Pamietacie te czasy???
Po raz pierwszy usłyszałem/am...
-
TAZ
Re: Po raz pierwszy usłyszałem/am...
Ja pierwszy raz usłyszałem bodajże Atlantis is calling, a w zasadzie zobaczyłem teledysk w TVP. To było w latach osiemdziesiatych...miałem z 5 lat...czad!biegałem po podwórku i spiewałem YMH YMS, Cheri lady, potem, juz w podstawowce w 5 klasie pozyczylem kasete MT i z niej najbardziej przypasił mi Geronimo's Caddillac... potem wakacje i cheri lady teledysk w Lista Sprawdzonych Przebojów - głosowałem - a jakzez by inaczej
i bylo blisko wygranej - tyle dni na 1 miejscu - a w ostatnim dniu wyprzedził ich Savage z utworem Only you...
Pamietacie te czasy???
Pamietacie te czasy???
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Ja jako dziecko urodzone w latach 80, byłam faszerowana tamtą muzyką przez starszego brata, który to wtedy parał się prowadzeniem dyskotek. A że MT właśnie się wtedy objawiło i szturmem wdarło na parkiety, to słuchałam ich, że tak powiem, od kołyski
Trudno mi więc napisać, co usłyszałam jako pierwsze, hehhe
Pamiętam natomiast dość dokładnie okoliczności, w jakich doznałam mojego prywatnego objawienia. Był już rok 1998, byłam chora i zgorączkowana, leżałam w domu i słuchałam radia. O 18 w RMFie była taka lista przebojów, "Hop-Bęc" to się nazywało - pamięta ktoś? I Marcin Jędrych zapodał MT, obwieszczając światu powrót "kultowego zespołu lat 80". Poleciało YMHYMS...coś mi zaświtało w głowie... A potem "Cheri cheri lady" i to było to. Bingo! Pamięć odkopała te dawno zapomniane dźwięki wczesnego dzieciństwa. Poczułam jakąś dziwną tęsknotę, choć miałam wtedy dopiero naście lat...
Jak tylko wyzdrowiałam, okazało się, że to nie gorączka mnie omamiła tamtego wieczoru, a boski głos Thomasa.
Pobiegłam po kasetę - na próbę.
Zgrałam ją prawie do czysta
wiec za ciężko uciułane kieszonkowe nabyłam piękną, oryginalną płytkę CD.
Potem pełniła funkcję o mało co świętego ołtarzyka w moim pokoju
Pamiętam natomiast dość dokładnie okoliczności, w jakich doznałam mojego prywatnego objawienia. Był już rok 1998, byłam chora i zgorączkowana, leżałam w domu i słuchałam radia. O 18 w RMFie była taka lista przebojów, "Hop-Bęc" to się nazywało - pamięta ktoś? I Marcin Jędrych zapodał MT, obwieszczając światu powrót "kultowego zespołu lat 80". Poleciało YMHYMS...coś mi zaświtało w głowie... A potem "Cheri cheri lady" i to było to. Bingo! Pamięć odkopała te dawno zapomniane dźwięki wczesnego dzieciństwa. Poczułam jakąś dziwną tęsknotę, choć miałam wtedy dopiero naście lat...
Jak tylko wyzdrowiałam, okazało się, że to nie gorączka mnie omamiła tamtego wieczoru, a boski głos Thomasa.
Pobiegłam po kasetę - na próbę.
Zgrałam ją prawie do czysta
Potem pełniła funkcję o mało co świętego ołtarzyka w moim pokoju
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- MTalkingusia28
No pewnie, ja pamiętam, ale dopiero w 2000r. zaczęłam tę listę słuchać, bo wtedy nowością była piosenka China In Her Eyes - 17 marzec 2000r. dokładnie pamiętam. No i wtedy zaczęłam zapisywać codziennie miejsce tej piosenki na liście Hop Bęc. Zawsze po 18-tej godz. o ile dobrze pamiętam. Mam zapisane daty (bo tak mnie wzięło) miejsc na tej liście tych piosenek, które wdarły się na listę. China In Her Eyes było na 1 pozycji 18.IV.2000r. Tak mam zapisane.Naddel pisze: O 18 w RMFie była taka lista przebojów, "Hop-Bęc" to się nazywało - pamięta ktoś? I Marcin Jędrych zapodał MT,
A Modern Talking słucham od 1998r. i znam Cheri Cheri Lady właśnie z Listy Sprawdzonych Przebojów o której pisze mój poprzednik. Ale o tym już pisałam kilka razy i nie chcę się powtarzać.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
- Naddel
- Członek TAFC Polska
MTalkingusia28 pisze: No i wtedy zaczęłam zapisywać codziennie miejsce tej piosenki na liście Hop Bęc. Zawsze po 18-tej godz. o ile dobrze pamiętam. Mam zapisane daty (bo tak mnie wzięło) miejsc na tej liście tych piosenek, które wdarły się na listę. China In Her Eyes było na 1 pozycji 18.IV.2000r. Tak mam zapisane
Hahhahahaha!! A myślałam, że tylko ja miałam taki odpał, żeby zapisywać notowania piosenek MT na listach przebojów!!
- MTalkingusia28
No to nie jestem sama z moim fiołem zapisywania piosenek na listach przebojów.Naddel pisze:MTalkingusia28 pisze: No i wtedy zaczęłam zapisywać codziennie miejsce tej piosenki na liście Hop Bęc. Zawsze po 18-tej godz. o ile dobrze pamiętam. Mam zapisane daty (bo tak mnie wzięło) miejsc na tej liście tych piosenek, które wdarły się na listę. China In Her Eyes było na 1 pozycji 18.IV.2000r. Tak mam zapisane
Hahhahahaha!! A myślałam, że tylko ja miałam taki odpał, żeby zapisywać notowania piosenek MT na listach przebojów!!![]()
Tez tak robiłam, mam te notatki do tej pory
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- Naddel
- Członek TAFC Polska
A propos pisania - ja to w ogóle prowadziłam wtedy dzienniki, pisałam dużo, o wszystkim. Oczywiście kiedy nastał u mnie czas MT zaczęłam zapisywać notowania singli, jak również kiedy i gdzie leciał jakiś teledysk MT. Każdy zakup płyty był mega wydarzeniem, takim na kilka/kilkanaście kolejnych notek
Oraz miałam w tamtym czasie sporo korespondencyjnych koleżanek i kolegów, z którymi wymieniliśmy listownie poglądy na temat naszych idoli (taaaak, kiedyś to się nawet listy pisało...!), wymienialiśmy materiały i tak sobie tam gadaliśmy o życiu. I wiesz co? Z 3 osobami z tamtych lat nadal mam kontakt, mamy się na FB, piszemy, rozmawiamy, szykuje się spotkanie w Szczecinie... Cieszę się, że poza wrażeniami muzycznymi, poznałam też dzięki moim idolom jak dotąd kilku fajnych ludzi i jestem głęboko przekonana, że poznam jeszcze wielu następnych 
- ewka_si
- Kontakt:
Ja pierwszy kawałek Modern Talking usłyszałam ,,Cheri Cheri Lady '':)) w wieku 3 latek
) i od tego momentu MT weszło w ucho i tak zostało
)
Pozdrawiam tytułem baaaaardzo fajnej piosenki ,, Everybody need somebody ''
:*
Pozdrawiam tytułem baaaaardzo fajnej piosenki ,, Everybody need somebody ''
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- Kasia1984
Moja pierwsza piosenka byla YOU'RE MY HEART YOU'RE MY SOUL v roku 1998 slysalam jej w TV i moja mama mi powiedzala co to za grupa i ze jusz grali wczesniej potem przyslo BROTHER LOUIE 1998 i tam jusz wiedzalam ze jest moja najulubionejsza grupa i slucham ich do teraz pa Kasia1984
- lancja
Ja swoją piosnkę Modern Talking usłyszałem w 1998r. miałem wtedy 17 lat., był to kawałek JET AIRLINER i YOU'RE MY HEART, HOU'RE MY SOUL
) i to zapoczątkowało interesowanie się muzyką MT. Jeszcze tego samego miesiąca nabyłem wszystkie kasety ówczesne MT. Potem to już tylko płyty CD orginalne rzecz jasna:)
- ROBERT_LATO
- Redaktor
- Kontakt:
Atlantyda dobrze że mnie nie pytasz bo podobno ludzie tak długo nie żyją gdybym opisał kiedy słyszałem MT po raz pierwszyatlantyda ;o) pisze:Tylu forumowiczów a zaledwie kilka osób się wypowiedziało w tym temacie.
Pkmodern 33ccd scorpionek ArCrack - wy co? Czyżby to było tak dawno,że już nie pamiętaciejak to się zaczęło...?
Kilka słów ...no...
Pozdrawiam
Its haahd se Dieter tuh bie 
- MTalkingusia28
No nareszcie mój rówieśnik.lancja pisze:Ja swoją piosnkę Modern Talking usłyszałem w 1998r. miałem wtedy 17 lat., był to kawałek JET AIRLINER i YOU'RE MY HEART, HOU'RE MY SOUL) i to zapoczątkowało interesowanie się muzyką MT. Jeszcze tego samego miesiąca nabyłem wszystkie kasety ówczesne MT. Potem to już tylko płyty CD orginalne rzecz jasna:)
-
luki1302
Pierwszym utworem to było Cheri Cheri Lady, na jakiejś składance od mojego Taty, a dosłownie kilka dni później w telewizji You're My Heart, You're My Soul. To było jakieś 4 lata temu 
- agata_00000
Masz rację atlantyda to było tak dawno że nie pamiętam. Po raz pierwszy usłyszałam Modern Talking na dyskotece i był to chyba utwór "you're my heart, you're my soul'' , ale nie jestem pewnaatlantyda ;o) pisze:Tylu forumowiczów a zaledwie kilka osób się wypowiedziało w tym temacie.
Pkmodern 33ccd scorpionek ArCrack - wy co? Czyżby to było tak dawno,że już nie pamiętaciejak to się zaczęło...?
Kilka słów ...no...
` Witchqueen of Eldorado...
- JoannaIzabella
Dla mnie pierwsze było Cheri Cheri Lady
Pamiętam, jak zamarłam przed TV
Wcześniej słyszałam, jak koleżanki się zachwycały jakimś Modern Talking, ale mnie to nie ruszało ;p
Ale po usłyszeniu GŁOSU i obejrzeniu teledysku.... Przepadłam! Hehehe, pamiętam też, jak niemal nie zagryzłam koleżanki, która (fanka Limahla) mówiła: "a co się tobie podoba w tym całym MT? Oni wszystko robią na jedną melodię..."
Ale to były ciężkie czasy dla fanów.... Jak się upolowało coś w TV, to było święto!
Ale po usłyszeniu GŁOSU i obejrzeniu teledysku.... Przepadłam! Hehehe, pamiętam też, jak niemal nie zagryzłam koleżanki, która (fanka Limahla) mówiła: "a co się tobie podoba w tym całym MT? Oni wszystko robią na jedną melodię..."
Ale to były ciężkie czasy dla fanów.... Jak się upolowało coś w TV, to było święto!
- Ann
- Członek TAFC Polska
Moją pierwszą piosenką MT była "Brother Louie".Pewnego jesiennego wieczoru,1995 roku oglądałam jak co weekend program Clip Box w TV Porion.Ponieważ nie było akurat nic ciekawego dla mnie zajęłamam się wycinaniem czegoś z papieru i tylko słuchałam co leci w tv,kiedy nagle usłyszałam cudowny głos Thomasa 
MY DREAMS COME TRUE 
- JoannaIzabella
luki1302 pisze:Pierwszym utworem to było Cheri Cheri Lady, na jakiejś składance od mojego Taty, a dosłownie kilka dni później w telewizji You're My Heart, You're My Soul. To było jakieś 4 lata temu
Ha! Proszę, niektórzy "tak dawno, że nie pamiętam" a niektórzy o, 4 lata temu!