Czego obecnie słuchamy?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Re: Czego obecnie słuchamy?

Post autor: użytkownik #1463 »

nado

Post autor: nado »

RUICZYN :D
TRUST DRESSED... JEST ŚWIETNE. Zdaje się, że kiedyś już miałem okazję słyszeć ten zespół. Styl muzyczny można chyba podciągnąć pod POSTNEWROMANTIC ! Lubię takie klimaty, styl niby nowy, a jednak stary. Tak się powinno tworzyć muzykę. Chyba szczęśliwie dotarliśmy do kresu kryzysu muzy początku XXI wieku. Nie wszystko, jak się okazuje umarło :)
Niedawno ktoś mnie zapytał, jaką polską płytę postawiłbym na 1 miejscu w rocznym rozrachunku. Myślałem przez chwilę i wyszło mi (ku mojemu zaskoczeniu), że chyba polską płytą 2012 roku jest GRANDA - BRODKI. O tyle jest to zaskakujące odkrycie, bo w tym roku mieliśmy chociażby nowy Hey, Nosowską czy Lao Che. A jednak. Brodka na czele, oby nie spuściła z tonu. Ruiczyn - dla ciebie, ode mnie jedna z piosenek Moniki. Połączenie aranżu Coldplay z wrażliwością Archive i delikatnością francuskiego chilloutu. Myślę, że ci się spodoba. Enjoy :D

Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Dzięki Nado :) Tę akurat piosenkę Brodki słyszę po raz pierwszy, ale podoba mi się. Trzeba przyznać, że w zeszłym roku była nie małym zaskoczeniem na naszej scenie muzycznej. Co do Trust, to natknąłem się na niego dopiero przedwczoraj, są naprawdę świetni. Jest to Kanadyjski duet tworzony przez Roberta Alfonsa, i Maya Postepski-ą, w której to płynie polska krew. Wyczytałem w sieci, że ich muzyka balansuje na pograniczu gothic synth-popu, electro lat 80-tych, nową falą, a nawet punka. Też mnie cieszy powrót takiej muzyki, a gdyby tego było mało, bo jeszcze w tym roku ma ukazać się nowy album OMD, w nieco podobnych klimatach 8)
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Wow! Po raz pierwszy słyszę piosenkę Trust - Dressed for space. Bardzo mi się spodobała. ;)
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

Post autor: Marcin87 »

Obrazek
nado

Post autor: nado »

Ruiczyn
Widzę, że moje porównanie do NEWRomantic nie trafiło w płot, a ty nawet się nie zorientowałeś, że potwierdziłeś moje zaszufladkowanie. Jeżeli piosenka Dressed... kojarzy ci się z OMD, który jest w podobnych klimatach(cit), to wiedz, że OMD to NEWROMANTIC. :lol: I z OMD ta piosenka też mi się skojarzyła :D Przesłuchałem płytę TRust i muszę powiedzieć, że więcej w niej synth-popu niż romantic. Dwie kolejne piosenki równie dobrze oddziałują na mnie jak Dressed... Lubię te klimaty rozmyte w podświadomości, jakieś takie nierzeczywiste, ściśnięte od zewnątrz, wolne i szalone od wewnątrz. Rozumiesz ? : :lol: Bawiłbym się na dyskotece z takimi klimatami do białego rana: jazz, piwko, coś dobrego do schrupania i parkiet i ja z tym wszystkim. Ładne wspomnienie lat 80, mniej konwencjonalne niż piosenki zespołu HURTS. Cieszę się, że Brodka ci podeszła, uważam, że emocje w tej piosence są podobne, jak w TRUST, a przecież o emocje chodzi...
Ruiczyn, a co powiesz na to :D

THE KNIFE - PASS THIS ON

I NA TO :D

Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Nado, źle zrozumiałeś mój post :wink: Przecież wiem, że muzyka OMD to również NewRomantic, ale ja pisałem o Trust, i jako ciekawostkę o zespole podałem informację której się dowiedziałem z pewnej strony na jakim pograniczu balansuje ich muzyka, to wszystko. Ta pierwsza piosenka którą zapodałeś, nie wiem dlaczego, ale mi jakoś nie podchodzi <bezradny> nie wprawia mnie już aż w taki stan euforii, jak chociaż by tamte dwa utwory Trust. Co do Royksoop, to mój brat bardzo ją lubił, ja nie bardzo. Jest już dla mnie za ponura, i użyte dzwięki są już nie tak wyniośle, jak lubię.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Bardzo lubię tą piosenkę :D

Ostatnio też obejrzałam cała płytę MT The Final Album. Dawno nie słuchałam piosenek Modern Talking, ostatnimi czasy zasłuchiwałam się w Bee Gees, Queen i jakoś tak mnie wzięło aby zobaczyć te DVD.
Wszystko powróciło, te zachwyty, wpatrywanie się w Dietera :mrgreen: :mrgreen: oh i ah :P

Jeszcze czeka na mnie All Around The World Blue System.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Od niedzieli non-stop na zmianę utwory z Medley i Stop ;)
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Modern Talking ,Thomas Anders ,Blue System ,Fancy ,C.C Catch i Bad Boys Blue ! To jest moja muzyka mojego życia... :mrgreen:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Modern Talking, Thomas Anders i od teraz Barry Manilow, który ma naprawdę piękny głos. Te jego ballady przenikają głęboko do mojego serca. Niedawno go odkryłam i go słucham.

Żałuję, że wcześniej nie zaczęłam szukać jego piosenek w internecie.

A Thomas też pięknie wykonuje tę piosenkę, czyż nie? :wink: Widać, że Thomas wzorował się nie na byle kim. :wink:

Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
KarinaMaria
Kontakt:

Post autor: KarinaMaria »

A ja ciągle odtwarzam koncerty... :)
...because You are the KING OF LOVE..!
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

To podobnie jak ja ;) od niedawna zacząłem zgłębiać się w twórczość Barry'ego Manilow'a i coraz bardziej podobają mi się jego piosenki. Wyczuwa się w nich wiele emocji od żalu- po wielką radość - no i oczywiście mistrzowska interpretacja tekstu i ten jego świetny głos
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

No, ja jeszcze Florent Pagny (cudny baryton), Andrea Bocelli, Lara Fabian.... Od czasu do czasu mój "pierwszy nauczyciel" angielskiego - George Michael ;) Lubie też czasem wrócić do "Queen"...
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

JoannaIzabella napisał(a)
Od czasu do czasu mój "pierwszy nauczyciel" angielskiego - George Michael
A moim pierwszym nauczycielem angielskiego był Chris de Burgh, którego też czasem słucham. :wink:
maaateusz pisze:To podobnie jak ja ;) od niedawna zacząłem zgłębiać się w twórczość Barry'ego Manilow'a i coraz bardziej podobają mi się jego piosenki. Wyczuwa się w nich wiele emocji od żalu- po wielką radość - no i oczywiście mistrzowska interpretacja tekstu i ten jego świetny głos
No właśnie, tyle emocji jest w jego głosie i jak świetnie wykonuje te utwory. Np. I Write The Songs czy Mandy:

Koncertowe wersje są super. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ODPOWIEDZ