programy HD

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

programy HD

Post autor: atlantyda ;o) »

Ludzie pomóżcie bo nie wytrzymam....mam telefon HD...i cóż z tego jak nie mogę filmików ,które nagrywam odtworzyć na laptopie <bezradny> .Głos leci a obraz się zatrzymuje. Podajcie namiary na jakiś konkretny program do odtwarzania tych nagrań.Nie znam się na tym kompletnie jeśli chodzi o jakieś kodeki,sterowniki czy inne tego typu sprawy.System w lapie - Vista.Będę wdzięczna za pomoc :) .
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Re: programy HD

Post autor: Adrian77 »

Spróbuj odtworzyć programem MPC-HC (http://mpc-hc.sourceforge.net/downloads/)
Jeśli nie uda się, to zainstaluj ffdshow (http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/download.php) i odtwórz przez MPC-HC.
Powinno pomóc :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

atlantyda ;o) pisze:Ludzie pomóżcie bo nie wytrzymam....mam telefon HD...i cóż z tego jak nie mogę filmików ,które nagrywam odtworzyć na laptopie <bezradny> .Głos leci a obraz się zatrzymuje. Podajcie namiary na jakiś konkretny program do odtwarzania tych nagrań.Nie znam się na tym kompletnie jeśli chodzi o jakieś kodeki,sterowniki czy inne tego typu sprawy.System w lapie - Vista.Będę wdzięczna za pomoc :) .
Ja mam kamerę HD i niestety musiałem zmienić laptopa na inny bo stary miał za słabą kartę graficzną, procesor i wydajność na poziomie przeciętnego polskiego piłkarza 8) Efekt przy odtwarzaniu był dokładnie taki sam jak u Ciebie. Też na początku próbowalem ratować się oprogramowaniem do HD ale to nic nie dało. Kupiłem laptopa z intel Core i5 i porządną kartą graficzną i wszystko zaczęło hulać jak należy. Niestety, materiał HD ma swoje wymagania. Generalnie jakość obrazu i dźwięku jest porażająca, szczególnie na dobrej jakości telewizorze z dużym ekranem. Teraz jak tak zimno, a chcę zaoszczędzić trochę na ogrzewaniu, to puszczam sobie filmy z wakacji w Biobione i od razu przyjemniej się robi :lol:
Niech Żyje Technologia High Definition ! 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dzięki za pomoc.
Didi&Thomas,na szczęście nie będę musiała kupować nowego lapka :D .
Znalazłam program Splash Lite,bo te co Ty mi Adrian podałeś nie chciały się zainstalować.
ODPOWIEDZ