"Heavy Metal" w wykonaniu Dietera

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deja Vu

"Heavy Metal" w wykonaniu Dietera

Post autor: Deja Vu »

Temat może jest w pewien sposób prowokacją, ale.....

"How will i know" z ostatniej płytki Dietera wyraźnie "zajeżdża" mi heavy metalem, choć Dieterowi nie wychodzi to za bardzo lub też to miało tak wyglądać. Przyznam się że trochę słucham heavy i wyraźnie w nagraniu tym czuje się ten gatunek muzyczny.

Co sądzicie na ten temat?
Love Suite
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela Küblböcka :D Mnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Deja Vu

Post autor: Deja Vu »

ArCrack pisze:Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela Küblböcka :D Mnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu ;)
Tego Daniela Küblböcka to nie znam niestety, ale trzeba przyznać, że Dieter w nagraniu "How will I know" wyraźnie odszedł w kierunku rocka.
Love Suite
Pioozo

Post autor: Pioozo »

W kierunku pop-rocka, bym rzekł. Gatunek pop jest bardzo pojemny. Wybiegać do heavy metalu to przesada. Użycie gitar w klimatach pop nie czyni z utworu metalu, podobnie jak użycie instrumentów klawiszowych w nurtach rockowych nie uprawnia by sklasyfikowac je jako dance.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

W kierunku pop-rocka, bym rzekł.
Ja przychyliłbym się także do tego określenia.
Kawałek moim zdaniem bardzo dobry. Nie miałbym nic przeciwko całej płycie w takim właśnie stylu. Dodatkowo moim zdaniem świetnie pasuje tutaj efekt z wokalem, który w Love will drive me crazy średnio przypadł mi do gustu.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

No z heavy metalem to nie nic wsplnego a piosenka jest rzeczywiście bardzie rockowa niż popowa...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Peter

Re: "Heavy Metal" w wykonaniu Dietera

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Dla mnie to taki sam to heavy metal jak "We Are Children Of The World", czy cała płyta Daniela Küblböcka :D Mnóstwo gitar, które skutecznie i ładnie zagłuszają wręcz krzyczącego Dietera. Efekt jak dla mnie bardzo fajny, ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu ;)
Jakikolwiek to gatunek mi ten utwór wyraźnie nie leży i uważam,że jest to jedna z najsłabszych piosenek Bohlena jakie kiedykolwiek się pojawiły (exequ z muzyką Daniela Kulblocka i ostatnią płytą MM Cloaddancer)
Awatar użytkownika
MichałT

Re: "Heavy Metal" w wykonaniu Dietera

Post autor: MichałT »

Nie wiem czy dobrze mówię, ale według mnie "How Will I Know" jest raczej utworem o zabarwieniu rockowym, a nie heavy metalowym <bezradny>
ArCrack pisze:ale piosence brakuje do metalu tyle, co utworom z Erikiem do hip-hopu
Problem w tym, że Eric jest przedstawicielem rapu, bo to dopiero z niego, po wielu modyfikacjach, narodził się hip-hop :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Osobiście wolę Rap, jest bardziej melodyjny :D
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ