Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Gazebo

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
batman

Re: Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Ga

Post autor: batman »

Przecież informację o tym, że dostęp do gwiazd mają posiadacze wejściówek na płytę trzeba by oficjalnie ogłosić a więc siłą rzeczy dowiedzieli by się o niej wszyscy obecni na imprezie. Naprawdę wierzysz, że ludzie nie chcieliby się spotkać z gwiazdą będąc na imprezie? Nawet gdyby co piąta osoba chciała wejść na takie spotkanie jest to NIEMOŻLIWE. Mówiąc o 5 tys miałem na myśli pojemność płyty na hali ERGO ARENA przy takim rozmieszczeniu sceny jaki planujemy. Plus znacznie więcej na widowni (miejsca siedzące). Wybacz dopóki będziesz szukającym dziury w całym filozofującym fanem a nie organizatorem takiej imprezy, ilość sprzedanych wejściówek pozostanie póki co nasza tajemnicą a nie Twoją
Cedre Bleu

Post autor: Cedre Bleu »

Ilość sprzedanych wejściówek chyba nie jest tajemnicą. A na pewno nie w Empikach, w których panie przed komputerem obracają ekran w taki sposób, aby wybrać sobie miejsce, a przy okazji mówią, które miejsca są wolne. Bilet kupiłem tydzień temu i że tak powiem... dosyć dużo miejsc wolnych było. A ile osób przybędzie na imprezę okaże się już niedługo, 7.09. Wtedy to już na pewno nie będzie tajemnica :D
Jeśli nie masz ochoty na rozmowę z "filozofującym" fanem, to we własnym gronie zorganizujcie takie spotkanie.
Nawet na wschodzie takie spotkania się odbywają i dostęp do gwiazd mają wszyscy, którzy przybędą (na spotkanie, nie koncert). I nie mówię o tysiącach, bo akurat jeśli o to chodzi, to wiemy, że to niemożliwe. Takie spotkania naprawdę w nieskończoność nie trwają i po pewnym czasie ktoś informuje: "Dziękujemy państwu, czas się skończył".
Bywałem na takich spotkaniach i wszystko przebiegało prawidłowo. Oczywiście, że nie każdy mógł podejść, gdy było już po czasie. Wystarczy nie spóźnić się i cierpliwie stać w kolejce.
I raz jeszcze pozwolę sobie napisać - naprawdę cudowne podejście do osoby, która zamierza wybrać się na imprezę...
batman

No niestety jest tajemnicą i to obwarowaną umową z Ticketpro. To co Panie pokazują w Empikach to tylko możliwość zarezerwowania sobie miejsca na trybunach siedzących. Nie ma tam wiedzy o miejscach na płycie, ogólnej sprzedaży biletów a także tego które sektory są wyłączone ze sprzedaży bądź zarezerwowane.
Cedre Bleu

Niedawno był problem z zakupem biletów na Ticketpro, więc zadzwoniłem do Empiku z zapytaniem, czy u nich bilet można nabyć. Usłyszałem: "Tak, dużo ich jest". Był to pan, któremu zapewne chodziło o to, że mało osób zakupiło bilet(było to w połowie lipca). A gdy wybrałem się osobiście go zakupić, to usłyszałem od pani: "Te nieoznaczone to miejsca wolne", gdy obróciła ekran w moją stronę... (Mnie interesował bilet na płytę, a pokazała siedzące).
Nigdzie nie napisałem, że znam liczbę sprzedanych wejściówek, ani że została mi ona podana. Padają tylko zwroty "dużo", "mało". Ze strony sprzedawców.
Życzę wysokiej frekwencji. Szczerze. To pewnie nawet zaważy, czy w Hitparada 80 rzeczywiście okaże się imprezą cykliczną. Mnie osobiście naprawdę nie interesuje ile tych biletów zostało sprzedanych. Trzy lata temu byłem na "80's Show" (Samantha Fox, Limahl, Kim Wilde) w Bydgoszczy, grono uczestników koncertu raczej kameralne ze względu na słabą promocję, ale co z tego? Zabawa była przednia. A ponoć nawet mieszkańcy Bydgoszczy nie wiedzieli o tym koncercie.
A jak są jakieś problemy z organizacją spotkania dla fanów, albo nie ma pomysłu, jak to ma wyglądać, to może lepiej odpuścić.
Bo po co. Po co uszczęśliwiać ludzi...
A jeśli chodzi o ogólną sprzedaż biletów, to sprzedawca może przecież powiedzieć: "Tak, bilety się sprzedają", albo "Nie, bilety się nie sprzedają".
Za każdym razem, gdy zakupuję bilet na koncert, to słyszę coś takiego. Przeważnie w Empiku. To jest ludzkie pytanie i ludzka odpowiedź.
A teraz coś z innej beczki.
Parę postów wcześniej napisałeś, że gwiazdy przygotowały wyjątkowe recitale na tę okazję. Czyli rozumiem przez to, że zostaną wykonane utwory, których najczęściej nie wykonują na scenie? To znaczy, że ich występy mogą trwać dłużej, niż zazwyczaj? Nie wiem, jak to będzie wyglądać w przypadku innych gwiazd, ale C.C. Catch ma raczej stały repertuar.
batman

Tak zgadza się. Zależało nam bardzo na tym aby nie zrobić czegoś takiego jak DISCOTEKA *) - zjazd 50 artystów, każdy po 2 piosenki (czasami po jednej) i wyjazd. Do tego np. C.C. CATCH w Moskwie naprawdę przesadzała ze śpiewaniem stale Heaven and Hell i I Can Lose my Heart tonight tak, jakby pozostałych 38 utworów nikt nie znał. Poprosilismy wszystkich wykonawców o to, że skoro dają pełne koncerty w granicach 60 minut, aby przygotowali same najlepsze kawałki. Prześledziliśmy tracklisty, które oni normalie wykonuja i okazało się, że sporo można zmienić na korzyść. Np Fancy, który np śpiewał różne covery zmienił całkowicie trakclistę i dał mnóstwo ciekawych utworów, których już dawno nie wykonywał. w stosunku do jednej piosenki był nawet bardzo zdziwiony, że ją chcemy bo jej nigdy nie wykonywał publicznie a jest świetna. C.C. Catch ma kilka różnych programów - najkrótszy pokazała na Discotexie inie wszyscy byli zadowoleni. Inna sprawa, że wszystkim nie da się dogodzić ale przynajmniej będziemy się starali. u nas zaspiewa swój najdłuższy repertuar - to naprawde bardzo dobry program - godny finału imprezy. Wychodze z takiego (nie wiem do końca czy słusznego) założenia: jak już mają przyjechać i się przypomnieć to niech to są perełki abyśmy mogli zachowac ta imprezę w pamięci na wiele lat.
Jeżeli nasza impreza wypali to HITPARADA część II zostanie zrealizowana w stosunkowo niedługim czasie i prowadzimy rozmowy z kilkoma gwiazdami, które również przypomniałyby nam nasze najlepsze czasy. pożyjemy zobaczymy. Przyznaję Ci rację, że jeżeli o imprezie się nie mówi i jej nie reklamuje to i frekwencja będzie słaba.
Cedre Bleu

C.C. wystąpi na końcu? Nie zdziwiłbym się, gdyby pojawiła się właśnie na końcu, jako gwiazda wieczoru.
Cedre Bleu

I co z tym spotkaniem dla zainteresowanych fanów? Dzieje się coś w tym kierunku? Można na coś liczyć? Wiem, że na koncert przyjadą też niemieccy fani C.C. Catch, którzy należą do Fan-Clubu i bardzo chcieliby spotkać się z artystką.
batman

Przepraszam, że przez dwa dni nie byłem aktywny na forum ale mamy masę pracy. Tak - C.C. CATCH wystąpi jako ostatnia. Pierwsi będą SYSTEMSI potem GAZEBO, FANCY i C.C. CATCH. Spotkanie dla Fanów będzie ze wszystkimi artystami z tym, że pracujemy jeszcze nad koncepcja jak je zrealizować. Nie będziemy mieli możliwości wpuścić wszystkich zainteresowanych (no chyba, że ich liczba zamknie się w granicach 100-150 osób). Jeżeli macie jakieś pomysły, bądź jeżeli chcielibyście się jakoś skrzyknąć i utworzyć zwarta grupę fanów to oczywiście przychylimy się do tego i wpuścimy na spotkanie z gwiazdami. W razie pytań kierujcie je na nasz organizacyjny adres poczty hitparada-80.wp.pl
batman

Witam. Mogę już dzisiaj ogłosić, że naszą imprezę poprowadzi Marek Sierocki, który przygotował dla miłośników muzyki lat 80 tych szczególną niespodziankę. Otóż wspólnie z Robertem Chojnackim wykonają 2 miksy bardzo ciekawych przebojów lat 80 tych/ Pan Marek będzie miksował natomiast Robert Chojnacki dogrywał swoje solo na saksofonie.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Wczoraj otrzymałem bilety a więc jedziemy. Na spotkanie z artystami piszę się na 100%
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Batman, wysłałem ci kilka dni temu pw dotyczące hitparady. Odpowiesz?
batman

Oczywiście ale nie kojarzę takiego maila. Możęsz jeszcze raz wrzucić bo teraz mam ich setki jak nie tysiące na dwóch skrzynkach i nie nadążam odpisywać
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

O której godzinie zostaną otwarte drzwi na koncert?
Co do spotkania, to proponuję, żebyśmy się np. na forum umówili gdzie będzie zbiórka na spotkanie i zainteresowani by tam przeszli.
batman

Sala będzie napełniana od godziny 18.00 do 20.00. O 20.00 początek koncertu. Jeżeli chodzi o możliwość spotkania z artystami, rozdawaniem autografów itp a także konferencji prasowej to powiadomię Was na forum jak tylko będę wiedział coś wiążącego. Nie otrzymałęm jeszcze informacji od artystów więc nie chcę się wychylać i wprowadzać kogoś w błąd. Na pewno będzie taka możliwość i dobrze by było abyście skrzyknęli się w jakiś sensowny sposób ponieważ ciężko będzie później zapanować nad potencjalnymi chętnymi. Poniżej podaję program imprezy:

20.00 - Rozpoczęcie
20.05-20.25 - Marek Sierocki & Robert Chojnacki _MAGIC 80's MIX SHOW

20.30-21.20 - SYSTEMS IN BLUE (recital + bis)
21.25-22.10 - GAZEBO (recital + bis)

22.15-22.35 - Marek Sierocki & Robert Chojnacki MAGIC 80's MIX SHOW PART II

22.40-23.35 - FANCY (recital+bis)
23.40-00.40 - C.C. CATCH (recital + bisy)
Ok. 00.40 - zakończenie imprezy

Oczywiście jest to program ramowy i mogą nastąpić przesunięcia +- 5-10 minut
Awatar użytkownika
djeldiablo
Kontakt:

Post autor: djeldiablo »

oto zmodyfikowany plakat HITPARADY 80's:

Obrazek

jak widac, do promotorow dolaczyly Zlote Przeboje, miejmy wiec nadzieje, ze reklama bedzie dzieki temu szersza i trafi pod strzechy :P .
Swoja droga dziwi mnie NIEZMIERNIE fakt, ze TA strona internetowa i TO forum obchodzi sie "po macoszemu" z koncertem C.C.Catch (jakby nie bylo, to przeciez wykonawczyni utworow Waszego ulubionego ulubienca DB!). Brak mi TUTAJ wlasnie informacji o wystepie zarowno Caroliny jak i bezprecedensowego wystepu w Polsce grupy Systems In Blue.

Tym bardziej, iz w NEWSACH na stronie trabi sie o koncercie Dietera w Petersburgu....smutne, ale tak to juz chyba jest, ze cudze chwalicie, a swojego nie znacie. (to moja uwaga do milczacych Adminow, preferujacych chyba jedynie to, co im sie "oplaca" reklamowac).
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

djeldiablo pisze:.smutne, ale tak to juz chyba jest, ze cudze chwalicie, a swojego nie znacie
Może po prostu wielu z nas nie lubi Dietera mimo tego,że zasługi jego w muzyce są ogromne...
ODPOWIEDZ