Brother Louie czy Brother Louie z Ericiem
- Louie, Louie, Louie
-
Pioozo
-
Pioozo
Nie sądzę, że świat zapomniał o Modern Talking. Fani, którzy znali MT z lat 80-tych na ogół wolą stare piosenki głównie ze względu na sentyment do tamtego brzmienia, które już odeszło. To jest oczywiste. Nie przeszkodziło to jednak spektakularnemu Comebackowi.
Wprowadzeniem rapowanych zwrotek było zapewne przynetą na młode pokolenie, które kojarzyło jedynie melodie, niewiedząc kto je wykonuje...
Linia melodyczna pozostała przecież żywcem wyrwana z oryginalnych nagrań. Poza kilkoma wyjatkami na "Back for Good" do royginalnych fraz dodano nową sekcję rytmiczną. Dla tego Eric Singleton w wersjach singlowych dodał numerom "świeżości".
Wprowadzeniem rapowanych zwrotek było zapewne przynetą na młode pokolenie, które kojarzyło jedynie melodie, niewiedząc kto je wykonuje...
Linia melodyczna pozostała przecież żywcem wyrwana z oryginalnych nagrań. Poza kilkoma wyjatkami na "Back for Good" do royginalnych fraz dodano nową sekcję rytmiczną. Dla tego Eric Singleton w wersjach singlowych dodał numerom "świeżości".
Love Is Such A Lonely Sword
- Jennifer
Jak dla mnie Brother Louie w wersji bez Erica jest lepszy-ale to tylko jeśli chodzi o muzę
. Natomiast szaleję na punkcie wideoklipu do BL'98. Thomas wyszedł tam rewelacyjnie
.
Ponieważ jednak jestem zawsze w tyle to dopiero wczoraj natrafiłam w sieci na BL'98 w drugiej wersji gdzie Thomasa i Dietera jest o wiele więcej i to w nowych ujęciach. Miodzio![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ponieważ jednak jestem zawsze w tyle to dopiero wczoraj natrafiłam w sieci na BL'98 w drugiej wersji gdzie Thomasa i Dietera jest o wiele więcej i to w nowych ujęciach. Miodzio
- thomas18
- Kontakt:
brother luie czy eric 98"??
oczywiscie ze antyk z lata 86' przewaza, wkoncu wtedy ta piosenka po raz pierwszy podbila serca fanow!:) a mam pytanko... wy tak wspominacie o wersli "brother luie" instrumentalnej i tej najldluzszej! czy ktos wie gdzie moge takie przesluchac?? moze ktos mi linka wysle?? bardzo poprosze!:) pozdrawiam!
- Didi115
Jeśli omnie chodzi to wolę nowszą wersję mam nastoletniego syna i razem słuchamy MT jednak to on wynajduje wszelkie mixy z Ericiem i nie tylko nawet wersje techno czego raczej nie lubię ale jadąc autem jak da się głośniki na ful to nic dodać nic ująć.
Do thomasa wejdż na you tube i wpisz w wyszukiwarce to czego szukasz ja tam wszystko znalazłam.
Do thomasa wejdż na you tube i wpisz w wyszukiwarce to czego szukasz ja tam wszystko znalazłam.
- Peter
Re: Brother Louie czy Brother Louie z Ericiem
Zdecydowanie lepsza jest wersja z lat osiemdziesiątych bez pana murzyna 
- Adi
JA powiem tak. Jeśłi chodzi o teledysk to oczywiście wolę wersję z Eric'iem. Natomiast jeśłi o samą muzykę to najlepiej przemawia do mnie wersja albumowa z "Back for Good".
Jednakże ostatnio "mam fazę" na wszelkie mixy, remixy i megamixy Modernu. Wiecie. Za oknem ciepła, piękna wiosna. Człowiek więcej wyjeżdża gdzieś, czy tam czasem uda się ze znajomymi do jakiegoś klubu i takie mixy w samochodzie fajnie słucha się przez drogę. Jeszcze czasem jak stałem w korku w mieście po 15 a na dworze upał jak 150 a samochód jeszcze bardzo nagrzany no to się okna otwiera i się katuje zmiksowanym Modernem przechodniów przy ulicy. Ale widziałem, że na którychś światłach nawet jedna dziewczyna (na studentkę lub licealistkę wyglądała) przytupywała sobie bo akurat stała przed przejściem dosłownie kilka metrów od mojego autka.
Jednakże ostatnio "mam fazę" na wszelkie mixy, remixy i megamixy Modernu. Wiecie. Za oknem ciepła, piękna wiosna. Człowiek więcej wyjeżdża gdzieś, czy tam czasem uda się ze znajomymi do jakiegoś klubu i takie mixy w samochodzie fajnie słucha się przez drogę. Jeszcze czasem jak stałem w korku w mieście po 15 a na dworze upał jak 150 a samochód jeszcze bardzo nagrzany no to się okna otwiera i się katuje zmiksowanym Modernem przechodniów przy ulicy. Ale widziałem, że na którychś światłach nawet jedna dziewczyna (na studentkę lub licealistkę wyglądała) przytupywała sobie bo akurat stała przed przejściem dosłownie kilka metrów od mojego autka.
-
Alunia96
- Użytkownik nieaktywny
Mnie najbardziej z tych dwóch wersji podoba się ta z Erickiem ,ponieważ jest lepsza i Dieter ładniej wyglądał..
- Skyliner89MT
Obydwie wersje mi się podobają
Więc nie będe głosował.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- maja33
Ja wolę "Brother Louie" bez Erica.
Powiedz,że wiecznie chcesz żyć...a wieczność zaczyna się dziś
- only love
- Kontakt:
vader pisze:mnie bardziej sie podoba stara wersja, a to dlatego, ze w nowej jest ten czarnuch, i nie lubie rapowania ani hip - hopu
ja tez go nie lubię. Jego głos pasuje do tej piosenki jak kij do d...
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do