Koncerty - kwestie organizacyjne

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Re: Koncerty - kwestie organizacyjne

Post autor: Monia82 »

Dlatego jestem za tym, żeby były większe i bardziej dokładne kontrole, z "obmacywaniem" (panowie panów, panie panie) po kieszeniach, sprawdzeniem każdej butelki będącej w torbie, wiadomo że nie wszystko się wyeliminuje, cola z wódką, ale można wyeliminować wnoszenie "prawdziwego" i widoku walających się butelek po piwie w naszej strefie.
Nie ma sensu nawet pisać na kartkach i przed wejściem rozdawać, że tego i tego nie wolno, bo i tak nie przeczytają. Takiego debilnego zachowania jak w Gdańsku co po niektórych, nie zauważyłam na poprzednich 3 koncertach. Na pewno nie w pierwszych rzędach.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Tak, w Gdańsku to był ogromny minus, że nie tylko nie było zakazu wnoszenia alkoholu na halę, ale nawet wręcz zachęta, bo spokojnie można było kupic piwo i z nim wejść. I później efekt jest taki, że stoją takie 3-4 osoby w PIERWSZYM RZĘDZIE i piją piwo :/ Oględnie mówiąc - nie powinno tak być.
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Witam na tej stronie bilety do strefy Fan można kupić bez problemu do Koszalina cena 140zł
http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/1058 ... oncert.htm
to o czym możemy Naddel rozmawiać pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

No tego, niestety, raczej nie zmienimy....... Była kiedyś sugestia, żeby sektor FAN był wąziutki, np. sektor FAN VIP - aby do niego trafili tylko ludzie zarejestrowani - choćby mieli utworzyć tylko pierwsze dwa rzędy. A zaraz za - kolejne bilety w sektorze Fan.

Wtedy byłoby pewne, że najbliżej znajdą się osoby, które wiedzą, w czym rzecz i nie zrobią "obciachu", na przykład żłopiąc piwsko (Gdańsk) i prawidłowo poprowadzą akcję fan.
Z tą akcją to ja naprawdę nie wiem, czy do ludzi nie dociera słowo pisane....? Może lepiej by było, gdyby - jak już sektor pod sceną się zapełni - ktoś z Zarządu wszedł na scenę i przez mikrofon powiedział, co i jak...? Kładąc nacisk zwłaszcza na to, żeby nie dmuchać za wcześnie balonów (mnóstwo pęka, a to jednak koszty....) a już na pewno - nie rzucać nimi..?
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

wogole dla mnie jest chore zlopanie piwa na kocercie.. bo albo idziesz sie bawic albo nawalic.. to nie jest festyn pod remiza strazacka.. tylko tam tez ida ludzie ktorzy chca posluchac muzyki,zrelaksowac sie.. to nie sztacheta party...
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Tak, koncert w Gdańsku...Dostały dzieci baloniki - huraaa :evil:
A potem róże - ale czad, rozdają kwiatki :evil:
I niestety widać, że niektórzy nie potrafią się bawić (szczególnie żal, że stoją w strefie fan) :evil:
Siedzieć w domu i oglądać "Disney Channel" :evil:
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Z tego co do tej pory widziałem, to akcja FAN najlepiej wypaliła w kieleckiej Kadzielni. Ale tam przede wszystkim sektor FAN, pomimo tego, że wcale nie był taki mały, był naprawdę sektorem FAN... Było też dużo czasu na to, żeby się do tej akcji przygotować. Sektory były siedzące, nie było ścisku, biletów FAN nie można było kupić przed koncertem w kasie biletowej i nie było masy przypadkowych ludzi którzy nie wiedzieli o co chodzi. Co najciekawsze! Wtedy też wszyscy dostawali pakiecik FAN w woreczkach plus biała róża za które to, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami na niniejszym forum, trzeba było zapłacić. Pomimo tego chętnych nie brakowało i akcja wypaliła znakomicie. Dzisiaj już sobie tego nawet nie wyobrażam...
Zgadzam się natomiast z Joasią! Sektor FAN to powinien być sektor FAN! Garstka ludzi którzy jeżdżą z koncertu na koncert, są zarejestrowani, opłacają składkę i przede wszystkim mają fanclubowe koszulki! To byłoby dla nich wyróżnienie. A nie stanie ściśniętym w dzikim tłumie które cieszy michę na darmowe balony czy róże kompletnie nie wiedząc o co chodzi choć znajdują się, czasem zupełnie przypadkowo, w sektorze FAN... Do tego jeszcze jeśli kupili bilety w kasie przed koncertem to zapłacili za nie zwykle taniej niż te osoby które kupiły je przez TAFC...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Zgadzam się. Cóż, może ktoś zarzuci nam, że chcemy być zbyt perfekcyjni - ale....chcemy! Chcemy, żeby wszystko wyglądało i działało idealnie.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Czemu w ogóle dopuszczono możliwość kupienia przed koncertem w Kasie biletów do strefy Fan? Trzeba wrócić szybko do tego, że tylko zarejestrowani na forum użytkownicy mogą kupić dla siebie i swoich bliskich, zmniejszyć nieco strefę Fan, skoro my i nasi znajomi nie są wystarczającą ilością. Albo podzielić strefę fan na VIP (TAFC i rodziny, znajomi) i resztę, żeby banda niewychowanych idiotów, pijaków przychodzących nachlać się piwa, mających w dupie nakazy, zakazy i to co dostają na kartkach, nie miała wstępu do pierwszych rzędów! Przykro się na to wszystko patrzyło :(
No i reklamy, może jakieś ulotki przy wejściu o FC, bo co po naszych koszulkach, jak my w strefie FAN stoimy? Wiem, że są banery, wiem, że jest informacja na telebimie z adresem strony internetowej, ale promocja i reklama to podstawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Monia82 pisze:Czemu w ogóle dopuszczono możliwość kupienia przed koncertem w Kasie biletów do strefy Fan? Trzeba wrócić szybko do tego, że tylko zarejestrowani na forum użytkownicy mogą kupić dla siebie i swoich bliskich, zmniejszyć nieco strefę Fan, skoro my i nasi znajomi nie są wystarczającą ilością. Albo podzielić strefę fan na VIP (TAFC i rodziny, znajomi) i resztę, żeby banda niewychowanych idiotów, pijaków przychodzących nachlać się piwa, mających w dupie nakazy, zakazy i to co dostają na kartkach, nie miała wstępu do pierwszych rzędów! Przykro się na to wszystko patrzyło :(
No i reklamy, może jakieś ulotki przy wejściu o FC, bo co po naszych koszulkach, jak my w strefie FAN stoimy? Wiem, że są banery, wiem, że jest informacja na telebimie z adresem strony internetowej, ale promocja i reklama to podstawa.
Moja droga, bądźmy realistami - dla organizatora liczy się tak na prawdę tylko jedno: jak największa ilość sprzedanych biletów. Owszem, możemy sobie tu ponarzekać, ale czy coś to zmieni. Sukces ekonomiczny jest tu najważniejszy i niestety, dopóki bilety będą się sprzedawać - dotąd koncerty Thomasa będą organizowane. Thomas nie śpiewa przecież charytatywnie, to jego praca i w ten sposób zarabia na siebie i na utrzymanie swojej rodziny. I niestety nikt nie będzie patrzał na odczucia estetyczne fanów w tym względzie - impreza ma się sprzedać i tyle.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Nie rozumiem jednej rzeczy, czemu piszesz o cenach, przecież ja na ten temat nic nie napisałam. Nie mówię o obniżeniu cen, czy najlepiej w ogóle zlikwidowaniu dla nas fanów nakazu płacenia za te bilety. Wiem, że przy obecnych cenach wszystkiego co wpływa na koncert nie ma szans na obniżki, zresztą ciągle wszystko jak wszyscy wiemy idzie w górę. Coś za coś. Napisałam o kilku możliwościach rozwiązania problemu, między innymi podzieleniu strefy Fan na VIP i resztę-różnica w cenie biletów mogłaby być np tylko 10 zł. Wedle mojej logiki, organizator zarabia głównie na "zwykłych" ludziach, bo ile nas wchodzi do tej strefy w porównaniu do całkowitej ilości ludzi? Ilu stać na wyjechanie na każdy koncert i zapłacenie za bycie blisko ukochanego artysty?
Doskonale zdaję sobie sprawę, iż Thomas nie robi tego charytatywnie i nie każę darmowych koncertów robić, bo raczej Thomas do tanich gwiazd nie należy (tylko przypuszczam, nie wiem ile za występ jednorazowy bierze, plus hotel, dojazd, ale sądzę, że raczej nie mało). Dobrze by było, żeby kasa za koncert i całą otoczkę się zwracała, a i większość organizatorów jakichkolwiek koncertów liczy na zarobek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Monia82 pisze:Czemu w ogóle dopuszczono możliwość kupienia przed koncertem w Kasie biletów do strefy Fan?
Monia proszę czytaj ze zrozumieniem.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Chyba ciężko mi dziś myślenie idzie.
Zawsze przy kupowaniu biletów przez naszą stronę, była informacja, iż bilety do Strefy Fan są do nabycia tylko na stronie, przez zarejestrowanych użytkowników, a tu nagle pojawia się informacja, że były do kupienia także w kasie przed koncertem i tylko o to mi się rozchodzi, bo w takiej sytuacji trafiają tam osoby przypadkowe, nie umiejące się dobrze bawić bez picia, nie czytające tego co dostają, nie reagujące na prośby. Nie chcę zamykania strefy Fan dla ludzi spoza TAFC. Chciałabym uniknąć sytuacji z Gdańska.
Jeśli dalej nie skumałam, po proszę o wytłumaczenie, co jest nie tak w zacytowanym fragmencie mojej wypowiedzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Moniu ja tylko odpowiedziałem Ci na zadane przez Ciebie pytanie [Czemu w ogóle dopuszczono możliwość kupienia przed koncertem w Kasie biletów do strefy Fan?]. Nic dodać i nic ująć. Proste przecież.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Aż tak jest źle ze sprzedażą biletów do strefy Fan?
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Tu nie chodzi o sprzedaż biletów do strefy Fan ale ogólnie o sprzedaż biletów na koncert. Jeśli organizator koncertu na nim nie zarobi (przecież z tego żyje) więcej takiego koncertu nie zorganizuje. Takie jest nieubłagalne prawo rynku. A strefa Fan jest dość atrakcyjnym miejscem i ci co przybyli na koncert dostaną taką ofertę kupić sobie miejsce blisko wykonawcy (często za o wiele większą cenę niż w mniej atrakcyjnym miejscu) to na pewno z tej sposobności skorzystają.
ODPOWIEDZ