02.12.2012 - Występ Dietera Bohlena w Jekaterynburgu
- Skyliner89MT
Re: 02.12.2012 - Występ Dietera Bohlena w Jekaterynburgu
Prawda jest taka, że bez Dietera nie było by Modern Talking, a Thomas nie wypłynął by na głębokie wody. Dużo artystów było, jest i będzie z pięknym głosem, którzy nie odnieśli wielkiego sukcesu. Mieć głos to pierwsze, a dobrą piosenkę to drugie. Zresztą po 1987 roku widać było kto sobie lepiej radzi. Faktem jest, że Dieter nie ma głosu takiego jak Thomas, ale Thomas nie ma takich umiejętności, talentu, smykałki do tworzenia hitów jak Dieter. W Modern Talking się wzajemnie uzupełniali. Bardzo dobry wokalista + bardzo dobry producent, tekściarz i aranżer = wielki sukces. Ponad 120 mln płyt sprzedanych na całym świecie. Nie zapomniane i ponad czasowe piosenki. Jak to powiedział kiedyś Bohlen: "Es gibt nie ein ende von Modern Talking". Każdy miał w swój wkład w sukces Modern Talking. Obaj Panowie są dla mnie równi.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Powiem szczerze że moim zdaniem to nawet dobrze że Dieter śpiewa stare wersje, wbrew pozorom ludziom muzyka MT kojarzy się właśnie w takiej aranżacji. Thomas śpiewa nowe wersje piosenek przez co troche zapominają o tych starych a takie koncerty Dietera mogą być czymś w rodzaju równoważni. Jeśli tak miały by wyglądać koncerty Dietera to powiem że mi to odpowiada.Owszem porównując to z wykonaniami Thomasa pozostawiają one wiele do życzenia..33ccd pisze: Teraz jednak słyszę takie brzmienia którego bym nie chciał słyszeć i nawet aranżacji nie zrobił nowych tylko kotlety odgrzewa
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
- dees
- Członek TAFC Polska
Ja ciekawostka wokalna owszem, można posłuchać, ale nic więcej. Lepiej żeby DB śpiewał jednak jako Blue System itp
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Po pierwsze Thomas ma nowe aranżacje dlatego,że śpiewa na żywo !shoker191 pisze:... Thomas śpiewa nowe wersje piosenek przez co troche zapominają o tych starych a takie koncerty Dietera mogą być czymś w rodzaju równoważni. Jeśli tak miały by wyglądać koncerty Dietera to powiem że mi to odpowiada.Owszem porównując to z wykonaniami Thomasa pozostawiają one wiele do życzenia..
Po drugie w składzie 4 muzyków nie są w stanie zagrać tak jak to słychać na płytach.
Po trzecie,jak bym chciała zobaczyć Idola w takim wykonaniu to mogę sobie występy na dvd puścić
Ludzie zwróćcie w końcu na to uwagę, Bohlen nagrał wokal do wersji instrumentalnych i tyle !
Jeżeli ktoś robi koncert na żywo,to nie chodzi chyba o to,że ludzie żywcem zobaczą wykonawcę na scenie.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Zgadzam się z Tobą ,według mnie najważniejsze jest to że Thomas śpiewa na żywo i próbuje nadać tym piosenką świeżości. Nawiązując do koncertu Dietera to powiem że oczywistością jest kwestia tego że Dieter zaśpiewał z playbacku, on nie ma głosu do śpiewania na żywo.Ale droga Atlantydo chyba sama przyznasz że czasami miło jest popatrzeć na tą brzydszą połówkę Modern Talking która chcąc nie chcą wywołuje wspomnienia:)Np mnie bardzo ciekawiło jakby wyglądała wersja choćby " Brother Louie" w wykonaniu Dietera, nawet jeśli była by zrobiona w studio:)atlantyda ;o) pisze:Po pierwsze Thomas ma nowe aranżacje dlatego,że śpiewa na żywo !
Po drugie w składzie 4 muzyków nie są w stanie zagrać tak jak to słychać na płytach.
Po trzecie,jak bym chciała zobaczyć Idola w takim wykonaniu to mogę sobie występy na dvd puścić![]()
Ludzie zwróćcie w końcu na to uwagę, Bohlen nagrał wokal do wersji instrumentalnych i tyle !
Jeżeli ktoś robi koncert na żywo,to nie chodzi chyba o to,że ludzie żywcem zobaczą wykonawcę na scenie.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Mnie się kompletnie głos Dietera nie podoba i nigdy nie podobał. Nie wiem jak to nazwać. On ma taki naturalnie od zawsze, czy spowodowany jakąś chorobą/nadużywaniem alkoholu, papierosów (pytam, bo mam znajomego, który kompletnie stracił głos przez alkohol, teraz skrzeczy przepotwornie)? Nie ze złośliwości pytam, a z ciekawości.
Nie kupiłabym ani płyty ani biletu na koncert, słuchanie jego głosu jest dla mnie zerową przyjemnością.
Ale fakt okropnego głosu nie umniejsza w moich oczach absolutnie jego zasług dla duetu MT! Jako duet uzupełniali się świetnie.
Nie kupiłabym ani płyty ani biletu na koncert, słuchanie jego głosu jest dla mnie zerową przyjemnością.
Ale fakt okropnego głosu nie umniejsza w moich oczach absolutnie jego zasług dla duetu MT! Jako duet uzupełniali się świetnie.
- Sussudio
jak na żywo, jak pół koncertu w Warszawie poszło z playbacku?atlantyda ;o) pisze: Po pierwsze Thomas ma nowe aranżacje dlatego,że śpiewa na żywo !
i proszę nie zwalać tego na to że to był czwarty koncert z kolei, bo dwa tygodnie temu byłem w Atlas Arenie na Stingu i pomimo że jeździł po całym świecie przez cały listopad (i nadal jeździ), to wszystko było grane na żywo
Dieter Bohlen Królem Polski
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem nie można wszystkich ludzi brać jedną miarą. Jeden przez rok, jeżdżąc po świecie koncertując 2-3 razy w tygodniu będzie w stanie śpiewać cały czas na żywo, inny zwyczajnie nie da rady. Nie mnie oceniać jaka przyczyna była w tym przypadku, ale takie jest moje zdanie w stosunku do oceniania czyichś możliwości.
Swoją drogą, jak rozpoznać, gdy piosenka jest grana z playbacku (poza oczywistym niezgraniem ruchu warg, czy niechcący włączonym mikrofonem i niezgodnością między płytą, a wokalistą na koncercie) a kiedy na żywo?
Swoją drogą, jak rozpoznać, gdy piosenka jest grana z playbacku (poza oczywistym niezgraniem ruchu warg, czy niechcący włączonym mikrofonem i niezgodnością między płytą, a wokalistą na koncercie) a kiedy na żywo?
- Sussudio
To po prostu słychać, jeśli ktoś chodzi i biega po scenie, a brzmi 1:1 tak jak na albumie...np "Why Do You Cry" brzmiało jak albumowe, a perkusja w tym utworze jest programowana elektroniczne, zaś na scenie był zestaw akustyczny.
Wokal nagrany w studiu brzmi kompletnie inaczej, mikrofon pojemnościowy a dynamiczny - naprawdę jest między nimi różnica.
Thomas na płytach ma ładny, aksamitny głos to fakt - na żywo niestety już poziom trochę spada, słychać że głos słabnie, nawet kilkukrotnie zafałszował, no i ten okrutny pogłos, którego realizator nieumiejętnie używał.
Tak sobie teraz myślę, Panowie jakoś nigdy specjalnie nie koncertowali, czy to w latach 80 czy po powrocie, w większości były to występy telewizyjne, czy tam trasa po Niemczech (przeważnie w połowie odwoływana).
Czasem udaje się znaleźć jakieś fragmenty koncertów z 2000-2001 roku - wszystko leci z playbacku, brzmi tragicznie, Dieter ciągle krzyczy coś w rodzaju "come on!", wokal Thomasa na żywo ordynarnie dubluje się z tym z taśmy - wioska straszna. Czepiacie się Dietera że jeździ po Rosji z playbackiem, a co się dzieje tutaj (?) - http://www.youtube.com/watch?v=QXBv4zAtlX4 - ostatni koncert MT, tu gdzie powinni okazać szacunek dla swoich fanów, wszystko leci z taśmy, Lars macha coś na gitarze, Dieter to samo, Thomas udaje że się wczuwa - takie Milli Vanilli.
Warszawski koncert Thomasa był udany, ale nie fenomenalny, bądźmy szczerzy - Dieter i Thomas odgrzewają w kółko to samo, nie oczekujmy klasy przy takim gatunku muzycznym. Na koncercie obu Panów chciałbym się pojawić, ale prawda jest taka - prawdziwe Modern Talking istnieje tylko na płytach.
Wokal nagrany w studiu brzmi kompletnie inaczej, mikrofon pojemnościowy a dynamiczny - naprawdę jest między nimi różnica.
Thomas na płytach ma ładny, aksamitny głos to fakt - na żywo niestety już poziom trochę spada, słychać że głos słabnie, nawet kilkukrotnie zafałszował, no i ten okrutny pogłos, którego realizator nieumiejętnie używał.
Tak sobie teraz myślę, Panowie jakoś nigdy specjalnie nie koncertowali, czy to w latach 80 czy po powrocie, w większości były to występy telewizyjne, czy tam trasa po Niemczech (przeważnie w połowie odwoływana).
Czasem udaje się znaleźć jakieś fragmenty koncertów z 2000-2001 roku - wszystko leci z playbacku, brzmi tragicznie, Dieter ciągle krzyczy coś w rodzaju "come on!", wokal Thomasa na żywo ordynarnie dubluje się z tym z taśmy - wioska straszna. Czepiacie się Dietera że jeździ po Rosji z playbackiem, a co się dzieje tutaj (?) - http://www.youtube.com/watch?v=QXBv4zAtlX4 - ostatni koncert MT, tu gdzie powinni okazać szacunek dla swoich fanów, wszystko leci z taśmy, Lars macha coś na gitarze, Dieter to samo, Thomas udaje że się wczuwa - takie Milli Vanilli.
Warszawski koncert Thomasa był udany, ale nie fenomenalny, bądźmy szczerzy - Dieter i Thomas odgrzewają w kółko to samo, nie oczekujmy klasy przy takim gatunku muzycznym. Na koncercie obu Panów chciałbym się pojawić, ale prawda jest taka - prawdziwe Modern Talking istnieje tylko na płytach.
Dieter Bohlen Królem Polski
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Wyżej napisałem ze Thomas śpiewa na żywo , troche to zredukuje. Thomas śpiewa na żywo ale( nie zawsze), on sam sobie zdaje z tego sprawę i nie sądze aby było to dla niego obelgą. Bardziej bym się zmartwił gdyby koncertował ze 100% playbackiem tak jak Dieter. To że był playback przy niektórych piosenkach nie generalizuje jego występów.
-
joanna123
- Członek TAFC Polska
Tragedia!!!!Moim zdaniem nie powinien wogóle śpiewać!!.NIGDY NIE DORÓWNA THOMASOWI chociaż nie wiem jak by zmieniał aranżację to tylko psuje stare piosenki MT
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie komentuj w temacie odnośnie koncertu Bohlena,warszawskiego koncertu Thomasa.90%tego co prezentuje na scenie Thomas jest na żywo.A 100% tego co prezentuje Bohlen jest z playbacku.Sussudio pisze:jak na żywo, jak pół koncertu w Warszawie poszło z playbacku?atlantyda ;o) pisze: Po pierwsze Thomas ma nowe aranżacje dlatego,że śpiewa na żywo !
i proszę nie zwalać tego na to że to był czwarty koncert z kolei, bo dwa tygodnie temu byłem w Atlas Arenie na Stingu i pomimo że jeździł po całym świecie przez cały listopad (i nadal jeździ), to wszystko było grane na żywo
Nie rozumiem tego sztucznego zachwytu koncertem Bohlena,a ponieważ Anders jest w swoim zawodzie piosenkarza profesjonalistą to potraficie się czepić Jego szaliczka...żenada.Sussudio jak nie masz się już do czego przyczepić to czep się tramwaja.Przejażdżka na świerzym powietrzu dobrze Ci zrobi
- Malediwy
Generalnie tradycyjnie na okoliczność tyle co odbytych koncertów zaczęła się dyskusja w klimacie co jest ważniejsze, czy właściwie co było pierwsze, jajko czy kura...
Ja lubię zimne piwo i generalnie jestem piwoszem. Ale co najważniejsze lubię przede wszystkim zimne piwo... Więc z kimś kto preferuje grzańca nie będę dyskutował które piwo w jakiej temperaturze lepiej smakuje bo dla mnie najgorsze ale zimne piwo będzie lepsze, od tego najlepszego ale grzanego...
Więc skoro ktoś jest fanem Thomasa Andersa, a do tego tyle co wrócił z super koncertu, jaki ma sens dyskutowanie z nim na temat występów Bohlena?...
A prawda jest taka, że na Youtube to obaj brzmią kiepsko...
Ja lubię zimne piwo i generalnie jestem piwoszem. Ale co najważniejsze lubię przede wszystkim zimne piwo... Więc z kimś kto preferuje grzańca nie będę dyskutował które piwo w jakiej temperaturze lepiej smakuje bo dla mnie najgorsze ale zimne piwo będzie lepsze, od tego najlepszego ale grzanego...
Więc skoro ktoś jest fanem Thomasa Andersa, a do tego tyle co wrócił z super koncertu, jaki ma sens dyskutowanie z nim na temat występów Bohlena?...
Spokojem można kamień ugotować...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
I z tym się zgodzę.Nie pojmuję jednak rzeczy,że Dietera się wychwala bo po tak długiej przerwie staną na scenie i "zaśpiewał" i nie ważne,że z playbacku.Ważne,że był.Bilety po 500 zł,ale nie ważne,ważne,że był.Malediwy pisze:
Będę upierdliwie wręcz walczyła o dobre imię występów Thomasa,dlatego,że są prawdziwe.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Koncert w Petersburgu był czymś nowym i dotąd niespotykanym, stąd doczekał się osobnego newsa. Jekaterynburg to jednak już tylko powtórzenie tego co było, wszystko działo się zresztą poza Polską. Zagraniczne koncerty Thomasa też nie są podsumowywane w formie newsa.shoker191 pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz. Czemu na stronie głównej moderntalking.pl nie ma żadnej aktualizacji na ten temat. Informacje na temat trasy andrzejkowej Tomka są, a o koncercie Dietera ciszaMoże się czepiam ale trochę to dziwne..
Jak piszesz tak cię widzą.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
No tak racja:) W sumie mogłem się domyśleć bo to oczywiste. Po prostu mnie to zaintrygowało ale dziękuje za odpowiedź