Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!
ODPOWIEDZ

Czy Bohlen powinien odejść na emeryturę

1. TAK(nic już po nim w muzycznym showbiznesie)
10
43%
2. NIE(bez względu, co zrobi, nic już mu nie zaszkodzi)
10
43%
3. JESZCZE NIE TERAZ(jeśli wybrałeś tę opcję, uzasadnij swój wybór w poście pod sondą)
3
13%

Liczba głosów: 23

nado

Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę

Post autor: nado »

OTO moje argumenty za odejściem Bohlena na emeryturę:
1. brak nowych pomysłów,
2. zero oryginalności,
2. sięganie po najniższe z możliwych style muzyczne(szlagiery),
3. powielanie własnych piosenek na kolejnych płytach muzycznych podopiecznych,
4. powielanie melodii, aranży w nowych piosenkach,
5. duży spadek popularności i zaufania na rynku niemieckojęzycznym,
6. ani jednego nr 1 od przeszło 3 lat na listach przebojów (choć płyt było sporo),
Zapraszam do dyskusji
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Re: Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę

Post autor: Romantic Warrior »

JESZCZE NIE TERAZ
Argumenty, hmmmm:
1. W krajach niemieckojęzycznych ciągle na topie, gwiazda TV, ciągle odnawiany kontrakt z DSDS, chociaż pewnie sam program już się zaczyna przejadać, trudno tak długo utrzymywać popularność.
2. Płyty sprzedają się nie najgorzej - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, jednak ich pozycje na listach przebojów wyższe niż w najlepszych czasach Blue System, a pozycje płyty A.Berg - to już wogóle inna historia.
3. Muzyka - zależy dla kogo produkuje, formaty DSDS pewnie wymagają, aby się "nie wychylać" muzycznie, więc najłatwiej mu kopiować, co jest zauważalne i mnie się też nie podoba. Jednak gdyby Dieter otrzymał kontrakt na produkcję jakiegoś innego artysty - mógłby moim zdaniem jeszcze coś fajnego stworzyć.

Reasumując: mam cichą nadzieję, że Dieter może jeszcze nas czymś zaskoczyć :-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Filozofią Bohlena jest nie narzekać, tylko robić wszystko żeby wyszło na jego. Więc i ja nie narzekam na niego za głośno, tylko szukam sobie czegoś, czego słuchanie daje mi przyjemność. Muzyki jest na świecie mnóstwo. Dieter i tak ma to w nosie - coś tam mu się też sprzedaje, bo co roku ma ze zwycięzcą DSDS jakiś hit numer 1 w Niemczech, a jak napisał przedmówca - z Andreą Berg osiągnął szczyty. Można mu pogratulować, że swoją impotencję twórczą był w stanie przykryć talentem showmana i zapewnił sobie w ten sposób 10 dodatkowych lat wielkiej kariery medialnej. Niemcy to czwarty największy rynek muzyczny na świecie, więc to nie są "tylko", ale "aż" Niemcy!
Więc niech już sobie zostanie, a nuż stworzy jeszcze coś ciekawego. Wielkie piosenki znam i pamiętam, płyt pokroju "Unbelievable" Bakotessy kupować przecież nie muszę, a kolejne kaszany jego opinii i tak już bardziej nie zszargają.
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

Romantic :D
AD1. ale co to dla ciebie za pocieszka, że jeszcze chcą Bohlena w tv. Ty go słuchasz, czy oglądasz w końcu. WTF ?
AD2. to za Andree pokochałeś brzmienie Bohlena ? To Bohlen był na przyczepkę do Andrei, a nie odwrotnie, stąd ten sukces. Podetrzeć się ewentualnie mogę takimi muzycznymi eksperymentami. FEEEEEEEEEEEE
AD3. stworzyć coś fajnego ? Really ? Z kim i co ? :D

ARCRACK :D
1. mnie też imponuje ręka do interesów Bohlena, ale dla mnie to muzycznie kiepskie interesy. Mam rozumieć, że dbasz zatem bardziej o zasobną kieszeń swojego idola, niż o przyjemność z słuchania jego muzyki ? :?
2. nr 1 ?????????? a jakie niby numery 1 ?
3. a nuż stworzy coś ciekawego.... hmmmmmmmmmm.... a nuż co, niby ? co chciałbyś ciekawego usłyszeć i oby Bohlen przeczytał twoją odpowiedź na to pytanie i rzeczywiscie to stworzył :shock:

Zapraszam do dyskusji
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

1. Jeśli coś mi się nie podoba to tego nie kupuję. Od niego zależy czy mu coś do tej kieszeni wrzucę czy nie, pisałem o tym przecież w poprzednim poscie.
2. Don't Think About Me, Call My Name, Don't Believe - stan za ostatnie trzy lata. Generalnie każdy zwycięzca DSDS debiutuje jako numer jeden.
3. Nie wiem co - to on jest twórcą ;) Ale castingi mu właśnie toną, wiec jeśli będzie chciał pozostać na powierzchni to powinien coś wymyślić.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Zaznaczyłam odp.3 ,bo mam jeszcze nadzieję,że nagra coś konkretnego.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

1. Tematem ankiety, jest, czy Bohlen powinien przejść na emeryturę, a nie czy fanom MT może się podobać to, co teraz produkuje. Dlatego argument, że Dieter w Niemczech ciągle utrzymuje popularność w TV (i także na listach przebojów) ma tutaj uzasadnienie.
2. Muzycznie w miarę mi się to podobało. Podobnie jak nagrania dla innych, znanych już wcześniej (zanim zaczęli z nim współpracować) artystów, które tworzył w latach 80. i 90. - Ch. Norman, B. Tyler na ten przykład.
3. Dieter jest aktywny, jak ma motywację, to potrafi poszukiwać i odkrywać. Ja bym go jeszcze nie skreślał :-)
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Ja zaznaczyłem odp 2 ponieważ myślę ze śpiewać kożdy może jeden lepiej drugi gorzej a kto nie chce słuchac nie musi pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

2. jak wyżej!
Spokojem można kamień ugotować...
nado

:roll: Nudy nudy i 50 metrów mułu :roll:
Malediwy i siara :mrgreen:

Romantic :D
1. Dlaczego ty za słowa mnie łapiesz, przecież wiesz o co kaman :lol: Czy Bohlen będzie 10 czy 50, jak będzie robił dalej takie rzeczy, jak robi będzie dla mnie NOBODY !
2. Czyli w DSDS nie ujrzałeś nic ciekawego... Dlaczego mnie to nie dziwi ?
3. Bohlen potrafi poszukiwać i odkrywać ? No ale podaj przykład MENCH! i nie uskuteczniaj gatki - szmatki :lol:

Arcrack :D
AD1. Nie ściemniaj. Z twojego wywodu wynika, że Bohlenowi dajesz szansę, bo jest "utalentowanym showmanem". WOW to może niech idzie do cyrku ? :P
AD3 Coś coś coś coś coś coś coś i coś. Gratuluję pomysłów. Jesteś twórczy niczym Bohlen :lol:

JA WIEM CZEGO CHCĘ OD BOHLENA - PRODUCENTA I ARTYSTY - W PRZECIWIEŃSTWIE DO WAS. BO WY CHYBA NIE CHCECIE NIC :(
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Ja zaznaczyłem odpowiedź nr 2. Dieter jest po prostu legendą, czy komuś sie to podoba czy nie . Owszem nie można powiedzieć że wpłynął na muzykę i jej historię tak jak np Michael Jackson lub W. Houston ale na pewno w swojej kategorii muzycznej osiągną bardzo dużo i śmiem twierdzić że najwięcej. Nawet jeśli teraz będzie tworzył taką niszową muzykę jaka tworzy teraz, to to nie wpłynie na moją opinie o nim. Używając przenośni , jeśli mierzyć go w kategorii piłkarskiej to można go porównać do Zinedina Zidana. Grał tak że aż miło dla oko, w każdym meczu trzymał rewelacyjny poziom i grywał na najwyższym poziomie lecz gdy nadszedł kres jego kariery, podczas ostatniego meczu w karierze walną z główki swojego przeciwnika i zszedł z boiska za czerwoną kartke lecz po mimo tego incydentu wszyscy nadal mają go za wielkiego piłkarza. Tak samo jest moim zdaniem z Dieterem, strzelił nas wszystkich z główki..mam tutaj jego ostatnie "dzieła" muzyczne, ale po mimo tych ostatnich "dzieł" nadal bedzie wielkim producentem..
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Nado! Tak się rozpisałeś a można było to samo napisać w jednym - pkt. 2...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Dieter jest już coraz starszy i co najlepsze już nam dał. Jego wielka głowa była pełna pomysłów jednak teraz ma tak wiele instrumentów promocyjnych że "nawet kilo wołowiny wepchnie dziś na listy" i nie musi się wysilać. Nie łudzę się że ten 59-letni pan mnie jeszcze czymś zaskoczy ale zaznaczyłem trzecią opcję. I tak uwielbiam muzykę która wypłynęła z tej wielkiej głowy.

P.S. W tym roku żadnego numer jeden jeśli chodzi o single nie będzie (tak coś czuję).
Karolek78
ODPOWIEDZ