszyć potem w pożegnalną trasę. By zeszli ze sceny jak mistrzowie. Co do dłuższej reaktywacji to pomysł nierealny i chyba też chybiony ale na jeden sezon naprawdę mogli by wrócić. Jestem pewna, że w wielu krajach byłoby to wielkie wydarzenie.
Numerem 2. w mojej prywatnej hierarchii od lat jest zespół A-ha. Oni w 2010 ogłosili pożegnalną trasę, przejechali po niemal wszystkich krajach gdzie cieszyli się popularnością i na koniec dali 4 koncerty w rodzinnym Oslo. Coś takiego mi się właśnie marzy w wykonaniu Modern Talking. Bez wątpienia pełne hale w Rosji, 15 tysięcy ludzi w Budapeszcie, 13 tysięcy w Atlas Arenie w Łodzi, 12 tysięcy w Wilnie, kilka innych państw a na koniec pożegnalny koncert w O2 World w Berlinie bądź w Hamburgu. Z niego można nagrać DVD z prawdziwego zdarzenia jak rewelacyjne Ending On A High Note A-ha i wracać potem wspomnieniami przez lata... Jestem pewna, że tak by było albo i lepiej w razie sukcesu albumu. No ale realność mojego planu oceniam na 2-3%.
Na szczęście za marzenia nie wieszają :D
wir leben nur einmal
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Również uważam, że pomysł dotyczący kolejnej reaktywacji Modern Talking byłby co najmniej, średnio trafiony. Po pierwsze, za dużo w dzisiejszych czasach piractwa i myślę, że Panowie nie zyskaliby takich profitów, jakich by mogli oczekiwać. Poza tym, we współczesnym świecie kawałków Disco Polo, jest na pęczki i mogliby mieć problem z "wybiciem się" oraz dopasowaniem do obecnych trendów. :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

DB pewnie dałby radę,bo od rozpadu MT udało mu się stworzyć nawet kilka kawałków w stylu MT.Taki powrót na pewno znów wzbudził by wielkie zainteresowanie,choć podejrzewam że mniejsze niż ostatnio.Gorzej było by z formą Dietera który ostatnio bardzo wzbrania się od występów,mówił że już nie ma ochoty na uganianie się po scenie z gitarą.Więc prócz tego że Thomas by na pewno nie chciał ,to DB też nie miał by pewnie ochoty.A szkoda...
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Zauważyłem przypadkiem ten tematy i nie daruje sobie jeśli nie wtrącę swoich 5 groszy :D

Oczywiste jest niestety że reaktywacja Modern Talking jest niemożliwa z wiadomych powodów. Dieterowi jest dobrze fotelu jurora i nie zamierza tego zmieniać chyba że dostanie odpowiednią kasę, natomiast dla Thomasa sprawą honorową jest nie współpracować z Dieterem z wiadomych powodów. Część osób w tym temacie pisze że reaktywacja to zły pomysł gdyż przepadli by w walce z obecnymi standardami..,ok tutaj sie zgodze, jeśli chodzi drugą grupę osób to zauważyłem że panuje u niej optymizm bo są wypowiedzi typu " powinni wrócić i trzaskać ile sie da " Z tym sie nie zgodzę bo..., no chyba nie musze tłumaczyć ..:) Ja sie zgadzam z wypowiedzią Patryka . Jeśli już miałby być jakieś decyzje w tym kierunku to powinny to być jakieś występy okolicznościowe.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Powrót MT jest marzeniem wielu,ale tylko marzeniem.Wiadomo że do niego nie dojdzie z wiadomych powodów.Ale i tak nic nie ucieszyłoby mnie bardziej jak zobaczenie ich razem właśnie na takich okolicznościowych imprezach.Dieterowi jest dobrze na stołku to wiadomo,nikt nie chce go chyba przemęczać.Ale bardzo bym chciała by zakopali topory wojenne i w końcu się pogodzili.Im przydałaby się rozmowa a nie wzajemne trzymanie urazów które się przez to tylko wyolbrzymiają.Kiedyś dobrze się bawili...
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ