Brother Louie czy Brother Louie z Ericiem

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.

ktory Brother Louie bardziej ci sie podoba

Brother Louie
27
73%
Brother Louie 98
10
27%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

mi najbardziej sie podoba wersja z '80-ale tez lubię wersję z Ericiem
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Stara wersja jest lepsza.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Uuuu, zwykłe Brother Louie wystarcza. Ja uwielbiam tą piosenkę, stąd też się wzięło moje forumowe imię :wink:.
Vader, wołałeś może mojego brata w podpisie :D?
Germany's most successful pop duo ever.
mihau

Post autor: mihau »

Ta wersja exented! Słyszałem tylko pierwsze 0:30 sec. i stwierdzam że jest za.je.... (przepraszam) :)
Nie lubię utworów z lat 98 i dalej.
Wolę ten stary klimacik z lat 80 który mnie wyróżnia od otaczających mnie pop ludzi :P
Pioozo

Post autor: Pioozo »

Wolę wersję z 1986 roku.

Uważam jednak, że pomysł na "Brother Louie '98" - podobnie jak "You're My Heart, You're My Soul '98" czy "Space Mix '98" był trafny. Rzekł bym na miarę czasów. Moim zadaniem zbędny był udział Erica Singletona w latach 1999 - 2001.
Love Is Such A Lonely Sword
mihau

Post autor: mihau »

W sumie świat sobie wtedy przypomniał o czymś takim jak Modern Talking
Pioozo

Post autor: Pioozo »

Nie sądzę, że świat zapomniał o Modern Talking. Fani, którzy znali MT z lat 80-tych na ogół wolą stare piosenki głównie ze względu na sentyment do tamtego brzmienia, które już odeszło. To jest oczywiste. Nie przeszkodziło to jednak spektakularnemu Comebackowi.

Wprowadzeniem rapowanych zwrotek było zapewne przynetą na młode pokolenie, które kojarzyło jedynie melodie, niewiedząc kto je wykonuje...
Linia melodyczna pozostała przecież żywcem wyrwana z oryginalnych nagrań. Poza kilkoma wyjatkami na "Back for Good" do royginalnych fraz dodano nową sekcję rytmiczną. Dla tego Eric Singleton w wersjach singlowych dodał numerom "świeżości".
Love Is Such A Lonely Sword
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

Jak dla mnie Brother Louie w wersji bez Erica jest lepszy-ale to tylko jeśli chodzi o muzę :]. Natomiast szaleję na punkcie wideoklipu do BL'98. Thomas wyszedł tam rewelacyjnie :P.
Ponieważ jednak jestem zawsze w tyle to dopiero wczoraj natrafiłam w sieci na BL'98 w drugiej wersji gdzie Thomasa i Dietera jest o wiele więcej i to w nowych ujęciach. Miodzio :]
Awatar użytkownika
thomas18
Kontakt:

brother luie czy eric 98"??

Post autor: thomas18 »

oczywiscie ze antyk z lata 86' przewaza, wkoncu wtedy ta piosenka po raz pierwszy podbila serca fanow!:) a mam pytanko... wy tak wspominacie o wersli "brother luie" instrumentalnej i tej najldluzszej! czy ktos wie gdzie moge takie przesluchac?? moze ktos mi linka wysle?? bardzo poprosze!:) pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Didi115

Post autor: Didi115 »

Jeśli omnie chodzi to wolę nowszą wersję mam nastoletniego syna i razem słuchamy MT jednak to on wynajduje wszelkie mixy z Ericiem i nie tylko nawet wersje techno czego raczej nie lubię ale jadąc autem jak da się głośniki na ful to nic dodać nic ująć.
Do thomasa wejdż na you tube i wpisz w wyszukiwarce to czego szukasz ja tam wszystko znalazłam.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Brother Louie czy Brother Louie z Ericiem

Post autor: Peter »

Zdecydowanie lepsza jest wersja z lat osiemdziesiątych bez pana murzyna :wink:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

JA powiem tak. Jeśłi chodzi o teledysk to oczywiście wolę wersję z Eric'iem. Natomiast jeśłi o samą muzykę to najlepiej przemawia do mnie wersja albumowa z "Back for Good".
Jednakże ostatnio "mam fazę" na wszelkie mixy, remixy i megamixy Modernu. Wiecie. Za oknem ciepła, piękna wiosna. Człowiek więcej wyjeżdża gdzieś, czy tam czasem uda się ze znajomymi do jakiegoś klubu i takie mixy w samochodzie fajnie słucha się przez drogę. Jeszcze czasem jak stałem w korku w mieście po 15 a na dworze upał jak 150 a samochód jeszcze bardzo nagrzany no to się okna otwiera i się katuje zmiksowanym Modernem przechodniów przy ulicy. Ale widziałem, że na którychś światłach nawet jedna dziewczyna (na studentkę lub licealistkę wyglądała) przytupywała sobie bo akurat stała przed przejściem dosłownie kilka metrów od mojego autka. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Alunia96
Użytkownik nieaktywny

Post autor: Alunia96 »

Mnie najbardziej z tych dwóch wersji podoba się ta z Erickiem ,ponieważ jest lepsza i Dieter ładniej wyglądał..
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Obydwie wersje mi się podobają :D Więc nie będe głosował.
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
maja33

Post autor: maja33 »

Ja wolę "Brother Louie" bez Erica.
Powiedz,że wiecznie chcesz żyć...a wieczność zaczyna się dziś
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

vader pisze:mnie bardziej sie podoba stara wersja, a to dlatego, ze w nowej jest ten czarnuch, i nie lubie rapowania ani hip - hopu :?

ja tez go nie lubię. Jego głos pasuje do tej piosenki jak kij do d...
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
ODPOWIEDZ