Dieter na prawde taki jest?

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Re: Dieter na prawde taki jest?

Post autor: Dieterowiczka »

DorkaWawa pisze:Oooo, widzę, że znowu walka o to, kto jest lepszy i dlaczego? :)
To nie walka , tylko wymiana zdań ;d . Ale nazywaj to Sobie jak chcesz :-)
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Witam !
Aktualnie czytam książkę DEPECHE MODE - MARTIN GORE i ku mojemu zaskoczeniu jest tam wzmianka o Bohlenie.
Sytuacja miała miejsce podczas nagrań do jakiegoś programu w latach 80-tych , gdzie Szanowny Dieter za plecami Martina negatywnie wypowiadał się o jego dość ekscentrycznym ubiorze (używając słów typu pedał itp.) - oczywiście będąc przekonanym że angielski klawiszowiec nie rozumie ani jednego słowa po niemiecku. Niestety Martin mając dziewczynę w Berlinie dość dobrze znał niemiecki i po krótkim czasie poszła riposta i Bohlena zatkało na tyle że wspomina nawet dziś o tym zajściu.

http://www.myvideo.de/watch/1341602/Die ... artin_Gore
nado

Post autor: nado »

Z zainteresowaniem sięgnąłem po wypowiedź Bohlena i oto, co mi wyszło
1. Bohlen w 87 roku występował jako MT w jednym show z DM
2. Bohlen wraz z przyjacielem stał obok Martina Goora
3. Przyjaciel naśmiewał się z ubioru Goora, co Bohlen skwitował : "No tak - Anglik"
4. Przyjaciel był na tyle wylewny, że po słowach Bohlena odparował coś w rodzaju: "w tym sado-maso przebranku wygląda jak ostatni pedał"
5. Bohlenowi było wstyd, bo dowiedział się, że Martin zna niemiecki, bo jego dziewczyna była z Berlina, dlatego wyraził skruchę.
Zrzucać winę na kolegę to typowe dla Bohlena, myślę, że Bohlen, a nie jego kolega mógł być autorem słów: "ty pedale", tylko trudno mu się do tego przyznać. Mina tłumaczącego się Bohlena - bezcenna :wink:
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Fajnie wiedzieć, że Dietera też da się zawstydzić i że umie przyznać się do błędu :)
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Haha tak sobie czytam i powiem że mnie to rozbawiło. Typowa gafa Dietera, szkoda że nie widziałem jego miny :P
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
ODPOWIEDZ