Dieter - der Film na CD

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter the hits

Post autor: Peter »

No i proszę Dieter pokazał, że potrafi śpiewać całkiem nieźle refreny już bez pomocy Kohlera czy Corleisa, choć gdyby skorzystał z usług Corleisa to ja byłbym bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter the hits

Post autor: Peter »

Według mnie to najlepsza płyta jaką Dieter wydał w ciągu ostatnich 5 lat, mam do niej ogromny sentyment i często do niej wracam, jest dla mnie tym co "Strong" dla fanów Thomasa, ah marzyła by mi się kontynuacja. :) Podobało mi się to, że bez przeszkód można było ja dostać (i pewnie można do dzisiaj) w Polsce. Troszeczkę dziwne są teksty, bo niby o czym jest tekst do "Bizarre, bizarre"? To nic innego jak bezsensowny zlepek fraz, nie tworzący spójnej, logicznej całości, ale to i tak jedna z lepszych piosenek Dietera w ostatnim czasie, straszni mi takich brakuje i zamiast 5 (!) płyt dla Marka wolałbym choć jedną Dietera. Ja popieram zdanie Arka, mogą się nazywać obojętnie czy Dieter - The Legend, czy Dieter - Poptitan, ważne by wychodziły albumy pod nazwiskiem Bohlena.
JarekMT

Re: Dieter - der Film na CD

Post autor: JarekMT »

Mnie z tej płyty najbardziej do gustu przypadło "Bizarre, Bizarre". Swietny, taneczny utworek, moim zdaniem, jak najbardziej w stylu MT.
Bardzo lubie tez "Take me to the clouds", naprawdę nastrojowa ballada! 8)
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Dieter - der Film na CD

Post autor: Husku »

JarekMT pisze:Mnie z tej płyty najbardziej do gustu przypadło "Bizarre, Bizarre". Swietny, taneczny utworek, moim zdaniem, jak najbardziej w stylu MT.
Mi chyba też, ale oprócz brzmienia urzekło mnie ukryte przesłanie - es gibt nie ein Ende von Modern Talking gdy odtworzymy piosenkę do tyłu.
I oczywiście Shooting Star, też ją uwielbiam.
ODPOWIEDZ