Utwory na koncerty Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
MichałT

Utwory na koncerty Thomasa

Post autor: MichałT »

Na koncertach Thomasa, można usłyszeć piosenki, które wszyscy dobrze znamy a więc przeboje światowe i pozostałe piosenki MT, a także kilka utworów Thomasa z płyt solowych. A co sądzicie, żeby w ramach dodania smaczku koncertom Thomasa, zaproponować mu (TAFCPL) zaśpiewanie choćby jednego przeboju z początków jego kariery ? Skoro mamy MT, a także utwory z płyty Strong, to czemu w zasadzie nie dodać jeszcze takiej piosenki ? Myślę, że Thomas ucieszyłby się z tej propozycji, gdyż świadczyło by to o tym, że pamiętamy nawet o jego karierze sprzed 1984 roku :)
Thomas wydał kilka świetnych singli, szczególnie tych z Dieterem i myślę, że doskonałą piosenką do zaśpiewania było by n.p. Endstation Sehnsucht, mógłby ją nawet zadedykować fanom z Polski :)
Oczywiście niemiecki może budzić pewne kontrowersje, lecz myślę, że akurat w tej piosence brzmi na tyle dobrze, iż nawet podkreśla jej melodię. Jeśli chodzi o przykład, to w Zwischen Himmel Und Hölle wiele komentarzy jest pozytywnych, w tym nawet znalazłem jakiś z Polski.
http://www.youtube.com/watch?v=oCNjtktG ... re=related
Jak Wam się podoba ten pomysł ?

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Utwory na koncerty Thomasa

Post autor: atlantyda ;o) »

Pomysł bardzo dobry jednakże pamiętajmy,że na koncerty Thomasa chodzą nie tylko jego fani,ale też osoby,które kojarzą go wyłącznie z MT. Po koncercie w Spodku pojawiły się komentarze,że za mało piosenek z MT było.
Do tej pory Thomas zaczynał od "Geronimo's Cadillac" co od razu porywało publiczność do pozytywnych wibracji :D . Teraz Thomas zaczyna od solowej piosenki,którą sporo ludzi nie zna i automatycznie koncert staje się nudny do momentu kulminacyjnego kiedy to śpiewa "Jet Airliner","You Can Win If You Want","Brother Louie", że nie wspomnę już co się dzieje na "You're My Heart..." i " Cheri Cheri Lady"

Jeżeli miał by to być koncert typowo Thomasowy zawierający jego solowe piosenki to jak najbardziej powinny się znaleźć takie jak:
Love Of My Own
Soldier -już mamy
You Are My Life
One Thing
Whispers
Can't Give You Anything
When Will I See You Again
Dancing In Heaven
Never Knew Love Like This Before

Te sprzed Comebacku MT. W nowych koncertowych aranżacjach były by to na prawdę perełki
Awatar użytkownika
agata_00000

Post autor: agata_00000 »

zgadzam się w 100% z atlantyda ;o) , ale najbardziej chciała bym usłyszeć piosenkę "Can't Give You Anything". :D
` Witchqueen of Eldorado...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Oczywiście, że na koncerty Thomasa nie chodzą tylko jego fani, dlatego właśnie zaproponowałem jedną piosenkę Thomasa sprzed roku 1984. Proszę zwróć uwagę, że mamy wszystkie jego piosenki od tego roku, a więc MT stare, etap solowy (n.p. Soldier) MT po comebacku i utwory ze Stronga. Naturalnie, że Thomas powinien zaczynać od MT, żeby wzbudzić iskry w publiczności, jednak z czasem powinien wykształtować coś na kształ swojej historii - tu właśnie brakującym elementem stają się utwory z lat 1980 - 1984. Powinien zaśpiewać jedną piosenkę z tego okresu, potem jedną, czy dwie z solowej kariery i na koniec coś ze Stronga, jeśli już chce. Wszystko to powinno być przeplatane piosenkami MT, myślę, że jest to perspektywa dość rzeczywista, jako, że koncert Thomasa jako Thomasa, jest raczej nie wykonalny w Polsce. Stąd właśnie moja propozycja do TAFCPL, o przedstawieniu Mu tego pomysłu. Mam nadzieję, że wkrótce ktoś się ustosunkuje, bo myślę, że jedna piosenka, nie sprawiła by kopłotu w koncercie, a mogła by za to udowodnić, że Thomas posiada dobre piosenki nawet sprzed okresu około 30 lat.

Pozdrawiam
i czekam na dalsze ekspresje
Wielki Fan MichałT

P.S. Osobiście jeśli chodzi o jego karierę solową, to najchętniej usłyszałby Can't Give You Anything i Fool If You Think It's Over - a swoję drogą mógłby to być kolejny pomysł, to jest piosenka z repertuaru innej osoby, a więc jednocześcię ukłon w stronę innych kompozytorów, takich jak chociażby Chris Rea :)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli mnie pamięć nie myli, to parę lat temu Thomas podczas jednego z występów w Niemczech wykonał którąś ze swoich niemieckojęzycznych piosenek. Później mówił, że nie czuł się w tym dobrze, bo tamte utwory pasowały do nastolatka a nie do dorosłego mężczyzny. Być może ktoś wie gdzie szukać tego wywiadu - nie jestem w stanie przypomnieć sobie źródła.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja chciałabym usłyszeć na koncercie przede wszystkim piosenkę "Mandy".Co prawda nie jest to piosenkaThomasa ale On świetnie ją wykonuje :)
A z piosenek Thomasa to:
You Are My Life
Midnihgt
Dance In Heaven
Can't Give You Anything
Never Knew Love Like This Before
One Thing
When Will I See You Again
Turn Around
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Ann pisze:Ja chciałabym usłyszeć na koncercie przede wszystkim piosenkę "Mandy".
Tego raczej możesz oczekiwać jedynie na Fan Club Party Thomasa...Istnieje małe prawdopodobieństwo, aby kiedyś wykonał ten kawałek na naszej polskiej ziemi :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Moi.Anne
Członek TAFC Polska

Post autor: Moi.Anne »

Heh, Mona Lisa i Lucky Guy.... ;)
...I miss you...
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Z niemieckich piosenek spodobała mi się bardzo ostatnio "wovon träumst du denn" jednak to raczej nie możliwe bym usłyszała ją kiedyś na koncercie. :)
A co do waszych poprzednich propozycji to jak najbardziej "Can't Give You Anything".
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

mdp08

Post autor: mdp08 »

fajnie by było gdyby zaśpiewał Tv Makes The Superstar :)
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

you are not alone,co wy na to?
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

aragorn pisze:you are not alone,co wy na to?
Przecież Thomas wykonuje ten utwór na swoich koncertach.
Awatar użytkownika
dees
Członek TAFC Polska

Post autor: dees »

Chętnie usłyszałbym "How Deep Is Your Love" z albumu This Time. To nie jest w sumie oryginalna kompozycja Thomasa ale w jego wykonaniu to mistrzostwo.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Jeżeli chodzi o mnie to fajnie by było gdyby Thomas urozmaicił swój repertuar choć jednym utworem z mojej listy:
Nothing's Gonna Stop Me Now - zawsze mi się podobał ten utwór, ma w sobie moc :)
Ibiza - dobrze byłoby usłyszeć to kiedyś na żywo
Wszystkie single z "This Time", a najbardziej Independent Girl
This Time - jako utwór oczywiście :)
I Need You Now
Road To Higher Love - a oto wykonanie tego utworu przez Thomasa na żywo, bardzo mi się podoba:
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Hey Emil,
To jest niesamowite wykonanie na zywo! Najlepszy wystep w TV Thomasa jaki widzialem. Ten facet ma niesamowity glos (o czym wiemy wszyscy tutaj) i bardzo zaluje ze tak zadko spiewa na zywo w TV. Co za skala, co za barwa, wspaniale!
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Tylko Thomas ma tak cudowny głos :D Myślę,że w którychś programach TV,w których Thomas będzie prezentował album "Christmas For You",wykona "live" chociaż jeden z utworów z tego albumu (a już najprawdopodobniej w programie na żywo,który zostanie nadany 11 grudnia na kanale SAT1 :wink: ).Mam nadzieję,że podczas trasy andrzejkowej Thomas też wykona jakiś świąteczny utwór.
MY DREAMS COME TRUE :D
ODPOWIEDZ