17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Re: 17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!

Post autor: MiReK »

Teraz żeby Dieter chciał taki materiał nagrać na cd,to byłby rarytas!!!
Awatar użytkownika
aldona
Członek TAFC Polska

Post autor: aldona »

właśnie słuchałam "koncertu " Dietera . Oj ! kiepsko
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

jedyna pisze:Teraz żeby Dieter chciał taki materiał nagrać na cd,to byłby rarytas!!!
Dokładnie o tym pomyślałam i ja,tylko czy pomyśli też o tym Dieter?Na pewno wersje studyjne będą o wiele lepsze i na pewno był by to najlepszy materiał jaki Bohlen nagrał od wielu... wielu lat...
Mam żal do Bohlena o to,że doprowadził do drugiego rozpadu MT i stwierdził przy tym,że w tym wieku nie ma zamiaru dłużej wygłupiać się na scenie.Może się powtarzam,ale Dieter chyba już przysłowiowej brzytwy się chwyta.
Zobaczymy czy zdecyduje się na kolejny koncert.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

M.in. bohlenowskie Juliet... :)

Ogólnie polecam kanał http://www.youtube.com/user/550blazer, jest tam praktycznie cały koncert.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Dawno nie wypowiadałem się na forum ale nie mogę sobie tego odmówić po przesłuchaniu tych kliku, amatorskich "pigułek" z koncertu w Rosji. Moi Drodzy - bez względu na to czy występ się komuś podobał czy nie, mamy doczynienia z historycznym wydarzeniem ! Bohlen śpiewa piosenki MT - nie tylko falsety ale również zwrotki. Jak będzie okazja ku wypełnieniu ankiety z wydarzeniem roku to oddam swój głos właśnie na ten koncert. A jak się da zagłosować na dwa takie wydarzenia to zagłosuje jeszcze oczywiście na polską trasę Thomasa ;) Ale wracając do tematu - jak ten koncert po 15 latach przerwy można zinterpretować ? Każdy zrobi to pewnie po swojemu - ja np. uważam, że Dieter pokazał po raz kolejny że dla Niego nie ma rzeczy niemożliwych, a to każe na poważnie się zastanowić czy np. nie tęskni znów trochę za MT i czy rzeczywiście dla Niego nigdy nie będzie końca MT. A to że kiedyś powiedział że jest za stary żeby skakać z gitarą po scenie ? Patrząc na te udostępnione fragmenty powiem tak: chciałbym tak wyglądać w Jego wieku. A poza tym nareszcie dał mi, staremu Fanowi odrobinę radości. Jeśli koncert był udany, a mi np. taka jego wersja (półplayback) mimo wszystko by odpowiadała to co stało by na przeszkodzie żeby zorganizować taki koncert również w Polsce ? Ceny biletów ? Ok, trochę racji w tym jest, ale jeśli chodzi o mnie - nie odmówił bym sobie w nim udziału. Nie zrozumcie mnie źle, nie depresjonuje tego co zrobił i robi dalej dla swoich Fanów Thomas, ale Dieter, miałem do tej pory takie wrażenie, opierając się w ostatnim czasie wyłącznie na DSDS i kreowaniu kolejnych niemieckich gwiazdek odcinał się wyraźnie od tego dzięki czemu zaistniał - od MT i całego tego jak to sam kiedyś określił "starego g..wna". Mówicie że zrobił to co zrobił bo jest zdesperowany kończy mu się kasa albo stał się sentymentalny ? Ok, może jest w tym trochę racji - ale nareszcie to był Dieter jakiego znałem, podrygujący z gitarą i udający że gra, a do tego po raz pierwszy naprawdę odważny - rzucić się z motyką na partie wokalne Thomasa ? Bezcenne dla Fana 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Didi&Thomas pisze:Dawno nie wypowiadałem się na forum ale nie mogę sobie tego odmówić po przesłuchaniu tych kliku, amatorskich "pigułek" z koncertu w Rosji. Moi Drodzy - bez względu na to czy występ się komuś podobał czy nie, mamy doczynienia z historycznym wydarzeniem ! Bohlen śpiewa piosenki MT - nie tylko falsety ale również zwrotki. Jak będzie okazja ku wypełnieniu ankiety z wydarzeniem roku to oddam swój głos właśnie na ten koncert. A jak się da zagłosować na dwa takie wydarzenia to zagłosuje jeszcze oczywiście na polską trasę Thomasa ;) Ale wracając do tematu - jak ten koncert po 15 latach przerwy można zinterpretować ? Każdy zrobi to pewnie po swojemu - ja np. uważam, że Dieter pokazał po raz kolejny że dla Niego nie ma rzeczy niemożliwych, a to każe na poważnie się zastanowić czy np. nie tęskni znów trochę za MT i czy rzeczywiście dla Niego nigdy nie będzie końca MT. A to że kiedyś powiedział że jest za stary żeby skakać z gitarą po scenie ? Patrząc na te udostępnione fragmenty powiem tak: chciałbym tak wyglądać w Jego wieku. A poza tym nareszcie dał mi, staremu Fanowi odrobinę radości. Jeśli koncert był udany, a mi np. taka jego wersja (półplayback) mimo wszystko by odpowiadała to co stało by na przeszkodzie żeby zorganizować taki koncert również w Polsce ? Ceny biletów ? Ok, trochę racji w tym jest, ale jeśli chodzi o mnie - nie odmówił bym sobie w nim udziału. Nie zrozumcie mnie źle, nie depresjonuje tego co zrobił i robi dalej dla swoich Fanów Thomas, ale Dieter, miałem do tej pory takie wrażenie, opierając się w ostatnim czasie wyłącznie na DSDS i kreowaniu kolejnych niemieckich gwiazdek odcinał się wyraźnie od tego dzięki czemu zaistniał - od MT i całego tego jak to sam kiedyś określił "starego g..wna". Mówicie że zrobił to co zrobił bo jest zdesperowany kończy mu się kasa albo stał się sentymentalny ? Ok, może jest w tym trochę racji - ale nareszcie to był Dieter jakiego znałem, podrygujący z gitarą i udający że gra, a do tego po raz pierwszy naprawdę odważny - rzucić się z motyką na partie wokalne Thomasa ? Bezcenne dla Fana 8)

Zgadzam się z Didim . Może nie wszyscy w ten sposób to odbiorą ale na prawdę to jest coś niezwykłego, przynajmniej dla mnie. Zwłaszcza jak pierwszy raz usłyszałem początek "Juliet" w wykonaniu Dietera to mnie zamurowało . Oczywiście zdaje sobie sprawę że mogę być w mniejszości.
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2012 21:39 przez Mr.King of Love, łącznie zmieniany 1 raz.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Niech więc Bohlen się obudzi i zobaczy na co czekają Jego Fani! Chcemy kolejnych płyt z jego głosem,niech będą co 2 lata co 3,ale niech mamy na co czekać,tak jak kiedyś czekało się z niecierpliwością na kolejne albumy Blue System.Dieter zrobił nam wystarczająco długą przerwę.Obojętnie czy nagra w swoim wykonaniu hity MT,czy wznowienia wybranych piosenek Blue System.Niech coś dla nas zrobi!!!
"Juliet" - Rewelacja!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Nie wydaje mi się, aby Bohlenowi kończyła się kasa :D Chociaż za koncert zapewne zapłacili mu słono.
Może po prostu... znudziło mu się tylko siedzenie w studiach telewizyjnych? Może chciał znowu poczuć adrenalinę przed i w czasie występów!
"Big Boys" uwielbiają realizować swoje marzenia, a Bohlen nie raz to wszystkim pokazał.

A co do podobnego koncertu w Polsce...
To nie wydaje mi się, aby była dobra wola jego zorganizowania.
W Rosji Dieter ma miliony fanów, którzy zapłacą za bilet i po 1000 zł.
Poza tym można powiedzieć, że w Rosji jest tradycja koncertów Dietera.
W Polsce takiej tradycji nie ma. I ilu fanów może być w naszym kraju (nie licząc tych z forum) ?
Przypadkowi ludzie nie wydadzą kilkaset zł aby posłuchać sobie Dietera z playbacku.
Młodzi tez nie pójdą, bo mają muzykę Bohlena w... ich epoka to Gaga, hiphop i okolice.
A Dieter nie zagra kameralnego koncertu dla wielbicieli, bo on na takie drobne to się nie rozdrabnia.
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2012 23:26 przez Daniel, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Mam nadzieje że zaskoczy nas jeszcze podczas grudniowego koncertu. Tak jak ktoś wcześniej zauważył , świetnie byłoby gdyby Dieter pomyślał o wydaniu albumu z piosenkami MT wykonywanymi przez niego. Według mnie Dieterowa Juliet lub Win The Race w wersji cd było by czymś niesamowitym. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Miło widzieć Dietera na scenie, a te poisenki MT - To ci rarytas!!!!
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Patrząc na to, co się działo na tym koncercie, coraz poważniej myślę o pojechaniu do Jekaterynburga na festiwal.
Ewentualnie, jest ktoś chętny na 48 godzin w pociągu?

P.S Zauważyliście że w "Juliet", Dieter wykonał dwa razy tą samą zwrotkę?

I mój ulubiony cytat z koncertu "Now i will do some Modern Talking stuff, but here is no Thomas, Thomas is i don't know" :D
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

Eh, Dieter i Thomas występują z tym samym materiałem, a każdy osobno. Trochę to smutne :-/ Żal mi Modern Talking, ale...ale z drugiej strony to tylko takie moje sentymenty. Bo tak naprawdę nie mam do Dietera ciepłych uczuć za to, jakim jest człowiekiem i generalnie cieszę się, że Thomas nie musi już z nim współpracować. Cieszę się, bo dzięki temu my-fani mamy łatwiejszy dostęp do koncertów, a przecież i tak to Thomas i jego wokal najbardziej kojarzy się z MT. Tak więc dla mnie występ Dietera to raczej taka "ciekawostka przyrodnicza" :-)
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Pierwsze chyba koncertowe wykonanie Gasoline...:-)

Spokojem można kamień ugotować...
MadameX

Post autor: MadameX »

Jak dla mnie genialny koncert!
Piszecie,że Dieter niby zdecydował się ze względów finansowych,ale wydaje mi się,że to jest mało możliwe.Przecież majątek Dietera szacuje się na 250 mln?Szkoda,że obok Dietera nie było Thomasa,ale i tak rewelacyjny występ!Takiego Dietera kocham!
"Gasoline"faktycznie zaliczyło debiut:D
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

MadameX pisze:Jak dla mnie genialny koncert!
Dołączam się do pozytywnych opinii i podpisuję pod powyższym! :)
Kto by się spodziewał, że Didi da taki show w 2012 roku! :)
Pkmodern pisze: Tym razem będzie to koncert podczas którego, wg. zapowiedzi, Dieter wykona piosenki Blue System jak i Modern Talking (to mnie najbardziej interesuje... czyżby któraś z dziewcząt MH będzie za Thomasa?).
Częściowo jak się okazało Pkmodern miał rację z MH , ale chyba się nie spodziewałeś, że sam Dieter będzie robił za Thomasa i to jak dla mnie z rewelacyjnym skutkiem! :)
Zamiast iść spać to siedzę ze słuchawkami na uszach :)... Wykonanie Atlantis Is Calling,brak słów, rewelacja, właśnie taki wokal Dietera uwielbiałem w B.System. A tutaj 2 w 1, jakbym był na koncercie Blue System i Modern Talking jednocześnie!!! :) Podobnie Win The Race, szkoda że takiej słabej jakości na YouTubie... Duety z MH też OK wyszły no i przeboje B_System a na deser pierwszy raz na koncercie Gasoline! :) Nie spodziewałem się, że będzie taka jazda...
Z pewnością dużą rolę odegrała tu kasa i stawka za koncert, ale widać też, że występ i "skakanie" po scenie sprawiało jednak Dieterowi dużą satysfakcję! :) A co za tym idzie, może będzie to kontynuował raz na jakiś czas i jednak uda się w Polsce zorganizować taki koncercik mniejszym kosztem!? ...:) Jak takie info się pojawi to już sie pakuję... pomarzyć można :) ...
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Bardzo fajny koncert. Szkoda, że Dieter nie koncertuje z taką częstotliwością jak Thomas :(.
Ciekaw jestem czy kiedykolwiek Thomas z Dieterem zagrają jakiś koncert. Nie muszą powracać, ale tak żeby razem zagrali :).
Pewnie Dieter zatęsknił za koncertowaniem. Taki mi się wydaje.
Ten festiwal w Jaketerynburgu kiedy ma być?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ