Dieter Bohlen Show

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!
ODPOWIEDZ

Dieter Bohlen Show

Alexander Klaws
3
4%
Andrea Berg
3
4%
Bonnie Tyler
13
17%
Chris Norman
12
16%
C.C.Catch
13
17%
Mark Medlock
6
8%
Touche
2
3%
Daniel Kublbock
0
Brak głosów
Nino De Angelo
10
13%
Les McKeown
7
9%
Pietro Lombardi
1
1%
Daniele Negroni
0
Brak głosów
Lucka Hanii
2
3%
Yvonne Catterfeld
0
Brak głosów
Sarah Engels
3
4%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dieter Bohlen Show

Post autor: atlantyda ;o) »

Od dłuższego już czasu chodzi mi po głowie pomysł zaproszenia na wspólny koncert Artystów dla ,których komponował Dieter Bohlen.Oczywiście nie wszystkich,bo to fizycznie nie możliwe,ale np. 5 najpopularniejszych.Jeżeli bylibyście Głównym organizatorem takiego przedsięwzięcia ,kogo byście zaprosili? W ankiecie wymieniłam kilku artystów z różnych "epok".Pierwsza 7-mka wygrywa ! :) . Może Nasz pomysł i poparcie spodoba się i będziemy mieli taki wymarzony koncert :) .

P.S. Oczywiście na takim koncercie nie mogło by zabraknąć głównego "powodu" Show :) - Dietera Bohlena - jego więc nie umieszczam w ankiecie.

Jak w ogóle w Waszym wyobrażeniu taki koncert miał by wyglądać?

Ja mam wyobrażenie takie,że każdy z artystów śpiewa 3 swoje największe przeboje-oczywiście Live :D z nowymi aranżacjami 8) . Bohlen Zaśpiewa coś z Blue System i solowej płyty Dieter Der Film . Na koniec gość specjalny Thomas Anders (co jest mało prawdopodobne w takim zestawieniu :? ) i zaśpiewa 3 piosenki po niemiecku sprzed MT. Na koniec Medley MT :D - podoba się :)

Swoje głosy oddalam na:
Alexandra,Bonnie,Chris,Les,CCC,Touche,Nino
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Dieter Bohlen Show

Post autor: ArCrack »

Obawiam się, że pomysł jest nierealny ze względu na "sympatię" jaką w większości darzą Bohlena jego byli artyści, ale... zabawa fajna :)
Tak więc moja piątka to:
- Bonnie Tyler jako reprezentantka tego ambitniejszego nurtu w twórczości Bohlena.
- C.C. Catch jako reprezentantka tego nurtu, który najbardziej kochamy :)
- Mark Medlock jako wokalista, który przywrócił nam na chwilę Bohlena na scenę
- Nino De Angelo jako mój ulubiony głos spośród wszystkich artystów Bohlena
- Sarah Engels jako najlepsza od lat wokalistka, która śpiewała piosenki Bohlena

Discotex pokazał, że ok. trzy i pół godziny byłyby optymalnym czasem trwania takiego minifestiwalu. Jeśli więc liczyć sześć minut na jeden utwór, w programie zmieściłoby się 35 piosenek. Osobiście rozdzieliłbym ten czas następująco:

Nino De Angelo: Samuraj (w wersji zbliżonej do tej z płyty "Zurück nach vorn"), Who's Gonna Love You Tonight , Don't Kill It Carol, There's Too Much Blue In Missing You i... Midnight Lady (miał śpiewać wersję niemiecką zamiast Rolanda Kaisera, więc dlaczego nie? :))
Sarah Engels: Heartbeat, Only For You, Call My Name
C.C.Catch: Good Guys Only Win In Movies, I Can Lose My Heart Tonight, Strangers By Night, Cause You Are Young, Jump In My Car, House Of Mystic Lights, Heartbreak Hotel, Megamix
Mark Medlock: Real Love, Part Time Lover, You Can Get It, Only Forever i... Sad Girl In The Sunset (wokalnie pasowałby doskonale)
Bonnie Tyler: Race To The Fire, Bitterblue, Against The Wind, Fire In My Soul, Fools Lullaby
Dieter Bohlen - z takiego bogactwa trudno wybrać coś konkretnego :) Niemniej jednak jeśli piosenki faktycznie miałyby być śpiewane na żywo, to ktoś powinien wspierać wokalnie Bohlena przynajmniej w zwrotkach piosenek Modern Talking i refrenach Blue System.
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

Re: Dieter Bohlen Show

Post autor: Marcin87 »

Zagłosowałem na C.C.Catch, Bonnie Tyler, Chrisa Normana, Nino De Angelo, Marka Medlocka i Sarah Angels. Pierwszych czterech wykonawców dlatego, że ich piosenki napisane przez Bohlena lubię najbardziej. Dwóch ostatnich ponieważ są najlepszymi podopiecznymi Dietera od rozpadu MT.
Obrazek
ODPOWIEDZ