Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę
-
nado
Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę
OTO moje argumenty za odejściem Bohlena na emeryturę:
1. brak nowych pomysłów,
2. zero oryginalności,
2. sięganie po najniższe z możliwych style muzyczne(szlagiery),
3. powielanie własnych piosenek na kolejnych płytach muzycznych podopiecznych,
4. powielanie melodii, aranży w nowych piosenkach,
5. duży spadek popularności i zaufania na rynku niemieckojęzycznym,
6. ani jednego nr 1 od przeszło 3 lat na listach przebojów (choć płyt było sporo),
Zapraszam do dyskusji
1. brak nowych pomysłów,
2. zero oryginalności,
2. sięganie po najniższe z możliwych style muzyczne(szlagiery),
3. powielanie własnych piosenek na kolejnych płytach muzycznych podopiecznych,
4. powielanie melodii, aranży w nowych piosenkach,
5. duży spadek popularności i zaufania na rynku niemieckojęzycznym,
6. ani jednego nr 1 od przeszło 3 lat na listach przebojów (choć płyt było sporo),
Zapraszam do dyskusji
- Romantic Warrior
Re: Czy Bohlen powinien odejść na muzyczną emeryturę
JESZCZE NIE TERAZ
Argumenty, hmmmm:
1. W krajach niemieckojęzycznych ciągle na topie, gwiazda TV, ciągle odnawiany kontrakt z DSDS, chociaż pewnie sam program już się zaczyna przejadać, trudno tak długo utrzymywać popularność.
2. Płyty sprzedają się nie najgorzej - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, jednak ich pozycje na listach przebojów wyższe niż w najlepszych czasach Blue System, a pozycje płyty A.Berg - to już wogóle inna historia.
3. Muzyka - zależy dla kogo produkuje, formaty DSDS pewnie wymagają, aby się "nie wychylać" muzycznie, więc najłatwiej mu kopiować, co jest zauważalne i mnie się też nie podoba. Jednak gdyby Dieter otrzymał kontrakt na produkcję jakiegoś innego artysty - mógłby moim zdaniem jeszcze coś fajnego stworzyć.
Reasumując: mam cichą nadzieję, że Dieter może jeszcze nas czymś zaskoczyć
Argumenty, hmmmm:
1. W krajach niemieckojęzycznych ciągle na topie, gwiazda TV, ciągle odnawiany kontrakt z DSDS, chociaż pewnie sam program już się zaczyna przejadać, trudno tak długo utrzymywać popularność.
2. Płyty sprzedają się nie najgorzej - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, jednak ich pozycje na listach przebojów wyższe niż w najlepszych czasach Blue System, a pozycje płyty A.Berg - to już wogóle inna historia.
3. Muzyka - zależy dla kogo produkuje, formaty DSDS pewnie wymagają, aby się "nie wychylać" muzycznie, więc najłatwiej mu kopiować, co jest zauważalne i mnie się też nie podoba. Jednak gdyby Dieter otrzymał kontrakt na produkcję jakiegoś innego artysty - mógłby moim zdaniem jeszcze coś fajnego stworzyć.
Reasumując: mam cichą nadzieję, że Dieter może jeszcze nas czymś zaskoczyć
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Filozofią Bohlena jest nie narzekać, tylko robić wszystko żeby wyszło na jego. Więc i ja nie narzekam na niego za głośno, tylko szukam sobie czegoś, czego słuchanie daje mi przyjemność. Muzyki jest na świecie mnóstwo. Dieter i tak ma to w nosie - coś tam mu się też sprzedaje, bo co roku ma ze zwycięzcą DSDS jakiś hit numer 1 w Niemczech, a jak napisał przedmówca - z Andreą Berg osiągnął szczyty. Można mu pogratulować, że swoją impotencję twórczą był w stanie przykryć talentem showmana i zapewnił sobie w ten sposób 10 dodatkowych lat wielkiej kariery medialnej. Niemcy to czwarty największy rynek muzyczny na świecie, więc to nie są "tylko", ale "aż" Niemcy!
Więc niech już sobie zostanie, a nuż stworzy jeszcze coś ciekawego. Wielkie piosenki znam i pamiętam, płyt pokroju "Unbelievable" Bakotessy kupować przecież nie muszę, a kolejne kaszany jego opinii i tak już bardziej nie zszargają.
Więc niech już sobie zostanie, a nuż stworzy jeszcze coś ciekawego. Wielkie piosenki znam i pamiętam, płyt pokroju "Unbelievable" Bakotessy kupować przecież nie muszę, a kolejne kaszany jego opinii i tak już bardziej nie zszargają.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
nado
Romantic
AD1. ale co to dla ciebie za pocieszka, że jeszcze chcą Bohlena w tv. Ty go słuchasz, czy oglądasz w końcu. WTF ?
AD2. to za Andree pokochałeś brzmienie Bohlena ? To Bohlen był na przyczepkę do Andrei, a nie odwrotnie, stąd ten sukces. Podetrzeć się ewentualnie mogę takimi muzycznymi eksperymentami. FEEEEEEEEEEEE
AD3. stworzyć coś fajnego ? Really ? Z kim i co ?
ARCRACK
1. mnie też imponuje ręka do interesów Bohlena, ale dla mnie to muzycznie kiepskie interesy. Mam rozumieć, że dbasz zatem bardziej o zasobną kieszeń swojego idola, niż o przyjemność z słuchania jego muzyki ?
2. nr 1 ?????????? a jakie niby numery 1 ?
3. a nuż stworzy coś ciekawego.... hmmmmmmmmmm.... a nuż co, niby ? co chciałbyś ciekawego usłyszeć i oby Bohlen przeczytał twoją odpowiedź na to pytanie i rzeczywiscie to stworzył
Zapraszam do dyskusji
AD1. ale co to dla ciebie za pocieszka, że jeszcze chcą Bohlena w tv. Ty go słuchasz, czy oglądasz w końcu. WTF ?
AD2. to za Andree pokochałeś brzmienie Bohlena ? To Bohlen był na przyczepkę do Andrei, a nie odwrotnie, stąd ten sukces. Podetrzeć się ewentualnie mogę takimi muzycznymi eksperymentami. FEEEEEEEEEEEE
AD3. stworzyć coś fajnego ? Really ? Z kim i co ?
ARCRACK
1. mnie też imponuje ręka do interesów Bohlena, ale dla mnie to muzycznie kiepskie interesy. Mam rozumieć, że dbasz zatem bardziej o zasobną kieszeń swojego idola, niż o przyjemność z słuchania jego muzyki ?
2. nr 1 ?????????? a jakie niby numery 1 ?
3. a nuż stworzy coś ciekawego.... hmmmmmmmmmm.... a nuż co, niby ? co chciałbyś ciekawego usłyszeć i oby Bohlen przeczytał twoją odpowiedź na to pytanie i rzeczywiscie to stworzył
Zapraszam do dyskusji
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
1. Jeśli coś mi się nie podoba to tego nie kupuję. Od niego zależy czy mu coś do tej kieszeni wrzucę czy nie, pisałem o tym przecież w poprzednim poscie.
2. Don't Think About Me, Call My Name, Don't Believe - stan za ostatnie trzy lata. Generalnie każdy zwycięzca DSDS debiutuje jako numer jeden.
3. Nie wiem co - to on jest twórcą
Ale castingi mu właśnie toną, wiec jeśli będzie chciał pozostać na powierzchni to powinien coś wymyślić.
2. Don't Think About Me, Call My Name, Don't Believe - stan za ostatnie trzy lata. Generalnie każdy zwycięzca DSDS debiutuje jako numer jeden.
3. Nie wiem co - to on jest twórcą
Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Zaznaczyłam odp.3 ,bo mam jeszcze nadzieję,że nagra coś konkretnego.
- Romantic Warrior
1. Tematem ankiety, jest, czy Bohlen powinien przejść na emeryturę, a nie czy fanom MT może się podobać to, co teraz produkuje. Dlatego argument, że Dieter w Niemczech ciągle utrzymuje popularność w TV (i także na listach przebojów) ma tutaj uzasadnienie.
2. Muzycznie w miarę mi się to podobało. Podobnie jak nagrania dla innych, znanych już wcześniej (zanim zaczęli z nim współpracować) artystów, które tworzył w latach 80. i 90. - Ch. Norman, B. Tyler na ten przykład.
3. Dieter jest aktywny, jak ma motywację, to potrafi poszukiwać i odkrywać. Ja bym go jeszcze nie skreślał
2. Muzycznie w miarę mi się to podobało. Podobnie jak nagrania dla innych, znanych już wcześniej (zanim zaczęli z nim współpracować) artystów, które tworzył w latach 80. i 90. - Ch. Norman, B. Tyler na ten przykład.
3. Dieter jest aktywny, jak ma motywację, to potrafi poszukiwać i odkrywać. Ja bym go jeszcze nie skreślał
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Ja zaznaczyłem odp 2 ponieważ myślę ze śpiewać kożdy może jeden lepiej drugi gorzej a kto nie chce słuchac nie musi pozdrawiam 
- Malediwy
2. jak wyżej!
Spokojem można kamień ugotować...
-
nado
Malediwy i siara
Romantic
1. Dlaczego ty za słowa mnie łapiesz, przecież wiesz o co kaman
2. Czyli w DSDS nie ujrzałeś nic ciekawego... Dlaczego mnie to nie dziwi ?
3. Bohlen potrafi poszukiwać i odkrywać ? No ale podaj przykład MENCH! i nie uskuteczniaj gatki - szmatki
Arcrack
AD1. Nie ściemniaj. Z twojego wywodu wynika, że Bohlenowi dajesz szansę, bo jest "utalentowanym showmanem". WOW to może niech idzie do cyrku ?
AD3 Coś coś coś coś coś coś coś i coś. Gratuluję pomysłów. Jesteś twórczy niczym Bohlen
JA WIEM CZEGO CHCĘ OD BOHLENA - PRODUCENTA I ARTYSTY - W PRZECIWIEŃSTWIE DO WAS. BO WY CHYBA NIE CHCECIE NIC
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Ja zaznaczyłem odpowiedź nr 2. Dieter jest po prostu legendą, czy komuś sie to podoba czy nie . Owszem nie można powiedzieć że wpłynął na muzykę i jej historię tak jak np Michael Jackson lub W. Houston ale na pewno w swojej kategorii muzycznej osiągną bardzo dużo i śmiem twierdzić że najwięcej. Nawet jeśli teraz będzie tworzył taką niszową muzykę jaka tworzy teraz, to to nie wpłynie na moją opinie o nim. Używając przenośni , jeśli mierzyć go w kategorii piłkarskiej to można go porównać do Zinedina Zidana. Grał tak że aż miło dla oko, w każdym meczu trzymał rewelacyjny poziom i grywał na najwyższym poziomie lecz gdy nadszedł kres jego kariery, podczas ostatniego meczu w karierze walną z główki swojego przeciwnika i zszedł z boiska za czerwoną kartke lecz po mimo tego incydentu wszyscy nadal mają go za wielkiego piłkarza. Tak samo jest moim zdaniem z Dieterem, strzelił nas wszystkich z główki..mam tutaj jego ostatnie "dzieła" muzyczne, ale po mimo tych ostatnich "dzieł" nadal bedzie wielkim producentem..
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- Malediwy
Nado! Tak się rozpisałeś a można było to samo napisać w jednym - pkt. 2...
Spokojem można kamień ugotować...
- Karolek78
Dieter jest już coraz starszy i co najlepsze już nam dał. Jego wielka głowa była pełna pomysłów jednak teraz ma tak wiele instrumentów promocyjnych że "nawet kilo wołowiny wepchnie dziś na listy" i nie musi się wysilać. Nie łudzę się że ten 59-letni pan mnie jeszcze czymś zaskoczy ale zaznaczyłem trzecią opcję. I tak uwielbiam muzykę która wypłynęła z tej wielkiej głowy.
P.S. W tym roku żadnego numer jeden jeśli chodzi o single nie będzie (tak coś czuję).
P.S. W tym roku żadnego numer jeden jeśli chodzi o single nie będzie (tak coś czuję).
Karolek78