Sandra

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
dawidsikorski2

Re: Sandra

Post autor: dawidsikorski2 »

29 wychodzi w polsce nowy album Sandry :) Styl lata 80 bardzo fajny album sie zapowiada:)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Dzięki za informację :) to iła wiadomość
Obrazek
dawidsikorski2

Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

No nareszcie cos przyjemnego dla ucha nowa płytka super niema ja styl z lat 80.:)
dawidsikorski2

Tak plyta wspaniala :D
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

No i doczekaliśmy się nowego albumu Sandry - Stay In Touch.
Styl piosenek jest rzeczywiście na lata 80te, z charakterystycznymi dla Sandry tego okresu wstawkami męskiego wokalu.
Ciekawe kto użyczył swojego głosu - Hubert Kah, Thiers czy może ktoś zupełnie nowy ?

Obrazek

W wersji Deluxe otrzymujemy 2 CD, na których... :

CD1
01 - Stay In Touch
02 - Infinite Kiss
03 - Between Me & The Moon
04 - Maybe Tonight
05 - Moscow Nights
06 - Heart Of Wax
07 - Kings & Queens
08 - Angels In My Head
09 - Sand Heart
10 - Love Starts With A Smile
11 - Sun In Disguise

CD2
01 - Moscow Nights (Extended Version)
02 - Kings & Queens (Extended Version)
03 - Love Starts With A Smile (Extended Version)
04 - Angels In My Head (Extended Version)
05 - Stay In Touch (Extended Version)
06 - Between Me & The Moon (Extended Version)
07 - Sun In Disguise (Extended Version)
08 - Maybe Tonight (Extended Version)
09 - Infinite Kiss (Extended Version)
11 - Heart Of Wax (Extended Version)
Awatar użytkownika
aneskawb

Post autor: aneskawb »

Witam. Muszę przyznać, że jestem szalenie pozytywnie zaskoczona muzą z ostatniej płytki Sandrusi. Styl fenomenalny jak dla mnie i moich tęsknot do lat 80ych, a za męskie dośpiewki naprawdę ją kocham, odkąd pamiętam zawsze wywoływały u mnie dreszcz emocji..ciekawe co :)Jednak najbardziej zdumiewa mnie głos Sandry, jego brzmienie w utworach jest takie hmm czyste, świeże, młode?, niezachrypnięte, zupełnie inaczej niż w utworze The night is still young śpiewanej z Thomasem A. Albo jest wybitną "modulistką" swojego głosu, albo ja mam problem ze słuchem :) bo że jest amazing singer - w to nie wątpię! :)

Pozdrawiam
"Give me your palm, I can't live without you..."
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Płyta może i nie najgorsza ale jak na mój gust nie ma za bardzo też czym się zachwycać. Prawdę mówiąc po kilkukrotnym jej wysłuchaniu właściwie żadna piosenka nie utkwiła mi na tyle w pamięci, żebym cały czas gdzieś tam ją w myślach słyszał... A zwykle jest tak z nowymi albumami, że jak coś wpadnie w ucho to nie można się potem od tego odpędzić... :-)
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Męski wolak to nikt inny tylko Hubert Kah - czyli ten sam który śpiewa z Sandrą przebój Maria Magdalena.
Bardzo fajnie razem brzmią. W "nowszych" płytach bardzo brakowało głosu Huberta.

Przesłuchałem kilka razy nowy album i popieram przedmówcę, że piosenki są monotonne.
Wszystko jest podobne, trudno wyodrębnić tu jakieś bardziej "konkretne" piosenki.
Mnie najbardziej podoba się Stay In Touch oraz Maybe Tonight.
Cała reszta jest w zasadzie taka sama - niby to styl dawnej Sandry, ale jednak nie.
Brakuje magii Michela Cretu! Brakuje pięknych melodii, brakuje ciekawych aranżacji, brakuje głębi.
Wszystko jest takie łuputupu, za płaskie, za płytkie.
Wystarczy posłuchać oryginalnej wersji Marii Magdaleny, oraz kalki tej piosenki czyli Kings & Queens.
Niby to samo - ale piosenki dzieli prawdziwa przepaść !
Nowy album Sandry szybko się nudzi, nie wciąga, jest zbyt sterylny.
Black & Jones nie podołali zadaniu stworzenia dobrego albumu w starym klimacie. Szkoda.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

aneskawb pisze:Witam. Muszę przyznać, że jestem szalenie pozytywnie zaskoczona muzą z ostatniej płytki Sandrusi. Styl fenomenalny jak dla mnie i moich tęsknot do lat 80ych, a za męskie dośpiewki naprawdę ją kocham, odkąd pamiętam zawsze wywoływały u mnie dreszcz emocji..ciekawe co :)Jednak najbardziej zdumiewa mnie głos Sandry, jego brzmienie w utworach jest takie hmm czyste, świeże, młode?, niezachrypnięte, zupełnie inaczej niż w utworze The night is still young śpiewanej z Thomasem A. Albo jest wybitną "modulistką" swojego głosu, albo ja mam problem ze słuchem :) bo że jest amazing singer - w to nie wątpię! :)

Pozdrawiam
Dokładnie, podpisuję się pod wypowiedzią ponieważ również zaliczam się do wielbicieli tego wydania i skrajnie do pozostałych opinii napiszę że płyta mnie wciągnęła a melodie ciągle nadają rytm moim aktualnym sprawom/zajęciom.
"...I'm A Rough Boy..."
JarekMT

Post autor: JarekMT »

Ja tez jestem zachwycony jej nową płytą. Powrót w lata 80-te, udał jej sie znakomicie. :) Naprawdę zrobiła świetny krok, podejmując ponownie współpracę z Kahem. Jego wokalu baaardzo brakowało, co sprawia że od razu inaczej słucha się płytę. Moje ulubione kawałki z niej to: Stay in touch, Infinite Kiss oraz Kings&Queens(mimo iż podobne do słynnej Marii Magdaleny).

Sandra to jedna z moich najulubieńszych wokalistek! Uwielbiam jej hity i mniej znane piosenki!.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Czy jest jakaś strona, kanał na youtube, na którym znajdę piosenki Sandry? Wybieram się na Łódzki koncert 16 lutego na Thomasa, ale chciałabym poznać lepiej muzykę Sandry przed tym koncertem-wiem, że jest taka wokalistka, znam kilka piosenek (Maria Magdalena czy Everlasting love) i je lubię.
Zajrzałam tutaj, nie wszędzie są teledyski przy jej piosenkach, a na youtube większość piosenek wyskakuje mi innych artystów (mających piosenki o takim samym tytule), albo amatorskie nagrania ludzi na świecie śpiewających (lepiej lub gorzej :lol: ) jej piosenki :roll:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Na FB jest strona polskiego fan clubu, którą prowadzi Marek. Jest też strona http://www.sandra.org.pl lecz przydała by się jej renowacja graficzna. Jest tam też forum, ale by je przeglądnąć trzeba się zarejestrować a to zniechęca :(
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Problem jest taki, iż nie mam konta na FB i mieć nie zamierzam. Znalazłam jakiś kanał z jej piosenkami na youtube po długich poszukiwaniach i słuchałam piosenek, także już wiem, czego się spodziewać :wink:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
nathan30

Post autor: nathan30 »

Oczywiscie zapraszam wszystkich chętnych na moją oficjalną stronę fan Sandry na facebooku :-)

http://www.facebook.com/pages/Sandra-Po ... 5069030661
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Z wywiadu, którego Sandra udzieliła dla niemieckiej radiostacji, Sandra Cretu nagrywa obecnie nowy krążek, producentem jest - rzekomo - znany nam tu Peter Ries.
ODPOWIEDZ