Brak Thomasa w radio i tv
- cris1974
Brak Thomasa w radio i tv
Mam nadzieję że nie zaśmiecam forum, ale chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Byłem na koncercie w Atlas Arenie i muszę przyznać, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony faktem, że nie dość że nadal na koncerty chodzą tłumy, to masa z tych ludzi to osoby młode, które utwory MT i TA znają chyba bardziej z opowiadań i internetu. Znaczy to także, że moc ludzi nadal słucha i potrzebuje takiej właśnie muzyki. To cieszy i to bardzo, ale zastanawia mnie fakt dlaczego żadna ze stacji i telewizyjnych i radiowych praktycznie nie promuje muzyki której tak wiele osób chciałby posłuchać na co dzień? Żadne listy przebojów, gorące dziesiątki itp. nie zauważają istnienia uwielbianej przez wielu muzyki. Patrząc na muzyczne dokonania Thomasa oraz na teledyski kręcone z dużym rozmachem oraz na to jak często pokazywany jest choćby w ZDF, dziwi fakt że w Polsce, gdzieś zawsze muzyka MT i TA była na cenzurowanym. Niby wszyscy tego słuchali i bawili się przy tym ale nikt głośno raczej się do tego na co dzień nie przyznawał. Reasumując: Co powoduje brak Thomasa w mass mediach i jak to zmienić? Może macie jakieś pomysły w tej kwestii??
- Thomas A
- Członek TAFC Polska
Re: Brak Thomasa w radio i tv
utwory MT i TA można posłuchać w piątek w radiu internetowym o godz.21 top 80 często też puszczają w radju złote przeboje
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Najczęściej utwory MT,BS,CCCatch są puszczane w radio Fest 100.2 FM nq śląsku .Niestety w radiach ogólnopolskich nie słyszałam muzy naszych ulubieńców.Jeżeli chodzi o listy przebojów to raczej są na nich nowości a MT do takowych ne należy.Po za tym od albumu This Time nie ukazał się żaden singiel ani album Thomasa w Polsce.Co uważam za tragedię bonię.Nie ma więc czego promować.
W TV jedynie w Jaka To Melodia możemy zobaczyć Thomasa,ale to materiał nagrany przed 3 ma laty.Anders tyle koncertuje,że mogli go zaprosić i nagrać inne piosenki MT do programu JTM.
W TV jedynie w Jaka To Melodia możemy zobaczyć Thomasa,ale to materiał nagrany przed 3 ma laty.Anders tyle koncertuje,że mogli go zaprosić i nagrać inne piosenki MT do programu JTM.
- cris1974
Ja mieszkam w Łodzi i tu czasem sporadycznie można coś usłyszeć w radio Złote Przeboje i Parada. Niestety Eska, Zetka, Rmf - dla nich to gorszy rodzaj muzyki i TA nie istnieje w tych mediach
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Zetka to moje ukochane radio, czasem MT się pojawia, ale fakt, za mało i za rzadko! No i zawsze to samo trio piosenek, żadnych nowości. O TA nie mówiąc.
- cris1974
Może jak pojawi się jakiś nowy singiel to trzeba pisać do stacji radiowych. Przykład zespołu Weekend który chyba jako pierwszy zespół disco polo zaistniał w Esce, która zawsze tego typu muzykę uważała za gorszą.
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Tak zauważam, że MT, TA, BS etc. częściej można spotkać w rozgłośniach regionalnych. Mi się zdarza usłyszeć np. w Radio Koszalin. Ale stacje regionalne ogólnie prezentują inną muzykę niż RMFy i inne Zetki, dlategosądzę, że pisanie do wielkich rozgłośni chyba niekoniecznie ma sens. One rządzą się innymi prawami. Natomiast dobrym rozwiązaniem jest wg mnie propagowanie naszych ulubieńców poprzez zgłaszanie ich piosenek do różnego rodzaju "koncertów życzeń", list przebojów itp. Coś takiego zwykle funkcjonuje w radiach regionalnych 
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Żeby usłyszeć TA w radio, to można tylko pomarzyć. Natomiast MT często leci w radio Złote Przeboje i VOX FM. W telewizji to w ogóle porażka. Ostatni raz widziałam MT w telewizji na kanale 4 Fun TV w programie "Disco80", ale to było w lipcu
Tak, zdecydowanie jest za mało audycji z naszymi idolami...
Don’t Give Up!
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Trzeba zaznaczyć, iż w polskiej TV. W niemieckiej sporo, a ja nie mam żadnego kanału 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przeniosłem ten temat do działu "Media, teledyski, występy live" a ostatnie posty do tematu "Thomas w telewizji". Pamiętajcie proszę, że tam właśnie możecie rozmawiać o programach TV w jakich Thomas się pojawia, a tu jest miejsce raczej na dyskusje o tym dlaczego nie ma go w naszych mediach.
Jak piszesz tak cię widzą.