Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

Pioozo pisze:To jest kicz. Ale ja ten kicz kocham.
Bardzo dobrze powiedziane!! To jest kicz!! i pogódźmy sie z tym.. ale za to jaki cudowny to kicz :D
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Wiem, że Modern Talking to stary kicz, ale... taki fajny"
Ten cytat (mniej więcej tak brzmiał, dokładnie nie pamiętam ;)) pewnie część z Was skądś kojarzy. Stare to dzieje, ale może ktoś jeszcze pamięta? ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Ja uwielbiam Młode tłoki za muzykę Dietera i głos Andersa. To jest dokładnie ogień i woda, zupełnie różne charaktery. I o to chodzi. Teksty... no rzeczywićcie nie biją w oczy inteligencją, ale najlepsze przesłanie jest w You can win if you want (proponuję sobie przetłumaczyć). A co do teledysków- poemat :P. Przystojny Anders + pięściowe gesty Bohlena= ideał.
Germany's most successful pop duo ever.
mihau

Post autor: mihau »

Teksty rzeczywiście nie ma co ukrywać - dno (nie dziwię że w angli i stanach MT nie było popularne tak jak w innych krajach). Rymy czasami bezsensu (np. w You can win if you want w II zwrotce mamy 2x home, albo w You're my heart podobna sytuacja tylko że ze słowem heart). Śmieszy mnie to czasami. Ale np jak kiedyś przetłumaczyłem dziewczynie refren Cheri Cheri Lady to miała go w opisie na gg :P Bo tak jej sie słowa spodobały (pomimo że każde zdanie mówiło o czymś innym) :P
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

Polubiłam MT za lekką, łatwo wpadającą w ucho linię melodyjną i za wokal ( i wygląd ;P ) Thomasa.
Co do tekstów piosenek to od kiedy zostałam nauczycielką języka angielskiego to mnie zaczęły one z czasem śmieszyć ale ogólnie nie przeszkadza mi to w odbiorze całej muzy :).A przy piosenkach MT po prostu świetnie się tańczy na dyskotekach.
Pamiętam jak w liceum ludzie się śmiali że to jakaś tandeta jest i nikt się do słuchania MT nie przyznawał (inna sprawa że na moim osiedlu non stop było słychać You're my heart z większości okien ... :P ). A teraz po latach spotkałam tych samych ludzi z liceum na dyskotece i wszyscy szaleli na parkiecie przy "You are not alone".
To jest po prostu magia MT :]
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

gdyby MT byłoby kiczem, to nie sprzadałoby 200 mln płyt (i ciekawe ile mln piratów?) :D
Awatar użytkownika
disco-man

ABSOLUTNA REWOLUCJA MUZYCZNA!!!

Post autor: disco-man »

MT są absolutną klasyką muzyki! Wywarli większy wpływ na rozwój muzyki niż Beatlesi! Niestety krytyka zawsze ich miażdżyła ale bądżmy szczerzy-krytycy muzyczni to palanty którzy nie mieli pojęcia nigdy na czym polega magia prawdziwej muzyki! MT-to esencja najlepszej muzyki na swiecie, większej rewolucji w muzyce nigdy nie było! Dieter Bohlen to GENIUSZ-najlepszy muzyk we wszechświecie, drugiego takiego nigdy nie będzie.Jego muzyka jest tak głęboka i pełna przestrzeni że można w niej "zamieszkać!!" Nikt mnie nigdy nie przekona że nie mam racji. Prawda jest tylko jedna-moja! Pozdrawiam ducha muzyki lat 80!
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Słuchaj disco, czy to troszke nie przesadzasz? Modern to nie jest żadna esencja (już herbaty napewno z tego nie zrobisz :lol:) tylko łatwiutka, słodziutka muzyczka, która niczego nie ma w sobie. I nikt mi nie wmówi, że Bohlen to geniusz :/. Bardzo go lubię, melodie ma fajne, ale teksty...? Wszędzie pcha to swoje obłąkane "baby" <pokręcony> i nic nie wnosi (nie wnosił) w rozwój muzyki. Bądźmy obiektywni disco. Nie możesz go tak błogosławić, bo on naprawdę jakoś szczególnie na to nie zasługuje! Jak ma wene, to praktycznie nie można odróżnić jednej piosenki od drugiej, przykład? Proszę bardzo: You my heart you my soul jest podobne do Cheri Lady, Chery Lady do Brother Louie, a do Brother Louie jest podobne jeszcze z dziesięć piosenek...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Louie, Louie, Louie pisze:łatwiutka, słodziutka muzyczka
No jasne że tak! Przecież o to w muzyce MT chodzi żeby była chwytliwa i poprawiała nastrój :)
Louie, Louie, Louie pisze:która niczego nie ma w sobie
Gdyby nie miała niczego w sobie to chyba byśmy tutaj nie rozmawiali o niej w tak licznym gronie?

Louie, Louie, Louie pisze:melodie ma fajne, ale teksty...? Wszędzie pcha to swoje obłąkane "baby"
No tak! Ale w przypadku Bohlena chodzi głównie o muzykę, teksty sa tylko dodatkiem.
Louie, Louie, Louie pisze: nic nie wnosi (nie wnosił) w rozwój muzyki.
Chyba nie zastanowiłaś się troche przed napisaniem tego zdania. BOHLEN NIC NIE WNIÓSŁ W ROZWÓJ MUZYKI? Przecież MT to synonim do "rewolucja w muzyce disco!" dziewczyno...!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Mój drogi! Przetłumacz sobie chociaż jedną piosenkę, to sobie zobaczysz tą swoją rewolucję :]!
Mateusz pisze:Ale w przypadku Bohlena chodzi głównie o muzykę, teksty sa tylko dodatkiem.
Nie zgadzam się! Bo jak chodzi tylko o muzykę to niech se będzie jakimś popierniczonym Bachem, a nie kompozytorem MUZYKI DISCO!!! Tu właśnie nie muza jest najważniejsza
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Dieter jest mistrzem melodii i aranżacji . Nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza to prosze podać mi nazwisko lepszego kompozytora!
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Bach! :D
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Szo-pen :D
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Louie, Louie, Louie pisze:Mój drogi! Przetłumacz sobie chociaż jedną piosenkę, to sobie zobaczysz tą swoją rewolucję !
Moja Droga! Tak się składa ze jestem studentem filologii angielskiej a konkretrnie tłumaczeń polsko angielskich i odwrotnie więc przekład wszystkich tekstów mam już za sobą ;) A poza tym faktem jest że Bohlen otworzył nowy rozdział w muzyce disco. Co mają teksty kawłaków do tego? Nie rozumiem...
Louie, Louie, Louie pisze: Tu właśnie nie muza jest najważniejsza
A co jest najważniejsze w "disco" jak nie muzyka własnie??? Teksty? Bohlen dla MT napisał o wiele ambitniejsze teksty niż miało wielu wykonawców z tamtego okresu. Obecnie teksty w muzyce disco stoją na jecze niżsyzm poziomie.
Ostatnio zmieniony ndz sty 14, 2007 15:09 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Mój drogi! Obecnie muzyka disco praktycznie nie istnieje. Jest tylko Disco Polo, może chcesz do tego zaliczyć działalność Bohlena, co? No bo jeśli chciał występować z naszą piękną i uroczą (pociągającą jak spłuczka od klopa) Mandaryną, to może...?
Awatar użytkownika
Jennifer

Re: ABSOLUTNA REWOLUCJA MUZYCZNA!!!

Post autor: Jennifer »

disco-man pisze:MT są absolutną klasyką muzyki! Wywarli większy wpływ na rozwój muzyki niż Beatlesi!
Hm.., moim zdaniem to porównanie nie jest zbyt dobre :? Beatlesi to całkiem inna bajka. Nie można też moim zdaniem nazwać muzy MT genialną- bądź co bądź są to utwory z bardzo prostym tekstem i nieskomplikowaną linią melodyczną. Nie doszukujmy się tam jakieś głębi.
ODPOWIEDZ