Koncert w Krakowie (29.11.2012)
- michal.czeslaw
Koncert w Krakowie (29.11.2012)
W Krakowie się bawią
a tu cisza jak po śmierci organisty
czekamy na relacje

- Joanna91
Re: Andrzejkowe tournee Thomasa po Polsce - 2012
Czekam na relacje z Krakowa i odliczam godziny do jutrzejszego koncertu
W komunikacji miejskiej usłyszałam dziś hasło "Modern Talking" (w rozmowie młodych dziewczyn), czyli promocja się udała
Mam nadzieję, że w Krakowie pokażą TVN-owi i całej Polsce jak się bawi najlepsza publiczność! 
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- pysia20
- Członek TAFC Polska
You Are Not Alone..!!
- Ann
- Członek TAFC Polska
Jakie są Wasze wrażenia po koncercie?Czy Thomas wykonał jakiś świąteczny utwór?
MY DREAMS COME TRUE 
- Maro_D
Ja opiszę pierwszą część dzisiejszego programu...
W Media Markt byłem już o 14:20, kiedy przed stoiskiem stała dwójka fanów - Kinia i ... Panie kolego, jak Pan miał na imię?
Ok. 14:45 zaczęli zjawiać się kolejni miłośnicy twórczości Thomasa. Sam artysta przybył o godz. 15:30 - zgodnie z planem. Oklaski, pomachanie do fanów, prezent na dzień dobry od Fan Clubu i rozpoczęło się podpisywanie. Podszedłem jako trzeci...szybko to przebiegło, ułamek życia takie spotkanie, ale w pamięci zostanie do końca. W końcu, po 14-tu latach, udało się spotkać bezpośrednio z Thomasem, zamienić z nim to jedno (ok - trzy
) słowa, zdobyć autograf (na singlu "Wovon traumst du denn") i następni. Jednak, jak w znanej piosence Modern Talking - "Możesz wygrać, wystarczy chcieć". Miło było poznać, pogadać z kilkoma fanami - Piotrek, Maciek i jeszcze jeden chłopak, ale też wspomniani na wstępie Kinia i jej kolega.
Podziękowania w tym miejscu dla organizatorów - Solaris Music, Thomas Anders Fan Club Polska, podziękowania dla MediaMarkt, ochrony, Polskich Kolei Państwowych (za transport) za dzisiejsze wydarzenie.
Na deser - zdjęcia, które udostępniono na portalu Kraków.NaszeMiasto -> http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/op ... ,t,tm.html
W Media Markt byłem już o 14:20, kiedy przed stoiskiem stała dwójka fanów - Kinia i ... Panie kolego, jak Pan miał na imię?
Ok. 14:45 zaczęli zjawiać się kolejni miłośnicy twórczości Thomasa. Sam artysta przybył o godz. 15:30 - zgodnie z planem. Oklaski, pomachanie do fanów, prezent na dzień dobry od Fan Clubu i rozpoczęło się podpisywanie. Podszedłem jako trzeci...szybko to przebiegło, ułamek życia takie spotkanie, ale w pamięci zostanie do końca. W końcu, po 14-tu latach, udało się spotkać bezpośrednio z Thomasem, zamienić z nim to jedno (ok - trzy
Podziękowania w tym miejscu dla organizatorów - Solaris Music, Thomas Anders Fan Club Polska, podziękowania dla MediaMarkt, ochrony, Polskich Kolei Państwowych (za transport) za dzisiejsze wydarzenie.
Na deser - zdjęcia, które udostępniono na portalu Kraków.NaszeMiasto -> http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/op ... ,t,tm.html
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
-
Violl
M1:
Tez tam byłam, autograf z dedykacją dostałam. Bardzo mnie to cieszy
Nawet mnie ujęli na jakichś 2-3 zdjęciach
Ale bardzo sympatyczne było to spotkanie, bez przepychanek, nikt chyba nie zemdlał, tylko szkoda że nie można bylo zrobić sobie pamiątkowej fotki. Ale dobry i podpis 
Koncert:
Thomas miał opóźnienie 15min ale sam koncert trwał 1h 45min co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Niestety akustyka trochę szwankowała wg mnie, z samego początku nie dało sie za bardzo wytrzymac ale pozniej juz sie poprawilo naglosnienie. Ale chyba wiem co moze byc tego powodem... mianowicie to, iż swoje nowe piosenki "Why do you cry" i "Stay with me" Thomas zaśpiewał z playbacku?? ale jesli nawet to mysle ze zostalo mu to wybaczone z racji tego ze pozostale piosenki wykonal czysto i perfekcyjnie
Nie zarzucam mu ze spiewa z playbacku bo spiewa fenomenalnie, tylko wg mnie po prostu cos bylo nie tak z tym naglosnieniem a przy tych 2 piosenkach bylo to sluychac najbardziej
Owszem pojawila sie świąteczna piosenka z nowej płyty "It's Christmastime". Malo tego, co mi sie baaaardzo spdobalo zrobil taki medley starych przebojów MT z lat 80-tych, zaspiewal m.in. "Diamonds never made a lady", "With a little love", "Just we two", "Heaven will know" i "Keep love alive". Milym zaskoczeniem byl dla niego prezent w postaci kosza .... z czym to nie wiem bo nie mogłam tego dojrzec mimo iz stalam tuz za barierkami. Wiem ze chyba byly tam jakies kwiaty i jablka ale niestety moje 163cm na wiele mi nie pozwalają
pozniej fani obsypali go białymi różami podczas wykonywania "YMHYMS" chyba sie bardzo wzruszył, było widać że był bardzo zaskoczony tymże pomysłem.
Dość zabawnym momentem była sytuacja gdy skomentował ludków którzy zamiast klaskać trzymali w górze aparaty, telefony by nakrecic filmy, zrobic zdjecia. Uwazam ze w tej kwestii mial racje twierdzac ze co to za ogladanie koncertu przez maly wyswietlacz. Nie powiem bo mnie tez to denerwowalo bo z racji mojego wzrostu widzialam tylko wspomniane aparaty, telefony zamiast samego artysty. Jedynym + było to że ktoś miał tak duży telefon z tak duzym wyswiatlaczem ze poniekad sluzyl mi za telebim gdy nie wiedzialam co sie dzieje na scenie
Uważam że publiczność bawiła się doskonale, czego nie moge powiedziec o koncercie w Katowicach. Dostalam wtedy miejsce na samej gorze w kacie a tam ludzie siedzieli bez jakiegokolwiek ruchu, natomiast tutaj pod koniec koncertu dosłownie wszyscy ludzie stali i sie bawili co jest naprawde fajne
Podsumowałabym w ten sposób z mojego pktu widzenia, ze koncert byl naprawde bardzo udany i juz zaluje ze nie jade na pozostale 3...
Tez tam byłam, autograf z dedykacją dostałam. Bardzo mnie to cieszy
Koncert:
Thomas miał opóźnienie 15min ale sam koncert trwał 1h 45min co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Niestety akustyka trochę szwankowała wg mnie, z samego początku nie dało sie za bardzo wytrzymac ale pozniej juz sie poprawilo naglosnienie. Ale chyba wiem co moze byc tego powodem... mianowicie to, iż swoje nowe piosenki "Why do you cry" i "Stay with me" Thomas zaśpiewał z playbacku?? ale jesli nawet to mysle ze zostalo mu to wybaczone z racji tego ze pozostale piosenki wykonal czysto i perfekcyjnie
Dość zabawnym momentem była sytuacja gdy skomentował ludków którzy zamiast klaskać trzymali w górze aparaty, telefony by nakrecic filmy, zrobic zdjecia. Uwazam ze w tej kwestii mial racje twierdzac ze co to za ogladanie koncertu przez maly wyswietlacz. Nie powiem bo mnie tez to denerwowalo bo z racji mojego wzrostu widzialam tylko wspomniane aparaty, telefony zamiast samego artysty. Jedynym + było to że ktoś miał tak duży telefon z tak duzym wyswiatlaczem ze poniekad sluzyl mi za telebim gdy nie wiedzialam co sie dzieje na scenie
Uważam że publiczność bawiła się doskonale, czego nie moge powiedziec o koncercie w Katowicach. Dostalam wtedy miejsce na samej gorze w kacie a tam ludzie siedzieli bez jakiegokolwiek ruchu, natomiast tutaj pod koniec koncertu dosłownie wszyscy ludzie stali i sie bawili co jest naprawde fajne
Podsumowałabym w ten sposób z mojego pktu widzenia, ze koncert byl naprawde bardzo udany i juz zaluje ze nie jade na pozostale 3...
- Ann
- Członek TAFC Polska
O to superVioll pisze:Owszem pojawila sie świąteczna piosenka z nowej płyty "It's Christmastime".
MY DREAMS COME TRUE 
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Nagłosnienie jest zawsze perfekcyjne, lecz chciałem zaznaczyć że wiekszość obiektów w polsce nie jest przystosownaych do takich imprez. Ta hala budowana była około 1955 roku!!!, a nagłośnienei kupione dwa lata temu!!!
Proszę o podanie pełnej listy nagrań z koncertu.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- Joanna91
To super, że będzie można usłyszeć na koncertach taki mix starych hitów MT. Bardzo Lubię To!Violl pisze:Malo tego, co mi sie baaaardzo spdobalo zrobil taki medley starych przebojów MT z lat 80-tych, zaspiewal m.in. "Diamonds never made a lady", "With a little love", "Just we two", "Heaven will know" i "Keep love alive".
Białe róże na "YMH,YMS" to już tradycja na koncertach. Ale słodko wygląda jak Thomas udaje zaskoczonego i wzruszonegoVioll pisze:pozniej fani obsypali go białymi różami podczas wykonywania "YMHYMS" chyba sie bardzo wzruszył, było widać że był bardzo zaskoczony tymże pomysłem.
-
Krisk
witam
mamy do odsprzedania 1 bilet na sektor faf fan we Wrocławiu wraz z transportem na trasie Kłodzko-Wrocław-Kłodzko za jakieś 80zł lub na miejscu pod halą za ok 50zł. wypadła nam jedna osoba
i jedziemy tylko w dwójkę. zainteresowanych prosimy o kontakt:
500 067 251
pozdrawiam
Krisk
mamy do odsprzedania 1 bilet na sektor faf fan we Wrocławiu wraz z transportem na trasie Kłodzko-Wrocław-Kłodzko za jakieś 80zł lub na miejscu pod halą za ok 50zł. wypadła nam jedna osoba
500 067 251
pozdrawiam
Krisk
-
mada
My name is ... AdamMaro_D pisze:W Media Markt byłem już o 14:20, kiedy przed stoiskiem stała dwójka fanów - Kinia i ... Panie kolego, jak Pan miał na imię?![]()
było świetnie, kilka zamienionych słów, dwa autografy i to zdjęcie - bezcenne
kto nie był niech żałuje
- aneskawb
Dzielcie się wrażeniami, opowiadajcie, relacjonujcie !! Przynajmniej tyle dla tych, którzy nie mogli być... 
"Give me your palm, I can't live without you..."
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Poeiem tak.Stałam na tyle blisko,że widziałam reakcję Thomasa.Nie powiedziałabym,że udawał zaskoczonego.Na pewno był wzruszony i sam powiedział,że to już się stało polską tradycją na jego koncertach.Widziałam jego dosłownie zaszklone oczy kiedy publiczność nie czekając na specjalne zaproszenie artysty do zaśpiewania wspólnie refrenu "You`re my heart..." zaczęli po prostu śpiewać.3 ostatnie utwory istny szał.Ludzie śpiewali nie tylko refreny ale całe zwrotki.Takiego koncertu nie przypominam sobie od czasu Koncertu w Kielcach.Joanna91 pisze:
Białe róże na "YMH,YMS" to już tradycja na koncertach. Ale słodko wygląda jak Thomas udaje zaskoczonego i wzruszonegoNie powiem, daje to bardzo fajny efekt i ludzie, którzy jeszcze tego nie widzieli mogą się zachwycać. Pierwszy raz akcja z różami odbyła się chyba w Kielcach i wtedy naprawdę była to dla Thomasa niespodzianka, pamiętam, że był mile zaskoczony.
Dziękuję Thomasowi za wspaniały występ.Organizatorowi Solaris Music.Dziękuję Tobie Patryk i Twojej grupie TAFCPL za dobrą organizację.Bawcie się dobrze na zbliżających się koncertach.
W sklepiku można kupić najnowszy świąteczny album za 70 zł.Są też koszulki,kubki,wisiorki,branzoletki .
- Joanna91
Jeżeli tak, to oznacza, że Thomas ma ogromny sentyment do polskiej publiczności i ogólnie bardzo nas polubiłatlantyda ;o) pisze:Poeiem tak.Stałam na tyle blisko,że widziałam reakcję Thomasa.Nie powiedziałabym,że udawał zaskoczonego.Na pewno był wzruszony i sam powiedział,że to już się stało polską tradycją na jego koncertach.Widziałam jego dosłownie zaszklone oczy kiedy publiczność nie czekając na specjalne zaproszenie artysty do zaśpiewania wspólnie refrenu "You`re my heart..." zaczęli po prostu śpiewać.3 ostatnie utwory istny szał.Ludzie śpiewali nie tylko refreny ale całe zwrotki.Takiego koncertu nie przypominam sobie od czasu Koncertu w Kielcach.Joanna91 pisze:
Białe róże na "YMH,YMS" to już tradycja na koncertach. Ale słodko wygląda jak Thomas udaje zaskoczonego i wzruszonegoNie powiem, daje to bardzo fajny efekt i ludzie, którzy jeszcze tego nie widzieli mogą się zachwycać. Pierwszy raz akcja z różami odbyła się chyba w Kielcach i wtedy naprawdę była to dla Thomasa niespodzianka, pamiętam, że był mile zaskoczony.
Do zobaczenia na koncercie!
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2012 16:20 przez Joanna91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
FAN90
Kraków dał radę!!! Atmosfera niesamowita, po prostu idealnie
Thomas w kapitalnej formie. Pełen energii i humoru
i to jego "Dzięki"
no i śmieszna wpadka z "Spasiba" hehe
Super niespodzianka z piosenką "Christmas time" choć myślałem, że jeszcze coś będzie z nowego albumu. Osobiście liczyłem jeszcze na jakąś balladę oprócz "Give me peace on earth", ale i tak było świetnie!
Jedyne małe zastrzeżenie jeśli chodzi o klawiszowca, pod koniec koncertu, przy piosence "Cheri cheri lady", wyszedł grać z zapalonym papierosem. Nie powinno dochodzić do takich sytuacji, zważywszy na to jaki prestiż i klasę ma Thomas i jego zespół. Mam nadzieję jednak, że to nie rzuciło się w oczy dla ogółu.
Co do spotkania w M1.......niech mi ktoś powie, że marzenia się nie spełniają!
Fantastyczna niespodzianka organizatora! 
Chapeau bas dla Fan Clubu za całą otoczkę, organizację wszystkich akcji. Jak zawsze stanęliście na wysokości zadania. Gratuluję i dziękuję!
Wrocław, Poznań i Warszawa - przyjmijcie Thomasa równie wspaniale jak Kraków!
Lista utworów wykonanych na koncercie (mogłem pomylić kolejność):
Why Do You Cry
You Can Win If You Want
You Are Not Alone
Stay With Me
Give Me Peace On Earth
Geronimo’s Cadillac
Modern Talking Medley [Diamonds Never Made A Lady, Just We Two (Mona Lisa), Keep Love Alive, With A Little Love, Heaven Will Know, Do You Wanna]
Christmas Time
No Face No Name No Number
Jet Airliner & Atlantis Is Calling
(przedstawienie zespołu)
Last Exit To Brooklyn
Sexy Sexy Lover
Brother Louie
na bis:
You’re My Heart, You’re My Soul
Cheri, Cheri Lady
Jedyne małe zastrzeżenie jeśli chodzi o klawiszowca, pod koniec koncertu, przy piosence "Cheri cheri lady", wyszedł grać z zapalonym papierosem. Nie powinno dochodzić do takich sytuacji, zważywszy na to jaki prestiż i klasę ma Thomas i jego zespół. Mam nadzieję jednak, że to nie rzuciło się w oczy dla ogółu.
Co do spotkania w M1.......niech mi ktoś powie, że marzenia się nie spełniają!
Chapeau bas dla Fan Clubu za całą otoczkę, organizację wszystkich akcji. Jak zawsze stanęliście na wysokości zadania. Gratuluję i dziękuję!
Wrocław, Poznań i Warszawa - przyjmijcie Thomasa równie wspaniale jak Kraków!
Lista utworów wykonanych na koncercie (mogłem pomylić kolejność):
Why Do You Cry
You Can Win If You Want
You Are Not Alone
Stay With Me
Give Me Peace On Earth
Geronimo’s Cadillac
Modern Talking Medley [Diamonds Never Made A Lady, Just We Two (Mona Lisa), Keep Love Alive, With A Little Love, Heaven Will Know, Do You Wanna]
Christmas Time
No Face No Name No Number
Jet Airliner & Atlantis Is Calling
(przedstawienie zespołu)
Last Exit To Brooklyn
Sexy Sexy Lover
Brother Louie
na bis:
You’re My Heart, You’re My Soul
Cheri, Cheri Lady
-
Violl
W sumie jest to bardzo możliwe, aczkolwiek w Katowicach wydaje mi się że nie było takich problemów. Rzeczywiście hala jest dużo mniejsza niż Spodek w Katowicach więc może rzeczywiście tak jest. W sumie Kraków mógłby zainwestować w jakiś większy obiekt gdzie mogłyby się odbywać różne koncerty i nie tylko Thomas by do nas wracał, a i inni artyści chętniej by nas odwiedzali.33ccd pisze:Nagłosnienie jest zawsze perfekcyjne, lecz chciałem zaznaczyć że wiekszość obiektów w polsce nie jest przystosownaych do takich imprez. Ta hala budowana była około 1955 roku!!!, a nagłośnienei kupione dwa lata temu!!!
Co do listy utworów mogę je podać bo w sumie pamiętam chyba wszystkie, niestety nie podam ich dokładnie w kolejności jakiej śpiewał bo po prostu tego nie pamiętam, a też nic nie nagrywałam bo przyszłam go po prostu posłuchać.
Edit: FAN90 podał pełną listę więc nie będę powtarzać.
tak tez mi się wydawało że gdzieś zjadłam ten kawałek.FAN90 pisze: Do you wanna
AhaJoanna91 pisze:Białe róże na "YMH,YMS" to już tradycja na koncertach. Ale słodko wygląda jak Thomas udaje zaskoczonego i wzruszonegoNie powiem, daje to bardzo fajny efekt i ludzie, którzy jeszcze tego nie widzieli mogą się zachwycać. Pierwszy raz akcja z różami odbyła się chyba w Kielcach i wtedy naprawdę była to dla Thomasa niespodzianka, pamiętam, że był mile zaskoczony.
O tak z tym śpiewaniem to było świetne, publiczność dopisała w 100%. Był rzeczywiście ten sklepik? Bo nie mogłam go nigdzie dojrzećatlantyda ;o) pisze:Powiem tak.Stałam na tyle blisko,że widziałam reakcję Thomasa.Nie powiedziałabym,że udawał zaskoczonego.Na pewno był wzruszony i sam powiedział,że to już się stało polską tradycją na jego koncertach.Widziałam jego dosłownie zaszklone oczy kiedy publiczność nie czekając na specjalne zaproszenie artysty do zaśpiewania wspólnie refrenu "You`re my heart..." zaczęli po prostu śpiewać.3 ostatnie utwory istny szał.Ludzie śpiewali nie tylko refreny ale całe zwrotki.Takiego koncertu nie przypominam sobie od czasu Koncertu w Kielcach.
Dziękuję Thomasowi za wspaniały występ.(...)
W sklepiku można kupić najnowszy świąteczny album za 70 zł.Są też koszulki,kubki,wisiorki,branzoletki .