DSDS 2013

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: DSDS 2013

Post autor: ArCrack »

Na iTunes można już posłuchać 1,5-minutowych fragmentów piosenek Lisy i Beatrice.
Tak jak zapowiadano, "Heartbreaker" to popowa ballada, utrzymana w stylu "Bleeding Love" Leony Lewis.
"Mein Herz" w niczym nie odbiega od stylu ostatnich płyt Andrei Berg.

ObrazekObrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

Post autor: nado »

Jeszcze możecie się dołączyć. Wielki finał DSDS już za 15 minut na: http://www.onlinesat-tv.com/online.php?tv=RTL&id=222
nado

DWIE PREMIEROWE PIOSENKI BOHLENA JUŻ ZA 15 MINUT
nado

HEARTBREAKER to raczej klon aranżacyjny Don't belive w nowcześniejszej sukience i podkręconym bicie, ale na pewno nie Leona Lewis we wskazanym przez Arcraca utworze. Jest OK, ciekawie zaśpiewane. Trzyma się utartych, acz nie najgorszych produkcji telewizyjnych dla niemieckich IDOLI. Zaraz szlagierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Szlagier całkiem fajnie brzmi,tylko czemu to po niemiecku?! Piosenki na prawdę melodyjne Bohlen pisze w j.niemieckim a w j.angielskim jakiej badziewia tworzy...dosłownie.
nado

Miłośnicy szlagierów z pewnością poczują się usatysfakcjonowani :)
nado

Chciałbym, żeby wygrała Lisa... Ta od Heartbreaker. Choć tę edycję znów zaliczam do bardzo przeciętnych niestety :|
nado

HEARTBREAKER JUŻ NA YOUTUBE:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Beatrice była moją faworytką i wygrała!!! :D
MODERN TALKING FOREVER!!!
nado

NOWĄ SUPERSTAR AUS DEUTSCHLAND IST BEATRICE I WŁĄŚNIE ŚPIEWA SZLAGIER "MEIN HERZ". DOSTAŁA 70 % GŁOSÓW, CO ZNACZY, ŻE BOHLEN BĘDZIE MIAŁ KOLEJNY NR1 :roll:
nado

Pozwolę sobie zacytować jedną z nielicznych (na razie) wypowiedzi, pod którą ja też mógłbym (jako jeden, jak widzę dwóch, na razie) się podpisać. Źródło youtube :)

Mensch DSDS ist eh Betrug, das Lied ist scheiße, dass sie gewinnt stand schon Wochen vorher fest. Scheiß RTL. Alles was dieser Scheiß Bohlen schreibt, hört sich gleich an und ist JEDESMAL geklaut genau der gleiche Rhythmus nur anderen Text.

RTL, Bohlen, DSDS zum Teufel mit euch.

Ps.: Edmund na pewno przetłumaczy ;)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

nado pisze:
Mensch DSDS ist eh Betrug, das Lied ist scheiße, dass sie gewinnt stand schon Wochen vorher fest. Scheiß RTL. Alles was dieser Scheiß Bohlen schreibt, hört sich gleich an und ist JEDESMAL geklaut genau der gleiche Rhythmus nur anderen Text.

RTL, Bohlen, DSDS zum Teufel mit euch.

Ps.: Edmund na pewno przetłumaczy ;)
Czlowieku Dsds jest klamstwem, piosenka jest nic nie warta,ze wygra bylo juz przed paroma tygodniami pewne.Guwniany rtl.Wszystkie utwory kzore ten Bohlen pisze maja taka sama dzwiecznosc. i sa za kazdym razem ukradziomne zawsze taki sam rytm tylko z innym textam.
Rtl, Bohlen Dsds do diabla z wami.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

nado,nie rozumiem dlaczego sam pod tym niemieckim cytatem nie przetłumaczyłeś tekstu,skoro zrozumiałeś co tam pisze.
Eva Dzięki za przetłumaczenie.

Prawdą jest,że Bohlen już nie ma pomysłów na melodie i musi częściowo zapożyczać nie tyle cudze co co raz częściej własne.
Na pewno miłą niespodzianką dla Dietera było zaśpiewanie przez uczestników We Have A Dream.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Piosenki nie powalają na kolana ale też nie są złe. "Heartbreaker" to dobra popowa piosenka aczkolwiek z pewnymi nawiązaniami. Perkusja rzeczywiście podobna do "Bleeding Love" chociaż ma nieco inne brzmienie. Początek refrenu też trąci tym kawałkiem natomiast końcówki minimalnie mogą przypominać fragment pierwszej części zwrotki w "Crossing The River" BS (jedynie akordowo). "Mein Herz" to typowy szlagier w stylu dla Bohlena ostatnimi czasy charakterystycznym. Z powodzeniem mógłby zostać kolejną piosenką Andrei Berg. Mnie nieco nie pasuje w tej piosence moment pod koniec refrenu gdzie w tle gra jakaś taka weselno-discopolowa przygrywka. Ogólnie jednak dla mnie piosenki wypadają na plus bo obawiałem się czegoś gorszego.
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2013 15:28 przez Karolek78, łącznie zmieniany 1 raz.
Karolek78
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Dzisiaj na kanale RTL w "Exclusiv Weekend" o 17:45 - relacja z wczorajszego finału DSDS + wypowiedzi Dietera!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Post autor: Dieterowiczka »

Pkmodern pisze:Dzisiaj na kanale RTL w "Exclusiv Weekend" o 17:45 - relacja z wczorajszego finału DSDS + wypowiedzi Dietera!
Mam prośbę , przegapiłam to i nie wiem czy można to gdzieś zobaczyć , pomożecie?
ODPOWIEDZ