Oczywiście, że na koncerty Thomasa nie chodzą tylko jego fani, dlatego właśnie zaproponowałem jedną piosenkę Thomasa sprzed roku 1984. Proszę zwróć uwagę, że mamy wszystkie jego piosenki od tego roku, a więc MT stare, etap solowy (n.p. Soldier) MT po comebacku i utwory ze Stronga. Naturalnie, że Thomas powinien zaczynać od MT, żeby wzbudzić iskry w publiczności, jednak z czasem powinien wykształtować coś na kształ swojej historii - tu właśnie brakującym elementem stają się utwory z lat 1980 - 1984. Powinien zaśpiewać jedną piosenkę z tego okresu, potem jedną, czy dwie z solowej kariery i na koniec coś ze Stronga, jeśli już chce. Wszystko to powinno być przeplatane piosenkami MT, myślę, że jest to perspektywa dość rzeczywista, jako, że koncert Thomasa jako Thomasa, jest raczej nie wykonalny w Polsce. Stąd właśnie moja propozycja do TAFCPL, o przedstawieniu Mu tego pomysłu. Mam nadzieję, że wkrótce ktoś się ustosunkuje, bo myślę, że jedna piosenka, nie sprawiła by kopłotu w koncercie, a mogła by za to udowodnić, że Thomas posiada dobre piosenki nawet sprzed okresu około 30 lat.
Pozdrawiam
i czekam na dalsze ekspresje
Wielki Fan MichałT
P.S. Osobiście jeśli chodzi o jego karierę solową, to najchętniej usłyszałby Can't Give You Anything i Fool If You Think It's Over - a swoję drogą mógłby to być kolejny pomysł, to jest piosenka z repertuaru innej osoby, a więc jednocześcię ukłon w stronę innych kompozytorów, takich jak chociażby Chris Rea