Modern Talking w 2012 roku
-
piotras1272
Modern Talking w 2012 roku
Witam
Czy wyobrażacie sobie nasz ukochany zespół w czasach współczesnych. Czy Dieter razem z Thomasem byliby w stanie tworzyć jeszcze dobrą muzykę. Czy podbijałaby ona jeszcze listy przebojów ??:)
Czy wyobrażacie sobie nasz ukochany zespół w czasach współczesnych. Czy Dieter razem z Thomasem byliby w stanie tworzyć jeszcze dobrą muzykę. Czy podbijałaby ona jeszcze listy przebojów ??:)
- Didi&Thomas
Re: Modern Talking w 2012 roku
Ja zawsze miałem bogatą wyobraźnie i wiele jestem sobie w stanie wyobrazić ale już nie obu Panów razem dzisiaj. Zbyt wiele się po drodze od 2003 roku wydarzyło. Drogi obu Panów rozeszły się tak bardzo jak pierwsze superkontynenty na ziemi - a raczej nie mamy szans na odnalezienie jakiegoś portalu który przeniósł by nas z powrotem powiedzmy w taką "Terra Novę", a tylko do tego mógłbym chyba porównać prawdopodbieństwo kolejnej reaktywacji MT. Co do list przebojów - nie, tym razem nawet gdyby doszło do reaktywacji nie byłoby sukcesów na listach. Dlaczego ? Bo taki comeback (już drugi) zostałby niemiłosiernie zbluzgany przez pseudokrytyków bez względu na treść jaką by ze sobą niósł. Poza tym czas też robi swoje i trudno było walczyć z Rihanną, Gagą czy inną tego typu gwiazdką. Jak patrzę co dzisiaj króluje na listach to dochodzę do wniosku że moje bieguny odbierania i uznawania dobrej muzyki mają się odwrtonie proporcjonalnie do miejsca jakie zajmują artyści. Tzn. im wyżej coś jest na liście tym mniej mi się podoba - głupie to trochę, wiem ale tak to właśnie odbieram. Chyba muszę zainwestować w jakiś dekoder co by mi dekodował tę muzykę z ichniego na nasze
A jaki z tego morał wychodzi - szukajmy portalu, a jak go znajdziemy to wykupuje miejsce w pierwszej pielgrzymce 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
piotras1272
Ale wielka szkoda, że w 2003 roku znów się pokłócili. Mogliby zakończyć działalność w 25 lecie zespołu. A potem dawać jakieś pojedyncze koncerty i ewentualnie wydać jakieś single 
- ewka_si
- Kontakt:
Grali już w czasach współczesnych i bardzo dobrze im to wychodziło .Cud by musiał się stać żeby Thomas i Dieter mieli grać dalej w duecie.Thomas za dużo wstydu się najadł przez Dietera jak grali razem wątpie żeby mu przebaczył

,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- Jasmine
Ja bym nie chciała, by się reaktywowali. Bałabym się, że Dieter będzie chciał się przystosować do współczesnych trendów i stworzy jakieś koszmary. Po za tym oni już swoje zrobili i to mi wystarczy. Bardzo bym się zdziwiła, gdyby Thomas się zgodził grać z Dieterem.
-
piotras1272
No to że raczej teraz znów byłby comeback jest nie możliwe. I masz rację Jasmine. Jeśli Dieter miałby tworzyć dla naszego Thomasa to co robi dla gwiazdek DSDS to lepiej by było żeby nic nie tworzył, bynajmniej nie zniszczył by całego dorobku MT
- Jasmine
Właśnie tego się najbardziej boję, że skoro tak przywyknie do robienia piosenek dla DSDS to może takie robić dla MT. Po za tym nie wiem, czy ktoś oprócz fanów zainteresował by się nowymi piosenkami...
- Gasolina91
To największa obawa chyba wszystkich fanów. Ale może Dieter ma gdzieś w szufladach schowane utwory, które miały być na kolejnych albumach MT... ale z racji, że panowie się rozstali, leżą i nie ujrzą już światła dziennego. To takie moje przypuszczenia.Jasmine pisze:Właśnie tego się najbardziej boję, że skoro tak przywyknie do robienia piosenek dla DSDS to może takie robić dla MT.
Point Of No Return
- disco-man
Dieter powinien reaktywować Modern Talking i tłuc 2.3 albumy rocznie jak za dawnych czasów,no i żeby były one w starym stylu tzn:w stylistyce lat 80! To była by dopiero sensacja!
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Zdecydowanie NIE. Wolałbym jakieś okoliczne specialne koncerty obu panów. W dzisiejszych czasach nie mieli by za bardzo chyba szans. Sama młucka i Disco Polo.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
-
fan nr 1
Thomas Anders przystosowałby się do każdej sytuacji .jest wszechstronny.ale myślę gdyby jeszcze raz spróbowali pierwsza płyta po następnej reaktywacji była by hitem.ja w to wierze
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
disco-man pisze:Dieter powinien reaktywować Modern Talking i tłuc 2.3 albumy rocznie jak za dawnych czasów,no i żeby były one w starym stylu tzn:w stylistyce lat 80! To była by dopiero sensacja!
Co masz na mysli piszac, ze "Dieter powinien reaktywowac Modern Talking"?? O ile sobie przypominam Modern Talking to Dieter Bohlen + Thomas Anders. Jesliby tylko Dieter reaktywowal MT to nie bylby to juz MT, lecz cos zupelnie innego, bo brakowaloby w tym prejekcie osoby/glosu Thomasa Andersa.
A jesli chodzi o sama reaktywacje MT to podtrzymuje swoje zdanie: nigdy wiecej ponownej reaktywacji Modern Talking.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2012 14:56 przez edmund1974, łącznie zmieniany 1 raz.
You Can Win, If You Want.
- dieErdbeere91
Chyba nie był by to dobry pomysł.. po pierwsze muzyka się zmieniła i jeżeli mieli by nagrywać piosenki w styli Modern Talking z przed lat, to podejrzewam że nie cieszyło by się to zbyt dużym zainteresowanie (oczywiście pomijając prawdziwych fanów Modern Talking, którzy na pewno kupowali by płyty, jeździli na koncerty itp. itd.)
Po drugie jeżeli nowe Modern Talking miało by nagrywać muzykę w nowym brzmieniu dopasowaną do dzisiejszego rynku muzycznego, to tak... mogło by się to spodobać nowym słuchaczom, jednak dziś piosenki są "krótkotrwałe". Natomiast te osoby, które znają te stare piosenki Modern Talking mogły by być nie zbyt zchwycone nowym brzmieniem MT.
Troche namieszałam, ale mam nadzieje że mniej wiecej rozumiecie co chciałam przekazać.
Jeżeli chodzi o mnie to ja bym się z tego faktu bardzo ucieszyła.. i ja przystało na prawdziwą fankę tego zespołu na pewno zakupiła bym ich nową płytę, nie zależnie od tego czy podchodziło by to pod techno, muzykę klubową czy jeszcze coś tam innego co w tej chwili nie przychodzi mi do głowy.
Po drugie jeżeli nowe Modern Talking miało by nagrywać muzykę w nowym brzmieniu dopasowaną do dzisiejszego rynku muzycznego, to tak... mogło by się to spodobać nowym słuchaczom, jednak dziś piosenki są "krótkotrwałe". Natomiast te osoby, które znają te stare piosenki Modern Talking mogły by być nie zbyt zchwycone nowym brzmieniem MT.
Troche namieszałam, ale mam nadzieje że mniej wiecej rozumiecie co chciałam przekazać.
Jeżeli chodzi o mnie to ja bym się z tego faktu bardzo ucieszyła.. i ja przystało na prawdziwą fankę tego zespołu na pewno zakupiła bym ich nową płytę, nie zależnie od tego czy podchodziło by to pod techno, muzykę klubową czy jeszcze coś tam innego co w tej chwili nie przychodzi mi do głowy.
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong
Nie, stanowczo nie.... Musieliby się podporządkować nowym trendom a wtedy....to nie byłoby Modern Talking. A musieliby, aby trafić do szerszej publiki i się utrzymać.
- disco-man
Nie pisałem tego na poważnie, tylko w formie żartu,bo wiem że jest to niemożliwe,ale z drugiej strony przecież dużo dzisiejszych muzyków,często amatorów, komponuje piosenki w stylu lat 80.Nie robią tego oczywiście dla pieniędzy,bo nic z tego nie mają ,oprócz wielkiej satysfakcji.Ja dziś na miejscu Bohlena,będąc tak cholernie bogatym człowiekiem,komponowałbym piosenki w starym stylu,w stylu który dał mu sławę i fortunę.Wykładałbym swój szmal ,aby fani znowu wpadli w zachwyt,bo z pewnością brakuje im nowych piosenek w starym stylu.Chrzaniłbym modę i krytykę-robiłbym to dla wiernych fanów.Jest to oczywiście nierealne,tak sobie tylko marzę...
-
talk talk
Według mnie Dieter poradziłby sobie w dzisiejszych czasach z MT bo jak wiadomo cały czas coś komponuje dla innych więc wie co w trawie piszczy. Tym bardziej jak widzę raperów Snoop Doga czy Timbalanda w dancowych kawałkach to wierzę że Dieter dałby radę się dostosować.