My Black Lady?
-
piotrk8
szukam nazwy wykonawcy
szukam nazwy wykonawcy piosenki napisanej przez Dithera Bolena w latach 90? tytuł to nie wiem czy dobrze napisałem My Black Lady
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Boogaloo
Re: szukam nazwy wykonawcy
Wykonawca to Caesar, to był hicior i faktycznie może kojarzyć się z produkcjami Bohlena/Rodrigueza s czasowo to raczej kawałek z lat 80tych był a nie 90tych. Do dzisiaj szukam maxi version tego kawałka.....piotrk8 pisze:szukam nazwy wykonawcy piosenki napisanej przez Dithera Bolena w latach 90? tytuł to nie wiem czy dobrze napisałem My Black Lady
Pozdro P.
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
http://cgi.ebay.de/IBO-Ich-zuerst-CD_W0 ... dZViewItem
Jürgen Renfordt jest współautorem i współproducentem tej piosenki. Drugim autorem i współproducentem jest nieżyjący już Ibo czyli Ibrahim Bekirovic, prywatnie brat Caesara.
A kawałek jest świetny, niestety już po trzeciej a ja dalej nie mogę tej konkretnej płyty znaleźć
Pozdrawiam
Piotrek
Jürgen Renfordt jest współautorem i współproducentem tej piosenki. Drugim autorem i współproducentem jest nieżyjący już Ibo czyli Ibrahim Bekirovic, prywatnie brat Caesara.
A kawałek jest świetny, niestety już po trzeciej a ja dalej nie mogę tej konkretnej płyty znaleźć
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
- punky linsky
-
Dr.Mabuse1
- Kontakt:
-
Jacek Z.
Widzę, że temat już może upadł, a kawałek siedzi sobie (w wersji maxi też) na jednym z programów P2P
Oczywiście ktoś go zaszufladkował w tytule jako "Italo Disco", więc to może utrudniać. Też miałem problemy by go znaleźć. Coś mi się pochrzaniło, że wykonawca nazywał się Moron. A jak wbijałem to (albo "My Black Lady") na "jutubie" to mi się jakieś dziwne audycje ukazywały
Oczywiście ktoś go zaszufladkował w tytule jako "Italo Disco", więc to może utrudniać. Też miałem problemy by go znaleźć. Coś mi się pochrzaniło, że wykonawca nazywał się Moron. A jak wbijałem to (albo "My Black Lady") na "jutubie" to mi się jakieś dziwne audycje ukazywały
- YaQb85
- Kontakt:
-
Jacek Z.
-
Jacek Z.
Chciałem się pochwalić - szukałem, szukałem, i wreszcie drogą szczęśliwych przypadków namierzyłem je wszystkie trzy - "bohlenopodobne" hity z męskim wokalem które pamiętam z lat '80
:
1) Caesar "My Black Lady" - to było najłatwiejsze, bo znałem tytuł.
2) Les McKeown "Love Is Just a Breath Away" - tyle się naszukałem, a do głowy by mi nie przyszło, że to on...
3) Boytronic "Don't Let Me Down" - gdyby nie szczęśliwy traf na YouTubie chyba w ogóle bym tego nie znalazł!
Ciekaw jestem, czy znacie te utworki, i czy też wydają się Wam podobne
1) Caesar "My Black Lady" - to było najłatwiejsze, bo znałem tytuł.
2) Les McKeown "Love Is Just a Breath Away" - tyle się naszukałem, a do głowy by mi nie przyszło, że to on...
3) Boytronic "Don't Let Me Down" - gdyby nie szczęśliwy traf na YouTubie chyba w ogóle bym tego nie znalazł!
Ciekaw jestem, czy znacie te utworki, i czy też wydają się Wam podobne