Fresh Fox !!!
- art_system
Fresh Fox !!!
Panowie próbują nogrywać i naśladować Modernów, ale chyba bardziej pod BBB podchodzi mi ich wokal i podkłady muzyczne. Co sądzicie?
http://www.musicline.de/de/product/Fres ... 8451001946
http://www.musicline.de/de/product/Fres ... 8451001946
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- mabuse89
Re: Fresh Fox !!!
Ja słyszałem już setki piosenek stylizowanych na te klimaty, no i jakoś nie jestem przekonany do takiego kopiowanego brzmienia
no a w tych urywkach Fresh Fox, które słyszałem było trochę Modern Talking, trochę Bad Boys Blue, Fancy'ego
w sumie nic wielkiego, bo wiadomo że ideał jest tylko jeden 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- użytkownik #1463
Ja akurat nie znoszę takich wykonawców, którzy kalkują MT bo wychodzi im z tego disco polo 
- venturak
- Peter
Nie no, żenadą bym tego nie nazwał. Wokalista ma dość iekawy głos i skomponowali kilka dobrych melodii, nawet ładnie wyprodukowanych i mają pomysł na nazwę, cały problem to te ich nieszczęsne chórki.... Nie robią może kalek piosenek MT ale kopiuja to brzmienie i nie wiem czemu nie zostali zaliczeni przez admina do działu parodie, dedykacje...
-
Ninio
Akurat Fresh Fox to jeden z niewielu (moze jedyny) zespol ktory cenie i lubie. Fajnie ,ze nagrywaja w klimatach Modern Talking i ogolnie bliskich lat '80tych. Podoba mi sie tez to ,ze wymyslili orginalna nazwe zespolu a nieprobuja podpiac sie pod Dietera tak jak Sib'owie. Nazwy typu: Systems in blue, Talking System itp itd poprostu mnie draznia.
- Peter
Jak to się mówi Ninio, czujesz bluesa! Mnie też te nazwy wyjątkowo drażnią, mimo, że bardzo lubię dokonania Koehlera i jego głos, najlepiej by było jakby po prostu SIB udzielali się w chórkach u Fresh Foxów, bo te im fatalnie wychodzą a sami nie tworzyli produktów Bohlenopodobnych. 1 płyta dość fajna, choć wysłuchać jej całej podczas spaceru czy joggingu to dość męczące, 2 płyta męcząca, a 3 jest bardzo fajna, może poza tymi współcześnie zaaranżowanymi piosenkami. Moi faworyci to "Lady invisible" i "Cool as ice". Polecam.
- disco-man
Z pierwszej,chyba najslabszej płyty Fresh Fox wybija się zdecydowanie jeden utwor-No goodbye http://nightlove.wrzuta.pl/audio/9oRNS2 ... no_goodbye - dla mnie cudo! Z drugiej płyty polecam świetną przeróbkę hitu Eurodisco Fly with me to wonderland http://nightlove.wrzuta.pl/audio/7tPIQN ... wonderland i utwór Summertime. Z trzeciej i z chyba najbardziej dopracowanej plyty Fresh Fox najbardziej lubię te utwory co Peter i jeszcze Story of glory i life was made for me.
- Dami
Nic tu nie ma z MT, jak już to podróbka BBB, ale jednocześnie dziwę się że wszystcy ich krytykują, za to że podtrzymują gatunek muzyczny italo? Z tych piosenek co przesłuchałem to żadnej nie skopiowali ani z MT, BBB czy innego wykonawcy. Tacy z was fani italo? Jeżeli grają w tym stylu to normalne że słychać jakieś podobieństwo, przecież nie śpiewają YMHYS czy innego hitu, wyglądu zewnętrznego też nie kopiują a więc, co od nich można chcieć? Muzyka italo nie kończy tylko na MT.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
trzecia płyta ich chyba najlepsza, ale te wokale są okropne. Oni śpiewają na poziomie Moving Heroes!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
"Lucifer" z repertuaru Blue System w wykonaniu grupy Fresh Fox